Prima pagină » Sanatate » Varicela la copii poze. Cât durează perioada de recuperare

Varicela la copii poze. Cât durează perioada de recuperare

29 sept. 2022, 16:15,
BZI.ro, în Sanatate

Varicela la copii exact ca în poze este o boală infecțioasă cauzată de virusul Varicela-Zoster, al treilea grup din familia herpesului. Această boală la copii este tratată de un medic pediatru, la adulți de un terapeut.

Când virusul intră pentru prima dată în corpul uman, acesta provoacă varicela. Cel mai adesea aceasta apare la vârsta de 3-6 ani. După vârsta de 6 ani, 70% dintre copii au deja imunitate stabilă la această boală. Un copil se poate îmbolnăvi de varicela mai devreme, inclusiv în primul an de viață. La vârsta nou-născutului, varicela are adesea forme atipice și este extrem de dificilă. Timp de 1-3 săptămâni, virusul se înmulțește în organism fie fără manifestări externe, fie dă simptome tipice de apariție a unei boli virale infecțioase.

copil care sufera de varicela

Manifestarea varicelei începe, în cele mai multe cazuri, cu o creștere bruscă a temperaturii la valori ridicate

Varicela la copii poze. Primele semne ale perioadei de incubație

De cele mai multe ori, varicela la copii este semnalată de febră ușoară, stare generală de rău, slăbiciune, dureri de cap și pierderea poftei de mâncare, greață, uneori însoțită de vărsături, rareori indigestie.

De asemenea, varicela poate provoca durere în gât și alte fenomene catarale, ganglioni limfatici măriți și în cazuri rare, apariția și dispariția rapidă a erupțiilor cutanate roșii pal. Boala se caracterizează prin stadializare, știind care, este mai ușor pentru părinți să-și navigheze cursul și perioadele de carantină.

bubite pe corpul unei persoane cauzate de varicela

Perioada de incubație începe o dată cu introducerea virusului în organism până la apariția simptomelor severe

Perioada de incubație începe o dată cu introducerea virusului în organism până la apariția simptomelor severe. Poate fi de 10-21 de zile, în majoritatea cazurilor durează 2 săptămâni. Durata perioadei de incubație nu depinde de vârstă. Perioada cea mai complicată este chiar începutul manifestării simptomelor pronunțate ale bolii, nu durează mai mult de 1-2 zile, însă la adulți este chiar mai dificilă decât la copii.

Manifestarea varicelei începe, în cele mai multe cazuri, cu o creștere bruscă a temperaturii la valori ridicate. Imediat după aceasta, pe corp încep să apară coșuri, care se umplu rapid cu lichid și încep să provoace mâncărime. După 8-10 ore, ele explodează, apoi se formează crusta și dispar. De regulă, cu cât temperatura crește mai mult în prima zi, cu atât suprafața pielii va fi mai acoperită cu erupții cutanate. În cazurile ușoare, nu există perioadă prodromală, temperatura crește ușor sau rămâne în limitele normale, însoțită de o mică erupție cutanată.

Când începe perioada erupțiilor cutanate. În câte zile de la pătrunderea virusului în corp apar primele bubițe

Erupția se răspândește rapid pe tot corpul, neafectând, cu excepția cazurilor deosebit de severe, doar picioarele și palmele. Noi vezicule apar în loturi la fiecare 1-2 zile timp de 4-8 zile, acestea se răspândesc între 2 până la 5 „valuri”, după care încep să se vindece.

Perioada de recuperare începe să conteze din momentul în care apare ultimul element. Papulele noi nu apar, cele vechi izbucnesc și se acoperă cu cruste, care cad la aproximativ o săptămână după ultima erupție cutanată.

copil care sufera de varicela

De cele mai multe ori, varicela la copii este semnalată de febră

Perioada de recuperare este cea mai lungă, poate dura până la un an. Virusul varicelei provoacă o lovitură semnificativă a sistemului imunitar, astfel este nevoie de timp pentru a se recupera. În această perioadă, există o rezistență redusă la diferite atacuri virale.

Este bine să știi că varicela la copii exact ca în poze bubițele acoperă aproape uniform întregul corp și nu sunt localizate în locuri separate, lăsând pe altele curate. Picioarele și palmele rămân de obicei curate. În același timp, pe corp pot fi găsite bule deja uscate, și foarte proaspete. Spre deosebire de manifestările alergice, erupția cutanată arată diferit și nu dispare după administrarea de antihistaminice.

copil care sufera de varicela

Când virusul intră pentru prima dată în corpul uman, acesta provoacă varicela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024