Prima pagină » Culinar » Varză roșie călită. Secrete din rețeta veche a bunicii

Varză roșie călită. Secrete din rețeta veche a bunicii

09 ian. 2024, 17:43,
în Culinar

Dacă vrem să aducem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem face o varză roșie călită. Aceasta arată foarte bine, este aromată, gustoasă și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Varza călită și cu carne de porc poate fi servită ca atare sau poate fi făcută simplă, ca garnitură pentru o friptură gustoasă, fragedă și suculentă. Varza roșie călită este delicioasă, se face rapid, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva secrete din rețeta veche a bunicii.

Varză roșie călită

Gustoasa varză călită nu lipsește de la mesele de sărbătoare în familie. Aceasta se face la foc mic împreună cu carne de porc tăiată cubulețe. Cu doar câteva ingrediente, vom obține o mâncare savuroasă, făcută după rețeta bunicii. Varza roșie călită are o culoare deosebită, o aromă aparte și cu siguranță le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale putem face și niște sarmale cu carne de porc învelite în foi de varză murată. Acestea merg servite cu smântână și mămăliguță caldă.

La fel de bine putem pregăti pentru cei dragi și o friptură de porc în sos de vin. Acest deliciu rafinat nu trebuie să lipsească la zi de sărbătoare alături de alte bucate alese. Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare sățioasă, ușoară și sănătoasă, atunci putem face rapid un escalop de pui cu ciuperci. Rețetele sunt diverse, savuroase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Varza roșie călită este alegerea perfectă pentru orice masă și poate fi consumată ca atare, cu carne, sau poate fi pregătită ca garnitură.

Rețeta bunicii pentru un preparat gustos

Pentru câteva porții de varză roșie călită vom avea nevoie de 1 varză roșie mare, 2 linguri de ulei, 1 ceapă roșie, 2 căței de usturoi, 2 linguri de oțet, 1 linguriță de zahăr brun, sare, piper și câteva frunze de busuioc, de mărar și de pătrunjel.

Se curăță varza de primele frunze apoi se spală. Se lasă la scurs, se taie în jumătate și se toacă mărunt. Într-o tigaie mare se pune uleiul la încins apoi se adaugă ceapa tocată pentru a se căli ușor. După ce a căpătat ceapa o culoare maronie se pune și usturoiul tăiat felii împreună cu varza roșie tocată. Se amestecă totul și se lasă la călit la foc potrivit. În timp ce varza se călește ușor se toarnă oțet balsamic apoi se adaugă zahărul brun, care va oferi preparatului culinar o dulceață și o aromă aparte. Varza roșie se călește până se înmoaie, dar trebuie să fie și un pic crocantă. Se potrivește gustul cu sare și piper apoi se mai lasă pe foc câteva minute.

Când este gata, se pun frunze de busuioc deasupra sau niște frunze de pătrunjel proaspăt. Savurosul preparat culinar va fi dulce-acrișor ș va completa perfect savoarea unei fripturi. Varza călită poate fi făcută de post sau cu carne. Rețetele sunt inedite și delicioase. Varza roșie călită se servește cu pâine de casă pufoasă și cu câteva bucăți de friptură de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`