Prima pagină » Titlurile zilei » Vânzări-record pentru magazinele de perdele din Iași, în 2021! Draperiile din catifea, cele mai căutate. ”Se poartă culoarea Very Peri” – GALERIE FOTO

Vânzări-record pentru magazinele de perdele din Iași, în 2021! Draperiile din catifea, cele mai căutate. ”Se poartă culoarea Very Peri” – GALERIE FOTO

03 feb. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Au explodat vânzările în magazinele de perdele din Iași, în anul 2021. Clienții care au renovat locuințele au ales perdelele din catifea, tapetul sau cuverturile de aceeași culoare, pentru care au plătit de la câteva sute până la 2.000 de euro

Reprezentanții magazinelor din domeniul decorațiunilor interioare din Iași au înregistrat vânzări mai mari cu până la 30 la sută în anul 2021, comparativ cu 2020. Ieșenii care au vrut să-și renoveze locuințele au ales perdele colorate, tapet și tapițerii în aceeași cromatică. Clienții au plătit de la câteva sute până la 2.000 de euro pentru a avea cele mai frumoase camere.

”Ne-am dezvoltat treptat, cu un început promițător, apoi a venit criza, dar ne-am revenit foarte repede. Cel mai mult ne ajută clienții vechi care, acum, în pandemie, au stat acasă, au renovat locuințele, și-au schimbat perdelele. A crescut cu aproximativ 20 la sută numărul de clienți în 2021, cei mai mulți fiind clienții noștri fideli. Anul acesta se poartă culoarea Very Peri, un violet spre albastru. Bineînțeles că expunem toate materialele noi în ce privește nuanțele, textilele, precum perdele, tapet, tapițerii, cuverturi sau sisteme de prindere. Noi facem lucrările de la A la Z. Avem cu preponderență clienți persoane fizice, dar și persoane juridice. Ne asumăm lucrarea de la măsurători până la consultanță, sisteme de prindere, partea decorativă. Una dintre cele mai complexe lucrări a fost la un cunoscut hotel din Iași. Am pus tapițerii, perdele, draperii, tapet. Facem lucrarea completă, iar clientul preferă să aibă în cameră același tip de materiale”, susține Simona Tabără, administratorul companiei Inedit Design Iași.

Administratorii afacerilor cu perdele au amenajat vitrinele pentru a atrage clienții

Prețurile practicate în magazinul cu perdele sunt cuprinse între 32 de lei, pentru voaluri, și 400 de lei metrul liniar pentru perdelele de mătase. Administratorul afacerii susține că vitrina amenajată cu diverse tematici a atras clienții. Astfel, vitrina cu acadele, făcută pentru Crăciun, a fost principala atracție a magazinului.

”Spuneau vecinii că o să dea în diabet de la atâtea dulciuri (n.r. – râde). Am venit cu ideea de a face vitrinele din perdele sau cu alte materiale, pentru că simțim nevoia să fie dinamică, să atragă clienții. E de investit într-o astfel de vitrină, însă ne place să ne punem ideile în practică și să obținem măcar un zâmbet din partea clienților. A durat vreo două săptămâni să coasem toate elementele. O schimbăm cam la 3 luni. Ne strângem toate fetele la masă, cele 5 fete la design, și stabilim tema vitrinei. Am rămas surprinse că, după ce am făcut vitrina noastră, în noiembrie, la Times Square, în New York, a fost aceeași inspirație cu dulciurile, ciubucurile”, mai spune Simona Tabără.

Una dintre cele mai frumoase vitrine din Iași, prezentată în edițiile BZI anterioare, este a florăriei Darlington.

Magazinele de perdele din Iași au dat lovitura în 2021 cu articole din catifea

Clienții au vrut să cumpere mai ales perdele din catifea. Astfel, aceștia au ales atât culori puternice, cât și perdele colorate. Cele mai multe solicitări au fost pentru perdele în anul 2021, fiind înregistrate creșteri de până la 30 la sută.

”Cea mai solicitată a fost catifeaua în anul 2021. Draperiile de catifea au fost la mare căutare, indiferent de culoare. Nu putem spune că au crescut vânzările, doar că anul 2021 a fost la fel cu 2020. Ne-am adaptat cerințelor clienților, în funcție de bugetul fiecăruia”, susține Mihaela Voinescu, coordonator vânzări la magazinele Sophia, din regiunea Moldovei.

Compania înființată în anul 2004 a înregistrat o cifră de afaceri de 11 milioane de lei în 2020, în creștere față de anul 2019. Profitul net a fost de 699.000 de lei în 2020, tot în creștere față de 2019, când era 393.000 de lei. Creșteri au fost înregistrate și pe piața livrărilor la domiciliu, chiar de la începutul pandemiei de COVID-19.

Clienții din Iași plătesc între câteva sute și 2.000 de euro pentru perdele, draperii și tapet

Reprezentanții magazinelor cu perdele din Iași mai spun că sunt și clienți care nu se uită la bani când apelează la specialiștii în design interior și vor să schimbe perdelele, draperiile sau tapetul. Astfel, plătesc și 2.000 de euro pentru a avea locuința perfectă. Bugetul mediu este de câteva sute de euro.

”Se observă că firmele serioase au câștigat teren în anul 2021 datorită lucrărilor executate corect. Noi suntem într-o zonă fără vad, dar, chiar și așa, am avut solicitări din partea clienților, mai ales pentru proiecte personalizate. În general, clienții noștri știu ce vor să aibă în locuințe și acum nu este în trend o singură culoare. Institutul de Cromatică Pantone din Statele Unite ale Americii dă trendul în fiecare an în ceea ce privește cromatica. Vorbim și despre o creștere a pretențiilor clienților: sunt clienți atenți la bugetele alocate modificărilor din locuințe, dar și despre persoane pentru care nu contează prețul. Cel care cumpără un apartament pentru închiriat, va cumpăra perdele ce costă 20 de lei. Cei care fac modificări în locuințele proprii plătesc și 200 de lei pe metrul liniar”, susține Lucian Stejar, directorul societății Velaria Iași.

Vânzările în magazinele de perdele din Iași au crescut în anul 2021 și pe fondul vânzărilor mari din bricolaj, spun specialiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`