Prima pagină » Local » Varianta Omicron face victime și în rândul ieșenilor. Se suspectează că o persoană în vârstă de 75 de ani a decedat din cauza noii tulpini
Varianta Omicron face victime și în rândul ieșenilor. Se suspectează că o persoană în vârstă de 75 de ani a decedat din cauza noii tulpini

Varianta Omicron face victime și în rândul ieșenilor. Se suspectează că o persoană în vârstă de 75 de ani a decedat din cauza noii tulpini

18 ian. 2022, 23:04,
BZI.ro, în Local

Luni, 17 ianuarie 2022, o femeie în vârstă de 75 de ani a decedat. Aceasta se afla pe lista persoanelor suspecte de infectare cu varianta Omicron a virusului COVID-19.

„Pacienta, în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecție cu varianta Omicron, nevaccinată cu multiple comorbidități: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală.

În ciuda eforturilor și a tratamentului de înalt profesionalism, decesul a survenit în data de 17.01”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au efectuat 41 externări şi 45 internări.

De asemenea, în acelaşi interval s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând în judeţul Iaşi la 2097.

Primii pacienți infectați cu Omicron sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași

În ultima săptămână în Iași, au apărut peste 200 de cazuri noi de infectări provocate de noua tulpină Omicron a virusului COVID-19. Prin urmare, au apărut și primii pacienți internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, unul fiind internat chiar la ATI.

În ultimele zile, în Iași, au fost depistate 266 de noi suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron, 238 fiind deja confirmate până în prezent.

În rândul pacienților infectați cu Omicron se află și persoane care necesită îngrijire în spital

„În cursul acestei săptămâni am ridicat suspiciunea de infectare cu noua tulpină la 266 de persoane. Am trimis deja toate probele la București, iar ieri, 14 ianuarie 2022, am mai trimis încă 80. Din cele 266, au fost confirmate pozitiv 238 cu Omicron și 7 cu tulpina Delta. Avem internați în cadrul spitalului primii 11 pacienți Omicron, care au necesitat îngrijire de specialitate, dintre care unul la ATI”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Persoana internată la ATI era o femeie în vârstă de 75 de ani, nevaccinată.

„Este vorba despre o pacientă în vârstă de 75 de ani, nevaccinată și cu alte comorbidități. În total, în secția de Terapie Intensivă sunt 3 pacienți”, a mai menționat dr. Florin Roșu.

Primul pacient suspect de infectare cu tulpina Omicron este din județul Vaslui

Vă reamintim că prima persoană suspectă de infectare cu tulpina Omicron a fost un pacient internat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași. Pacientul, în vârstă de 49 de ani, este din județul Vaslui și se afla în evidențele spitalul cu o afecțiune urologică.

În urma primei secvențieri făcute la Iași, confirmarea de infectare a primilor pacienți era de 90%, iar câteva zile mai târziu au venit și rezultatele oficiale de la București.

Medicii ieșeni au precizat că simptomele infecției cu Omicron sunt asemănătoare infecției cu tulpina inițială, dar simptomul specific noii tulpini este durerea în gât.

Specialiștii recomandă prezentarea la medicul de familie a persoanelor care au o simptomatologie specifică tulpinii Omicron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *