Varianta ocolitoare a orașului Podu Iloaiei a rămas în aer. Între timp, șoferii merg prin arătură ca să scape de orele pierdute în coadă: „Este insuportabil. Stai mai mult de o oră să treci un kilometru” – FOTO

12 mart. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Șoferii care vor să evite aglomerația din Podu Iloaiei sunt nevoiți să meargă pe o variantă ocolitoare, pe un drum bombardat cu gropi, neasfaltat. Aceștia sunt exasperaţi de situaţia din zonă

Problema traficului din Podu Iloaiei predomină de ani de zile. Pentru a nu mai merge bară la bară zeci de minute, unii dintre șoferi au găsit o alternativă. Aceștia ocolesc aglomerația prin satul Holm, însă drumul din localitate le pune în pericol autoturismele. Localnicii, în perioadele calde, nu pot deschide geamurile din cauza prafului.

Şoferii care vor să evite aglomeraţia din Podu Iloaiei îşi strică maşinile pe o variantă ocolitoare, pe un drum uitat de autorităţi

Traficul din Podu Iloaiei dă mari bătăi de cap şoferilor care sunt nevoiţi să treacă prin zonă. În fiecare zi, nervii acestora sunt puşi la grea încercare din cauza faptului că nici până în anul 2024 nu a fost găsită o soluţie care să poată fi pusă în aplicare de urgenţă. La orele de vârf, predominant dimineaţa şi seara, conducătorii auto stau zeci de minute în coada care se formează.

Unii dintre ei au încercat şi altă alternativă, prin satul Holm, însă drumul este plin de gropi şi denivelări, iar autoturismele se pot avaria cu uşurinţă. Situaţia din Podu Iloaiei pare fără sfârşit, iar tronsonul a devenit un real calvar pentru cei care sunt nevoiţi să tranziteze zona, prin care trebuie să treacă în fiecare zi.

„Este insuportabil. Stai mai mult de o oră în trafic pentru un kilometru. Nu este poliţie să dirijeze, nu ai nicio soluție. Dacă mergi pe câmp, ai șanse să rămâi suspendat. Dacă ai o mașină joasă, nu ai nicio șansă. Totuși, este posibil ca la 10-15 kilometri de Iași să mergi pe câmp ca să nu ramai blocat în trafic”, a spus un șofer revoltat.

Mai mult decât atât, unii şi-au pierdut speranţa că în următorii ani va exista o variantă de ocolire în aşa fel încât situaţia să se îmbunătăţească.

„Nu vor mai face nimic, ăsta e drumul şi asta este. Am încercat şi eu varianta prin Holm. Doamne fereşte, decât să plătesc reparaţiile la maşină, mai bine stau în trafic. Ar trebui făcut ceva, doamnă, dar la noi nu are cine face, asta e problema. Ieri am stat aproape 2 ore doar pe zona asta, până să ajung să intru în Podu Iloaiei”, a mai spus un şofer.

Localnicii din satul Holm, exasperaţi de şoferii care vor să ocolească aglomeraţia din Podu Iloaiei

Drumul din Holm este aproape impracticabil, orice şofer care trece prin zonă trebuie să aibă mare grijă să nu îşi strice autoturismul. Mai mult decât atât, localnicii susţin faptul că s-au săturat de praful de la maşinile care ocolesc aglomeraţia din Podu Iloaiei. Aceştia nu pot deschide geamurile ca să aerisească şi nici nu îşi pot lăsa copiii să se joace afară.

„M-am săturat, nu mai suport. Nu pot deschide geamurile, nu pot usca o haină afară că se umple tot de praf. Pe copii nu îi las decât în curte şi foarte puţin pentru că respiră numai praf. Nimic nu fac oamenii ăştia. Iar auzim promisiuni peste promisiuni şi atât. Măcar dacă ar asfalta, dar nici asta nu cred că o să facă vreodată”, a spus o femeie care locuieşte în satul Holm.

Contactat de reporterii BZI, viceprimarul oraşului Podu Iloaiei a transmis faptul că asfaltarea drumului din Holm ar putea fi posibilă de abia după ce vor fi finalizate racordările la gaz şi canalizare. În ceea ce priveşte aglomeraţia de la Podu Iloaiei, singura soluție viabilă rămâne construirea variantei ocolitoare care este la studiul de fezabilitate.

„De centură nu ştiu nimic, se va face, noi am dat terenul, rămâne să fie realizat proiectul. În Holm trebuie mai întâi să tragem gazul şi canalizarea şi urmează apoi asfaltarea, asta e tot ce vă pot spune. Din Holm la Podu Iloaiei nu este mijloc de transport, sunt 2 kilometri şi nu avem autobuz la Podu Iloaiei. După ce terminăm cu gazul şi canalizarea, să le dea drumul la sfârşitul lui martie şi vom asfalta”, a spus Ioan Surugiu, viceprimarul oraşului Podu Iloaiei.

Şoferii care vor să evite aglomeraţia folosesc o variantă ocolitoare riscantă. Aceştia îşi strică maşinile pe drumul din satul Holm pentru a nu mai petrece zeci de minute în trafic.

Comentarii
  • Ca la oras 🙂

  • Fac autostrada a8, ce rost mai are varianta? In 2 ani e gata

  • Pt John. Autostrada A8 nu va fi făcută niciodată. Ma mir ca nu te-ai prins pina acum.

  • ne plictiseste toata ziulica dnul ALEXE COSTEL poreclit TABLA cu maretele realizari pe facebook , unde de fapt risipeste enorm de multi bani, dar ca sa puna un agent de politie care sa dirijeze traficul sau sa puna semafoare la Podul Iloaie nu-i da prin cap.
    Probabil nu are nimic de castigat de acolo.
    Stai sa vezi cand se va deschide mallul de la Era ce va fi .
    Se mai si lauda cum a impus el investitorului sa faca pe cheltuiala sa largirea rondului cand orice prost stie ca asta nu va putea rezolva blocajele in trafic pentru un intreg oras.
    Trebuia impus investitorului sa faca bretele peste soseaua Valea Lupului.
    Halal conducator!
    Nici Chirica nu e mai breaz ca si el si-a dat girul pentru aceasta solutie la rond Era.
    Ma intreb cat o fi spaga pentru asemenea decizii?

  • Si varianta tot prin mijlocul satului se face??? Wtf?

  • Terchea Berchea

    Ion de mai sus, lucrează la Drumuri Naționale.
    Cei de acolo fac foarte multe drumuri. Ei, cei din Consiliul Județean, împreună cu toți mafioții din politică. Fac. Da mai mult, fac pe ei!

  • Daca aveti cum folositi traseul prin Vaslui este buna soseaua, este mai libera si nu pierzi atata timp. E o parere, fiecare face cum doreste.

  • Pacatoasa #1

    Azi am păcătuit: mi-am cumparat un Kinder delice cu nuca de cocos 😰 A fost delicios 🤤

  • Numiti o strada de la noi care are asfaltul incredibil de bun, fara canale pe mijloc si unde nu e aglomerat 😂

  • Daca nu va place 2000 metru patrat la blocurile vechi…

  • Sunt masini facute pe structura de raliu, modelul de baza la Impreza STI – SI si Evo – Raliart , Subaru si Mitsubishi. Drumul ala e mult mai practicabil ca pe ce se conduce in WRC.

  • Mai fac astia zeci de congrese, zeci de declaratii si mai trec si zeci de ani…..si tot nu fac o centura usoara in Iasi, un pasaj/tunel la Era (sensul E85) si o centura la Podu……asteapta autostrada….de parca aia vine peste noi asa……de la sine…..dar cine naiba sa le faca ca au numai avioane/tabla/panselute/vile/amante in cap si nimeni nu i trage la raspundere

  • Andrei Țăranu

    Ia să spună Alexe Tablă de ce nu face centura ca așa ne promitea. A venit directorul de la drumuri cu doi hosmalăi care se uitau la avioan și chipurile au făcut un traseu așa cum le-a ordonat ALEXA și ALEXE. Bă ocnelor va mai răbda mult pământul lepre ordinare care sunteți.

  • ieșean cu drept de vot

    Atât au putut să facă, adică nimic. Cum mai au curajul să mai candideze nesimțiții din PSD-PNL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *