Prima pagină » Sanatate » Vas de sânge spart la ochi: Cum să previi și să ameliorezi disconfortul survenit

Vas de sânge spart la ochi: Cum să previi și să ameliorezi disconfortul survenit

17 feb. 2022, 13:06,
BZI.ro, în Sanatate

Din moment ce un vas de sânge este spart la ochi duce la înroșirea zonei afectate a ochiului. Zona înroșită poate fi mică, dar întregul alb al ochiului poate deveni roșu. Deși hemoragiile subconjunctivale par înfricoșătoare, de obicei nu provoacă probleme de vedere și dispar fără tratament în decurs de una sau două săptămâni.

Cu toate acestea, orice roșeață a ochiului trebuie verificată de un optometrist. Acest fapt este necesar pentru a determina dacă înroșirea se datorează unei hemoragii subconjunctivale inofensive sau a unei cauze mai grave, cum ar fi o infecție oculară. De asemenea, medicul poate prescrie picături sau alte remedii care te vor ajuta să scapi de roșeață mai repede.

persoana care are un vas de sange spart la ochi

Este important să nu-ți freci ochii dacă ai observat că un vas de sânge s-a spart

Vas de sânge spart la ochi: Ce cauzează hemoragia subconjunctivală?

Specialiștii spun că nu este este întotdeauna posibil să determini cauza exactă a hemoragiei subconjunctivale. Însă, există o serie de factori care pot contribui la apariția acesteia. De obicei, acestea apar din cauza unei tuse foarte puternice. Persoanele care utilizează activ aspirină sau alți diluanți de sânge pot manifesta astfel de simptome.

Unele persoane suferă de leziune oculară, acest fapt poate provoca spargerea unui vas de sânge la ochi.  Simptomul poate apărea în urma unei chirurgii oculare. Inclusiv după o intervenție lazer sau o operație de cataractă. Disconfortul se poate manifesta și din cauza unei tulburări de coagulare a sângelui sau a nivelului de tensiune prea ridicat.

Astfel, în cazul în care iei aspirină sau diluanți ai sângelui, trebuie să te adresezi la un medic pentru a te asigura că acestea nu-ți fac rău. Un înlocuitor de lichid lacrimal poate ameliora durerea oculară. De asemenea, de disconfort poți scăpa și cu ajutorul picăturile pentru ochi.

persoana care are un vas de sange spart la ochi

Unele persoane suferă de leziune oculară, acest fapt poate provoca spargerea unui vas de sânge la ochi

Este important să nu-ți freci ochii dacă ai observat că un vas de sânge s-a spart. Acest fapt poate crește riscul de resângerare și poate exacerba hemoragia subconjunctivală.

Cum să previi apariția unui astfel de simptom: Sfaturile specialiștilor

Pentru a preveni spargerea unui vas de sânge la ochi, trebuie să urmezi zilnic următoarele recomandări. În primul rând să respecți regulile de igienă. Este important să nu-ți atingi ochii cu mâinile murdare.

De asemenea, pentru fetele care se machiază cu rimel, acesta trebuie spălat bine înainte de culcare. Specialiștii spun că simptomul poate apărea din cauza unui somn instabil. Astfel, este indicat să dormi cel puțin opt ore pe noapte.

Pentru a preveni apariția și dezvoltarea unor afecțiuni la ochi este bine să aerisești încăperile de două ori pe zi timp de 20 de minute. În cazul în care suferi de deficiență de vedere trebuie să porți lentile nu mai mult decât timpul indicat în instrucțiuni, respectând regulile de igienă.

persoana care are un vas de sange spart la ochi

Specialiștii spun că nu este întotdeauna posibil să determini cauza exactă a hemoragiei subconjunctivale

Atunci când lucrezi la un calculator sau la telefon timp de o perioadă lungă de timp ar trebui să faci mici pauze. Ochii devin prea concentrați, astfel pentru a preveni un spargerea vaselor de sânge este indicat să iei o pauză o dată la 20 de minute.

De asemenea, pentru a evita un vas de sânge spart la ochi este recomandat să efectuezi o curățare umedă în casă de cel puțin patru ori pe săptămână. Specialiștii recomandă, administrarea de vitamine A, B, C, E, D. Atunci când știi că suferi de un risc de a dezvolta o astfel de afecțiune nu trebuie să abuzezi de alcool și tutun.

persoana care are un vas de sange spart la ochi

Cu toate acestea, orice roșeață a ochiului trebuie verificată de un optometrist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *