Prima pagină » Culinar » Varză călită cu cârnați. O mâncare tradițională delicioasă

Varză călită cu cârnați. O mâncare tradițională delicioasă

27 nov. 2023, 11:22,
BZI.ro, în Culinar

De la masa de Crăciun sau de Revelion nu lipsește o porție de varză călită cu cârnați. Acest preparat culinar este gustos, aromat și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Varza călită cu cârnați le va aminti celor de la masă de rețetele bunicii. Iată cum să pregătești o mâncare tradițională delicioasă.

Varză călită cu cârnați

Când vine vorba de preparatele tradiționale de casă, rețetele sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Un preparat culinar nelipsit de la mesele de sărbătoare este varza călită cu cârnați. Aceasta se face cu câteva ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Varza călită cu cârnați merge de minune cu mămăliguță și ardei iute, dar poate fi servită și cu câteva felii de pâine de casă fragedă și pufoasă. Pe lângă acest fel de mâncare savuros, putem pregăti și niște sarmale în foi de varză dulce. Sarmalele pot fi făcute cu carne de porc și vită, iar în zilele cu restricții alimentare le putem găti cu ciuperci.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale ca pe vremea bunicii, ideali sunt și niște cârnați de casă afumați. Aceștia se fac cu ingrediente alese cu grijă, iar umplutura trebuie să fie condimentată și frământată foarte bine. Varza călită cu cârnați este gustoasă, aromată și merge de minune la mesele de Crăciun sau de Revelion alături de alte mâncăruri savuroase și aromate.

Rețeta cu care vei obține un preparat culinar delicios

Pentru varza călită cu cârnați vom avea nevoie de 1.5 kg de varză, 2 cepe roșii, 1 morcov, 3 linguri de ulei, sare după gust, 3 foi de dafin, 1 praf de piper, 300 ml de apă, condimente pentru carne și cârnați de porc afumați.

Se îndepărtează primele frunze de la varza murată apoi se spală sub jet de apă rece. După aceea se pregătesc legumele. Acestea se spală, se curăță și se taie mărunt. Într-o cratiță se pune uleiul la încins apoi se adaugă varza murată tocată mărunt. Se călește varza ușor apoi se adaugă legumele și se toarnă câteva căni cu apă în tigaie. Se lasă totul la fiert la foc mic.

Se potrivește gustul cu condimente și se pun foile de dafin. Când varza călită este aproape gata se pun cârnații de casă afumați tăiați felii. Se mai lasă 5 minute pe foc apoi se servește varza călită cu cârnați împreună cu mămăligă caldă și ardei iute sau cu tochitură.

Cu siguranță acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Varza murată cu cârnați este gustoasă și ideală de pregătit la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Rețeta este simplă, savuroasă și la îndemâna oricui. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu. Varza călită poate fi servită ca atare sau ca garnitură alături de o friptură de porc fragedă, aromată și gustoasă. Rețetele sunt diverse, spectaculoase și pot fi adaptate în funcție de gust, preferințe și de ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *