Prima pagină » Culinar » Varza roșie la borcan. Rețetă rapidă pentru o murătură delicioasă

Varza roșie la borcan. Rețetă rapidă pentru o murătură delicioasă

11 iul. 2022, 10:00,
BZI.ro, în Culinar

Varza roșie la borcan este un excelent aperitiv care se pretează ca adaos la felurile principale de mâncarea, în special la cele pregătite cu carne. O astfel de varză poate fi marinată extrem de rapid. Iar rezultatul final este un deliciu adevărat. Varza se dovedește a fi crocantă și foarte gustoasă. Singurul dezavantaj al acestei murături instantanee este termenul de valabilitate scurt. Puteți păstra varza până la 2 săptămâni la frigider. Din această cantitate de produse se obține un borcan de varză de 0,5 litri.

Cu o căpățână de varză roșie, puteți găti o cantitate mare de legume murate. Varza roșie nu este întotdeauna potrivită pentru salate sau alte feluri de mâncare. Dar există rețete pentru murarea verzei roșii, datorită cărora se va dovedi a fi un adaos grozav la felurile principale. Datorită structurii și culorii sale, va completa multe feluri de mâncare sau va deveni un aperitiv excelent. Pentru a pregăti varză roșie murată în borcane veți avea nevoie de  varză roșie, morcovi o bucată, 3-4 căței de usturoi și o lingură de sare grunjoasă. Pentru marinată vei avea nevoie de apă, aproximativ 250 ml, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 70 de ml de oțet de 9%, 3-4 bucăți de frunză de dafin, 0,5 linguriță de coriandru și mazăre neagră și ienibahar sau un amestec de ardei.

varza murata rosie intr-un bol langa patrunjel pe o masa

Datorită conținutului ridicat de oțet, masa este condimentată, aromată și parfumată

Varză roșie la borcan. Pașii în pregătirea deliciului pentru iarnă

Pentru a pregăti acest deliciu pentru iarnă se toacă întâi de toate varza, se adaugă sare și se pasează ușor cu mâinile. Pentru a aromatiza și mai mult varza la borcan adăugați usturoiul trecut printr-o presă și amestecați toate ingredientele împreună cu morcovi coreeni trecuți printr-o răzătoare grosieră.

Ulterior, amestecați toate ingredientele împreună până se omogenizează consistența. Umpleți un borcan de 0,5 litri cu varză, tamponați ușor și treceți la următorul pas. Ulterior, pentru a pune varza la borcan pregătiți marinata.

o farfurie cu varza murata cu o lingura de lemn in ea

Varza roșie la borcan se murează bine, indiferent de tipul sau, dar cea mai delicioasă este soiul roșu

Pentru a o pregăti adăugați în apă ulei de floarea soarelui, zahăr, dafin, piper și coriandru. Aduceți la fierbere consistența în timp ce amestecați lichidul. Marinata trebuie ținuta la foc încet, fiind fiartă timp de 3 minute.

Când se adaugă marinata. Timpul necesar pentru ca varza roșie să fie gata

La sfârșit se toarnă oțetul si se oprește gazul. După care se lasă marinata sa se răcească puțin și se toarnă peste varză, îndepărtând frunza de dafin. Acoperă borcanul cu un capac și lasă varza la temperatura camerei până se răcește complet marinata. Apoi se pune borcanul de varză în frigider. Timp de o zi, varza roșie va fi gata, obținând o murătură extrem de delicioasă. Amestecul se păstrează la frigider până la 2 săptămâni. Pentru a o servi pe masă este necesar să o presari ceapă verde tocată. Este bine să știi că acest deliciu este și foarte benefic pentru organism deoarece conține vitamina B12.

un borcan cu varza rosie murata pe o masa

Ulterior, amestecați toate ingredientele împreună până se omogenizează consistența

Varza roșie la borcan se murează bine, indiferent de tipul sau, dar cea mai delicioasă este soiul roșu. Datorită conținutului ridicat de oțet, masa este condimentată, aromată și parfumată. De asemenea, dacă simțiți că sunteți pe cale să vă predați în fața unei răceli, începeți imediat să gătiți varza roșie marinată. Aceasta conține o mulțime de vitamine. De asemenea, varza roșie nu conține prea multe calorii, fiind potrivită pentru a fi consumată și atunci când urmezi o dietă. Mai mult decât atât, murătura îți va întări sistemul imunitar.

un borcan cu varza rosie si alba pe un suport de lemn

Pentru a pregăti acest deliciu pentru iarnă se toacă întâi de toate varza, se adaugă sare și se pasează ușor cu mâinile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *