Prima pagină » Actualitate » Vasile Bănescu intervine în scandalul legat de Elena Lasconi: „Familia este singura care poate duce omenirea mai departe“
Vasile Bănescu intervine în scandalul legat de Elena Lasconi: „Familia este singura care poate duce omenirea mai departe“

Vasile Bănescu intervine în scandalul legat de Elena Lasconi: „Familia este singura care poate duce omenirea mai departe“

07 nov. 2023, 10:14,
în Actualitate

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, intervine în scandalul legat de Elena Lasconi, care a declarat că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională. Vasile Bănescu se arată foarte deranjat de afirmația conducerii USR, care a transmis că „familia este orice vor oamenii să fie familie”. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române consideră că cele declarate de liderii USR reprezintă o dovadă de ignoranță și analfabetism cultural, iar contestarea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, prin „prigonirea firescului” și „ștergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toți îi datorăm prezentul și în cea mai mare măsură viitorul” sunt semne ale barbarismului ideologic.

Vasile Bănescu intervine în scandalul legat de Elena Lasconi

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, reacționează după scandalul iscat în cazul Elenei Lasconi. Primarul din Câmplunlung Muscel a recunoscut că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională. Afirmația acesteia a stârnit reacții dure din partea mai multor lideri USR, dar și a fiicei Elenei Lasconi.

Vasile Bănescu susține că „nu este deloc sigur că statul, învăţământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri şi constructe ideologice precum „căsătoria pentru toţi” (detestată până relativ recent de homosexuali) sau de concepte precum „genul” şi „diversitatea” pentru a le instituţionaliza în vederea schimbării dramatice a relaţiilor sociale”.

„«Familia este orice vor oamenii să fie familie» – autor, «omul recent» – Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism. O mostră de invincibilă ignoranţă şi de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecinţe pentru societate. Consecinţe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieşită din minţi dincolo de nesemnificativa realitate“, a menționat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, consideră că familia se construiește în urma căsătoriei dintre un bărbat și o femeie.

„Lichidarea lumii «vechi», contestarea autorităţii formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat, multimilenară instituţie (nu «contract») în care aproape toţi ne-am născut şi singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toţi îi datorăm prezentul şi în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenţei în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog şi Evanghelie a noilor barbari: ideologii salvaţionişti care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut şi perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creştinismului şi instituţiilor consacrate, îl cred cu necesitate mai bun. «Mai binele» sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tututor ideologiilor”, susține Vasile Bănescu.

Cum vede Vasile Bănescu gestul făcut de fiica Elenei Lasconi

Vasile Bănescu consideră gestul fiicei Elenei Lasconi, care și-a criticat mama pentru votul său de la referendum, reprezintă o „jegoasă discriminare”.

„A discrimina – a face deosebire, a distinge între lucruri inegale ca valoare, între moral, imoral și amoral, între cuviință și necuviință, rafinare și abrutizare, cultură și divertisment, decență și indecență, firesc și nefiresc, haos și rânduială, adevăr și minciună – este un act profund de igienă lăuntrică prin care operează Rațiunea însăși. Cum se numește azi, din perspectiva restrânsă a omului excesiv ideologizat, această necesară distingere între lucruri diferite dictată de bunul-simț, prin care e inserată și păstrată în societate ordinea vitală pentru om? O «jegoasă discriminare»”, susține Vasile Bănescu, ce intervine în scandalul legat de Elena Lasconi.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024