Prima pagină » National » Variantele analizate în Guvern pentru suprataxarea firmelor din energie (surse)
Variantele analizate în Guvern pentru suprataxarea firmelor din energie (surse)

Variantele analizate în Guvern pentru suprataxarea firmelor din energie (surse)

17 aug. 2022, 18:42,
în National

Specialiștii din Guvern nu au ajuns, miercuri, la o soluție privind suprataxarea firmelor din energie, au declarat surse din Executiv pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

La discuțiile tehnice din comitetul interministerial, ANRE a respins ideea supraimpozitării pe tot lanțul energetic și a susținut varianta suprataxării doar pentru traderii din energie ca soluție de stopare a speculei.

ANRE va avea mâine o ședință tehnică de analiză

ANRE va avea mâine o ședință tehnică de analiză, iar vineri va avea loc o nouă ședință interministerială în care se vor prezenta calculele pentru fiecare variantă.

Vor fi analizate scenariile de suprataxare pe traderi și pe întreg lanțul, de la producere și până la vânzare pentru consumatorul final.

Termenul până la care Ministerul Energiei și ANRE trebuie să vină în coaliție cu o propunere finală este săptămâna viitoare.

Procedura pentru aplicarea suprataxării muncii part-time

Din cauza noilor reglementări din Codul Fiscal, oamenii care au contracte de muncă part-time trebuie să depună lunar, la angajator, o declarație pe propria răspundere prin care să spună dacă mai au și alte contracte de muncă, potrivit unui ordin semnat de Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, și publicat în Monitorul Oficial.

Este totuși o excepție: în cazul în care la unul dintre angajatori baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale și al contribuției de asigurări sociale de sănătate aferente veniturilor realizate din salarii și asimilate salariilor este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară, salariații nu au obligația depunerii declarației la angajatorul respectiv.

De precizat că pot fi situații în care angajații vor să țină secret faptul că mai lucrează în alte părți din diferite motive. Astfel, toți angajatorii vor trebui să-i plătească contribuții la salariul minim.

Potrivit ordinului, în cazul în care salariații nu depun declarația pe propria răspundere, fiecare angajator stabilește contribuțiile la nivelul salariului minim brut pe țară corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ, dacă baza de calcul aferentă venitului realizat se situează sub nivelul salariului lunar minim brut garantat în plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 noiembrie 2024
20 noiembrie 2024