Prima pagină » Sanatate » Varicela prima zi. Care sunt primele simptome provocate de virus

Varicela prima zi. Care sunt primele simptome provocate de virus

30 nov. 2022, 11:00,
în Sanatate

Varicela poate fi observată în prima zi de la dezvoltarea afecțiunii. Aceasta este o boală infecțioasă acută care este frecventă și afectează copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 10 ani. Există, de asemenea, excepții atunci când boala afectează persoanele în vârstă. Cunoașterea simptomelor de apariție a varicelei la copii poate ajuta la luarea unor măsuri rapide de tratament, la scurtarea timpului de recuperare și la prevenirea posibilelor complicații.

Boala este cauzată de virusul herpetic, este contagioasă și se transmite prin intermediul picăturilor de aer sau prin contactul cu o persoană bolnavă. Este bine să știi că o persoană bolnavă reprezintă un pericol de infectare pentru ceilalți chiar înainte de a prezenta semne clare de boală. Pericolul pe care îl reprezintă pentru ceilalți o persoană bolnavă dispare după 7-10 zile de la apariția primelor simptome.

copil care aplica o solutie verde pe eruptiile cutanate provocate de varicela

Erupția cutanată apare și se răspândește foarte repede

Varicela prima zi. Simptomele manifestării bolii la copii

Simptomele varicelei sunt similare la toți copiii și adulții. Boala începe destul de brusc cu o creștere a temperaturii, în principal la 38 de grade, dar uneori până la 40 de grade, se observă slăbiciune și dureri de cap. Dar principalul simptom al varicelei este o erupție abundentă care se răspândește pe toată pielea și chiar pe membranele mucoase.

Cât de repede apar semnele de varicelă la un copil după contactul cu o persoană bolnavă? Acest lucru se poate întâmpla pe toată perioada de incubație a bolii, adică 1-3 săptămâni. Debutul este întotdeauna acut. În prima zi de varicelă copilul poate simți o creștere a temperaturii corpului până la valori critice. Slăbiciune severă, somnolență constantă. Pot apărea dureri de cap care se manifestă la intervale regulate și care nu sunt ameliorate de analgezice.

eruptii pe corp provocate de varicela

Fața și scalpul, pieptul și decolteul sunt zonele cel mai frecvent afectate

Stadiile inițiale ale varicelei arată la fel la copii și adulți, dar la aceștia din urmă sunt mai acute, cu hipertermie agresivă și o stare generală semiconștientă. Principalul semn al bolii este erupția caracteristică, apar coșuri mici cu conținut lichid localizate în principal pe cap și pe trunchi.

Cât de repede se răspândește erupția cutanată. Zonele cele mai frecvent afectate

Fața și scalpul, pieptul și decolteul sunt zonele cel mai frecvent afectate, iar mai rar fesele, membrele și zona genitală. Erupția cutanată se caracterizează prin mâncărimi intense, care sunt foarte greu de suportat. Astfel, chiar dacă în timpul zilei pacientul își stăpânește cumva impulsurile, noaptea începe să se scarpine incontrolabil pe piele.

eruptii pe corp provocate de varicela

Simptomele varicelei sunt similare la toți copiii și adulții

Erupția cutanată apare și se răspândește foarte repede, mai întâi apare o pată roșie cu o ușoară umflătură. După care pe această pată se formează vezicule care, pe măsură ce boala avansează, se transformă în ulcere, formează cruste și dispar. Infecția poate apărea și dispărea la intervale regulate.

Există multe întrebări cu privire la modul de tratare a varicelei. De obicei pielea este trată cu o soluție verde, fucorcină sau lichid Castellani. Acest lucru se face prin tamponarea fiecărui coș, dar dacă erupția este prea abundentă și confluentă, se poate tampona peste tot. Acest lucru previne transformarea erupției cutanate în răni cu cruste, ceea ce face ca mâncărimea să fie mai puțin severă.

Varicela în prima zi poate fi ameliorată cu Suprastin sau Diazolin. Acest medicament va reduce intensitatea mâncărimii și inflamația veziculelor. Cel mai bine este să vă consultați medicul pediatru cu privire la prescripțiile specifice.

eruptii pe corp provocate de varicela

Boala este cauzată de virusul herpetic, este contagioasă și se transmite prin intermediul picăturilor de aer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *