Prima pagină » Local » Vara va fi haos pe șoselele din Iași! În sezonul nunților, șoferii le fac probleme polițiștilor

Vara va fi haos pe șoselele din Iași! În sezonul nunților, șoferii le fac probleme polițiștilor

31 mai 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Șoselele din Iași sunt pline de șoferi periculoși în această perioadă. Odată cu înmulțirea evenimentelor și petrecerilor, ieșenii au început să își facă de cap și la volan. Recent, polițiștii au surprins mai mulți cetățeni încălcând grav regulamentul rutier. Printre amenzi și suspendări de permise, unii dintre aceștia s-au ales și cu dosare penale, fiind bănuiți de fapte ilegale comise în trafic. În doar câteva ore, oamenii legii au suspendat 26 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii ieşeni au efectuat controale stricte pe șoselele din Iași și au împărțit dosare penale conducătorilor auto care au creat probleme. Ieșenii au bifat aproape toate infracțiunile rutiere și i-au exasperat pe oamenii legii.

Recent, Poliția Orașului Hârlău a prins un bărbat care se folosea de un permis de conducere fals. Individul nu a scăpat fără dosar penal, iar, acum, riscă să fie pedepsit de judecători. De asemenea, un ieșean a rămas cu pagube după ce un șofer băut a intrat cu autoturismul în gardul său, provocându-i stricăciuni.

un politist scriind pe masina

În doar 24 de ore, 26 de ieșeni au rămas fără permisele de conducere

De pe șoselele din Iași nu lipsesc șoferii periculoși

un barbat cu un pahar de alcool in mana

Băutura pare să fie cauza multor accidente rutiere din județ

În municipiul Iași, un tânăr de 31 de ani a fost luat în vizorul polițiștilor după ce a distrus un gard, trecând prin acesta cu mașina. Nu le-a fost mare mirarea oamenilor legii când au descoperit că individul era băut.

„Din investigațiile efectuate s-a constatat faptul că, în noaptea de 27 spre 28 mai 2022, un bărbat de 31 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, și ar fi intrat în coliziune cu gardul unui imobil, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul s-a ales cu un dosar penal, fiind suspectat de infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Un alt accident s-a produs din cauza unui ieșean de 43 de ani care, la momentul respectiv, avea o alcoolemie de 0,91 mg/l. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, producându-se doar pagube materiale, însă bărbatului i s-a întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

un permis de conducere

Un bărbat a folosit un permis de conducere fals, din Republica Moldova

Individ prins cu permis fals, suspect de 3 infracțiuni

Vama Albita

În ultimele zile, un cetățean moldovean a fost condamnat definitiv pentru că le-a prezentat autorităților ieşene un permis contrafăcut

Recent, în comuna Gropnița a fost oprit un bărbat căruia polițiștii i-au cerut să prezinte actele. Când acesta le-a înmânat permisul, oamenii legii au devenit suspicioși în legătură cu autenticitatea acestuia. La o verificare atentă, s-a tras concluzia că permisul era fals, încercând să imite însemnele autorităților din Republica Moldova. Mai mult, s-a descoperit că individul nu a avut niciodată permis de conducere.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar cercetările sunt continuate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Cazul nu este singular, de-a lungul acestui an fiind descoperiți mai mulți cetățeni cu permise contrafăcute. Recent, un cetățean moldovean a fost condamnat definitiv după ce s-a folosit de un carnet de conducere fals. Individul a fost controlat în Punctul de Frontieră de la Albița și a fost prins cu un permis cumpărat. Bărbatul a povestit că l-a achiziționat de la un conațional pentru suma de 350 de euro. Gheorghe Vornicescu s-a ales cu 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, sentința rămânând definitivă prin soluția dată de Curtea de Apel Iași.

Astfel, şoselele din Iași sunt departe de a fi sigure din cauza șoferilor inconștienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *