Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pune varză murată la butoi fără floare. Când vine vorba de gustoasa varză murată, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase. Pentru a ne bucura de aromele murăturilor și în sezonul rece, trebuie să ținem cont de câteva trucuri pentru a obține un adevărat deliciu culinar. Iată secretele bunicii pentru a păstra savoarea murăturilor mai mult timp.
Cea mai bună varză murată la butoi fără floare
Gustoasa varză murată este pregătită cu multă atenție de gospodine. Fie că este folosită la sarmale, este călită sau servită ca murături alături de alte bucate delicioase, varza murată este nelipsită din cămară. Pentru cei începători în ale bucătăriei, varza pusă la murat la butoi și menținută fără floare este o adevărată provocare.
Cu toate acestea, dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta veche a bunicii, la final vom obține cele mai gustoase și proaspete murături. Pentru a păstra gustul murăturilor o perioadă mai lungă de timp trebuie să avem în vedere câte secrete din rețeta de odinioară. Pentru a împiedica varza murată să facă floare și să fermenteze, se pun câteva aspirine mărunțite în butoi.
De asemenea, un alt ingredient care ne va ajuta să obținem niște murături delicioase este hreanul. Deasupra verzelor se pun câteva bucăți de hrean, iar butoaiele în care punem varza la murat trebuie să fie depozitate la o temperatură de sub 10 grade.
Un alt truc ține de alegerea verzei pentru murat. Varza trebuie să aibă foi multe și subțiri, iar dimensiunile să fie medii. Mai mult, butoiul pentru murături trebuie curățat foarte bine cu un amestec de apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Printre ingredientele minune care vor oferi murăturilor o savoare deosebită se află mărarul, busuiocul uscat și sfecla roșie.
Pe lângă gustoasa varză murată la butoi fără floare, gospodinele mai pregătesc și porumb fiert pentru iarnă. Din cămară nu lipsesc nici gustoasele compoturi pentru sezonul rece. Preferatul multora dintre noi este compotul de cireșe, savuros, răcoritor și sănătos.
Rețeta cu care vei păstra savoarea murăturilor o perioadă lungă de timp
Pentru a pregăti o varză murată la butoi gustoasă și fără floare avem nevoie de varză cât să încapă într-un butoi, busuioc, sare grunjoasă pentru murături, crenguțe de măr, câteva felii de gutui pentru a oferi murăturilor un plus de savoare, hrean, frunze și crenguțe de vișin, câteva felii de sfeclă roșie, câteva crenguțe de mărar și de busuioc uscat.
Mai întâi pregătim varza pentru murat. Primul strat de frunze se dă jos, apoi se scobește cotorul și se umple cu sare grunjoasă. După ce spălăm foarte bine butoiul, așezăm la fundul butoiului feliile de gutui și câteva crenguțe de busuioc. Punem câteva verze în butoi, apoi se așază restul condimentelor, alternând cu alt strat de varză. Ultimul strat de varză se așază în butoi cu cotorul în sus și încă un strat de condimente.
După ce butoiul este plin cu varză, se prepară saramura. Aceasta se face din apă și sare. După ce amestecăm bine până când sarea se topește, punem saramura în butoiul cu varză. În primele 7 zile varza trebuie să fie vânturată cu ajutorul unui furtun, suflând în butoi în trei locuri.
După vânturare, se închide butoiul cu varză foarte bine și se depozitează la loc uscat și răcoros. După 2 luni, varza se va mura complet, fără să fie acoperită de floare și va fi extrem de gustoasă și aromată.
Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom bucura de gustul unor murături delicioase și vom obține o varză murată la butoi fără floare, savuroasă și sănătoasă.