Prima pagină » Actualitate » Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, îndemn către toţi românii: Trebuie să luaţi în seamă de sfaturile medicilor
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, îndemn către toţi românii: Trebuie să luaţi în seamă de sfaturile medicilor

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, îndemn către toţi românii: Trebuie să luaţi în seamă de sfaturile medicilor

20 oct. 2021, 10:36,
în Actualitate

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), transmite un mesaj către toţi romanii. Purtătorul de cuvânt îi îndeamnă pe romani să ţină cont de sfaturile medicilor şi să asculte absolut toate indicaţiile specialiştilor.

Declaraţia vine în contextul în care România traversează o perioadă dificilă din punct de vedere medical. Ziua de marţi, 19 octombrie a fost cea mai neagră de la începutul pandemiei, înregistrându-se un record de decese şi cazuri.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR îi îndeamnă pe romani să asculte de medici

În contextul în care în spaţiul public au apărut imagini şocante cu morgile din București care nu mai au locuri destinate morţilor de COVID-19, Vasile Bănescu lansează un apel către toţi romanii. Purtătorul de cuvânt al BOR îi îndeamnă pe conaţionali să asculte de sfaturile medicilor. Bănescu explică faptul că pandemia este extrem de agresivă şi că Terapiile Intensive sunt ocupate în totalitate:

”În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secțiile AŢI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, fie și în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere și recunoștință”, spune în mesajul său Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă în România

În cursul zilei de marţi, un raport întocmit la nivel naţional arăta faptul că nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă. Acest lucru duce automat la mult disconfort, sute de bolnavi fiind nevoiţi să aştepte pe holurile unităţilor medicale pentru a putea ajunge la AŢI:

În schimb, medicii anunţa faptul că există probabilitatea ca 80% dintre pacienţii internaţi la Terapie Intensivă să moară. Prof. dr. Carmen Dorobăț a atras atenţia asupra acestei posibilităţi.

„Cifra este de-a dreptul înspăimântătoare (n.r. bilanțul zilnic al morților de COVID-19), chiar și pentru noi care suntem obișnuiți cu dinamica acestei boli. Dacă ar fi să fim extrem de realiști, este urmarea faptului că în terapiile intensive numărul este extrem de mare, iar proporția de decese pe astfel de pacienți, care sunt deosebit de grav, poate ajunge și până la 80%. În continuare ne așteptăm ca numărul de decese să fie mare, având în vedere că avem 1.700 de pacienți în terapie intensivă.”, a declarat Carmen Dorobăț pentru Antena 3.

Deşi nu se vaccinează, nu respectă restricţiile, unii români nu îşi revin nici în ultimul ceas. De exemplu, medicii din Timişoara au declarat că mulţi dintre cei care au nevoie de ATI nu doresc să fie transferați în afara țării pentru că rudele nu ar avea acces la ei şi nu le-ar trimite mâncare. O altă temere a rudelor pacienţilor este legat de transport. Aşadar, dacă pacienţii mor, rudelor le este frică pentru că nu au resursele necesare de a asigura transportul cadavrului.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024