Prima pagină » National » Vasile Bănescu, despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel. În spaţiul virtual se menţiona că ar fi grav bolnav

Vasile Bănescu, despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel. În spaţiul virtual se menţiona că ar fi grav bolnav

27 apr. 2022, 14:36, 2 ,
în National

Astăzi, 27 aprilie 2022, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis detalii despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel.

Anunţul a fost făcut după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit căreia preotul este grav bolnav.

Care este starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Ce spune Vasile Bănescu

Având în vedere faptul că s-a vehiculat că Patriarhul Daniel este grav bolnav, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Romane au dorit să clarifice informaţiile despre starea de sănătate a preotului.

„În pofida unei știri otrăvite de minciună, lansată iresponsabil în spațiul virtual, unde absolut oricine are acces, dar și posibile accese de imaginație exaltată, mă bucur să vă confirm oficial că starea de sănătate a Părintelui Patriarh Daniel este una foarte bună. Dumnezeu să ne dăruiască sănătate tuturor, dar și inspirația de a avea grijă de sănătatea noastră spirituală! Zile senine, luminate în continuare de bucuria Învierii!”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Cât câștigă Patriahul Daniel într-o lună

Cel mai probabil foarte multă lume s-a întrebat cât câştigă Patriarhul Daniel, şeful Bisericii Ortodoxe Romane! Conform unor informaţii apărute în mass media fiecare funcţie din cadrul BOR este remunerata într-o manieră diferită, iar salariile pentru cei din funcţii înalte pot ajunge şi chiar la 8.000 de lei lunar.

La începutul lunii ianuarie a anului 2021, salariul Patriarhului Daniel a crescut destul de mult, în momentul în care s-a majorat salariul minim pe economie, ajungând la suma de 23.920 de lei, faţă de 16.600 de lei cât avea înainte de luna ianuarie 2020.

Dan Ilie Ciobotea, pe numele său real, a fost student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu, unde a obţinut Diploma de licenţă în teologie.

Între timp, acesta a frecventat cursurile de doctorat în cadrul Institutului Teologic Universitar din Bucureşti și a continuat studiile la Facultatea de Teologie Protestantă a Universităţii de Ştiinţe Umane din Strasbourg.

De asemenea, acesta a urmat vreme de doi ani la Universitatea Albert Ludwig, Facultate de Teologie Catolică. În 1980, acesta a fost lector la Institutul Ecumenic de la Bossey-Elveția, iar între anii 1986-1988 a fost director adjunct al institutului.

Motivul pentru care Patriarhul Daniel se îmbracă în alb

Deşi toţi preoţii şi fetele bisericeşti se îmbracă în negru, Patriarhul Daniel poartă mereu alb. Singura explicaţie face referire la tradiţiile străvechi pe care BOR le păstrează cu sfinţenie. Conform tradiţiei, vestimentaţia cotidiană a Patriarhului este de culoare albă.

Aceasta este o tradiţie a Bisericii noastre, singura în care patriarhul este îmbrăcat complet în alb. În Bisericile de rit slav, patriarhul are ţinuta neagră, dar camilafca albă. În Bisericile de rit grecesc, patriarhii poartă costumaţie neagră, inclusiv patriarhul ecumenic.

De asemenea, vă aducem aminte ca preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, l-a decorat pe Patriarhul Daniel.

„Înalta decorație care vă este conferită astăzi vine să recunoască meritul Bisericii Ortodoxe Române în procesul istoric de formare a conștiinței naționale, prin acțiunea și jertfă celor care au păstorit deopotrivă limba, dar și credința poporului român”, a menţionat Klaus Iohannis.

Reamintim faptul că starea de sănătate a Patriarhului Daniel este una bună, în acest moment nesuferind de nicio boală.

 

Comentarii
  • Ticu Isari Cypress

    Dumnezeu, nu bate cu ciomagul ! A venit momentul dispariției “turnătorului”. Ce a făcut acest “cocalar” pentru ortodoxie? Nimic ! Eu am fondat “Sărbătorile Iasului”. Idiotul s -a dat de ceasul morții, ca sa oprească aceasta mare sărbătoare. Simirad, la fel s-a împotrivit, dar nu avea încotro, căci îl desființăm si pe el si pe Daniel cu televiziunea mea. Bucurați-Va de 14 Octombrie ! Blestemat sa fii Dani ele !

  • Blestemul meu, când am părăsit România pentru totdeauna, s-a implinit. M-ați alungat din țara mea. Am blestemat pe toți cei care, in frunte cu “Fundația Soros” și președinta Sandra Pralong, alături de PDSR , cu Solcanu, Hrebengiuc și ticăloșii de atunci aveau trasată ticăloșenia: Distrugeți Tele’M. Aștept împlinirea blestemului și pentru Pralong, un ambasador sorosist și încă trei tâlhari. Aștept sa-l văd pe Iohannis intr-un sac negru de gunoi si aruncat in groapa, așa cum a fost “înmormântat” tatăl meu, fost deținut politic. Toate se vor împlini curând, chiar dacă nu credeți. Și tu ești blestemat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024