Prima pagină » Stiri si curiozitati » Vârsta mentală. Ce presupune conceptul și cum să afli rapid indicele de inteligență a unei persoane

Vârsta mentală. Ce presupune conceptul și cum să afli rapid indicele de inteligență a unei persoane

13 oct. 2022, 12:30,
în Stiri si curiozitati

Pentru a înțelege și a estima vârsta mentală, trebuie să comparați inteligența unei persoane cu IQ-ul mediu al colegilor săi. Dar de ce să vă complicați sarcina și să faceți calcule atât de complicate când puteți face un test de vârstă mentală, care va face toate calculele în mod automat și va oferi imediat un răspuns cu privire la vârsta inteligenței dumneavoastră.

Mulți oameni par mai tineri decât vârsta lor reală, alții, dimpotrivă, par mai în vârstă. Această situație nu se datorează doar aspectului, dar adesea ochii, care reflectă inteligența, dau de gol categoria de vârstă a unei persoane. Inteligența și vârsta sunt strâns legate între ele. Pentru a compara aceste valori, este necesar să se analizeze capacitatea de memorie și stabilitatea atenției. De asemenea, este foarte importantă abilitatea de a rezolva probleme de un nivel standard de complexitate. Testul de vârstă a inteligenței va evalua capacitatea ta mentală și o va pune în paralel cu valorile normale corespunzătoare categoriei tale personale de vârstă.

doua cu cuburi pe o masa cu literele i si q

Răspundeți sincer la ceea ce credeți că este corect, astfel încât să vă puteți evalua obiectiv vârsta mentală

Vârsta mentală. Cum să completezi corect testul

Numărul de ani este stabilit pe baza răspunsurilor furnizate. Testul va încerca să ghicească la ce vârstă corespunde dezvoltarea individului. Dacă se constată un scor scăzut, merită să se reflecteze asupra capacității mentale și lărgirea orizonturilor. În cazul în care sunt afișate scoruri mari, acest lucru indică un IQ ridicat.

Testul funcționează într-un mod extrem de simplu. Astfel, trebuie să răspundeți la cele 10 întrebări ale testului de inteligență și să menționați vârsta. Ulterior, comparați numărul real de ani cu cifra rezultată și adunați cât de mult vă aflați în urma sau înaintea parametrului de vârstă.

persoana care tine in palme o imagine grafica a unui cap de om

Primul test de inteligență a fost dezvoltat în 1905 de Alfred Binet și coautorul său Theodore Simon

Sondajul de divertisment nu durează mult timp și nu necesită cunoștințe speciale. Încercați să nu folosiți motoarele de căutare sau ajutorul altor persoane atunci când îl efectuați. Răspundeți sincer la ceea ce credeți că este corect, astfel încât să vă puteți evalua obiectiv vârsta mentală. De asemenea, este important ca atunci când răspunzi la întrebările testului să fii odihnit și să nu ai dureri de cap sau creierul afectat de o lovitură.

Cum a apărut primul test de inteligență. Istoricul acestuia

Primul test de inteligență a fost dezvoltat în 1905 de Alfred Binet și coautorul său Theodore Simon. Acesta purta numele de „Scala metrică de inteligență”. Pentru prima dată acest test a comparat scorurile unui copil cu cele ale unor grupuri de copii de vârste diferite. Binet a venit cu ideea de a numi rezultatul acestei comparații vârsta mentală a copilului.

copil care are ochelari si echipament din jucarie de chimist fiind intr-o sala de clasa

Pentru prima dată acest test a comparat scorurile unui copil cu cele ale unor grupuri de copii de vârste diferite

Acest lucru indică faptul că un copil de o anumită vârstă cronologică, diferența dintre data testului și data nașterii sale, obține un scor echivalent cu media unui grup de copii dintr-un interval de vârstă care poate fi identic, mai mic sau mai mare. De exemplu, un copil de 8 ani ar putea obține un scor la un test de inteligență echivalent cu media copiilor de 7 ani. Astfel, vârsta sa mentală este atunci de 7 ani.

Psihologul William Stern a venit cu ideea de a folosi vârsta mentală și vârsta cronologică pentru a obține un coeficient care să arate diferența dintre cele două grade, coeficientul de inteligență sau IQ. Se obține prin împărțirea vârstei mentale la vârsta cronologică și înmulțirea rezultatului cu 100.

femeie care sta cu mai multe carti in mana langa o tabla plina de formule matematice si zambeste

. Testul va încerca să ghicească la ce vârstă corespunde dezvoltarea individului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024