Prima pagină » Culinar » Varză murată călită de post. O mâncare ideală de servit în zilele cu restricții alimentare

Varză murată călită de post. O mâncare ideală de servit în zilele cu restricții alimentare

17 nov. 2023, 11:52,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative chiar și în zilele de post, putem pregăti o varză murată călită de post. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține o mâncare ideală de servit în zilele cu restricții alimentare.

Varză murată călită de post

Când vine vorba de mâncărurile de post, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține adevărate delicii.

Pe placul multora dintre noi este varza murată călită de post. Aceasta se face cu ceapă, ciuperci și câteva condimente aromate. Acest preparat culinar este perfect de servit în zilele cu restricții alimentare. Varza murată călită este nelipsită de la mesele de Crăciun. Aceasta se face cu carne de porc fragedă și aromată și merge de minune cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă.

Pentru o varză murată călită făcută cu carne de porc vom folosi 1 kg de carne de porc, o varză murată, o ceapă, 7 linguri de ulei, 6 linguri de bulion de roșii, 3 frunze de dafin, o linguriță de boia de ardei, cimbru și mărar uscat, sare și piper după gust. Alături de o varză murată călită făcută cu carne de porc, nu trebuie să lipsească la masa de Crăciun și niște cârnați de casă. Aceștia se fac după rețeta tradițională, iar umplutura trebuie frământată și condimentată foarte bine.

Pe lista deliciilor de post se află și tocănița de ciuperci sau mâncărica cu orez și legume. Pentru iubitorii de preparate rafinate, gustoase și sănătoase putem face și niște ciuperci umplute cu legume și gătite la cuptor. În zilele cu restricții alimentare putem pregăti și o salată de fasole sau de cartofi cu măsline și ceapă verde. Rețetele de mâncăruri de post sunt diverse, ușor de făcut și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești rapid o mâncare de post delicioasă

Pentru două porții de varză murată călită de post vom avea nevoie de 1 varză mare, 3 cepe, 100 ml de ulei, 1 lingură de boia dulce, 1 lingură de cimbru uscat, 2 frunze de dafin, sare și piper după gust.

Mai întâi se pregătește varza murată. Aceasta se spală în câteva ape pentru a nu fi sărată, se toacă mărunt și se lasă la scurs un pic. Se îndepărteaza zeama lăsată apoi se pune într-o cratiță cu ulei încins și ceapa tocată mărunt. Se călește totul la foc mic și se amestecă din când în când.

Se potrivește gustul cu boia, cimbru, dafin, sare și piper apoi se pune capacul pe cratiță și se lasă totul la foc mic. Când varza este călită suficient, se ia de pe foc, se lasă la răcit și se servește împreună cu ardei iute și mămăliguță sau cu pâine de casă.

Varza murată călită de post este gustoasă, se face rapid și cu puține ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *