Prima pagină » National » Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, despre „cazul Bulai” de hărțuire sexuală la SNSPA
Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, despre „cazul Bulai” de hărțuire sexuală la SNSPA

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, despre „cazul Bulai” de hărțuire sexuală la SNSPA

02 aug. 2024, 20:00,
B, , h, , în National

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, a comentat pe pagina sa de Facebook „cazul Bulai” de hărțuire sexuală la SNSPA.

„Tăcerea nu e niciodată de aur. Când nu e asurzitoare, deci complice, e doar de plumb. Precum capacul unui sarcofag care a înghițit definitiv un trup. Tăcerea îngroapă de viu. E abdicare, capitulare. Morală.”, a scris teologul.

Site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit luni că sociologul Alfred Bulai, 61 de ani, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic la TV, le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui.

Profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a fost suspendat

Profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a fost suspendat marți din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Decizia a fost luată în Senatul Universității la o zi de la investigația jurnaliștilor de la Snoop.ro, care au publicat mărturii ale unor studente ce îl acuză de abuzuri sexuale. Conducerea SNSPA spune și că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la decanat sau la alte foruri din universitate.

Tot marți, 36 de profesori, printre care și Elena Trifan, doctor în sociologie, cadru didactic asociat la SNSPA și fostă studentă a lui Alfred Bulai între 2008-2011, au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii Facultății de Științe Politice prin care cer „demisia imediată” a profesorului universitar.

Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA a postat un mesaj adresat studenților săi

Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA a postat un mesaj adresat studenților săi prin care se angajează să ia măsuri ca mediul din facultate să fie unul sigur, la adăpost de discriminarea de gen și hărțuirea sexuală. Ca răspuns la teza „toată lumea știa”, profesorii de la Științe Politice se apără afirmând că erau doar zvonuri, singurele informații certe fiind legate de afirmațiile sexiste făcute de Alfred Bulai în cadrul cursurilor.

„Stimate studente, stimați studenți ai Facultății de Științe Politice, în contextul mărturiilor recent publicate vă rugăm să citiți și mesajul nostru. Reacția a întârziat nepermis de mult. Rigorile comunicării în contextul anchetelor aflate în desfășurare ne-au limitat într-o oarecare măsură posibilitatea de a ne exprima”, se spune în mesajul postat pe politice.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *