Prima pagină » Local » Vama Iași a reorganizat traficul rutier din zona CUG! Angajații lucrează 12 ore pe zi: „Nu mai sunt camioane pe stradă” – FOTO

Vama Iași a reorganizat traficul rutier din zona CUG! Angajații lucrează 12 ore pe zi: „Nu mai sunt camioane pe stradă” – FOTO

02 mart. 2023, 02:00, 6 ,
Ciprian BOARU în Local

Conducerea Biroului Vamal Iași a luat măsuri în ceea ce privește eliberarea drumului din zona capăt CUG, unde sute de camioane staționate blocau traficul rutier. Au fost identificate locuri de parcare suplimentare în curtea Centrului Expozițional Moldova, dar și în curtea Parcului Tehnologic Moldova. A fost modificat și programul de lucru al vameșilor

Aparent, problema traficului rutier din zona Biroului Vamal Tehnopolis, din zona CUG a municipiului Iași, a fost rezolvată. În ultimii ani, traficul rutier dinspre comuna Ciurea a fost perturbat de sutele de camioane parcate la intrarea în municipiul Iași, în așteptarea procesării de către lucrătorii din vamă.

Recent, conducerea Direcției Regionale Vamale (DRV) Iași a propus o serie de soluții de decongestionare a traficului. Cel puțin ieri, 01.03.2023, pe drumul județean 248 nu mai erau camioane parcate.

„Din februarie s-au luat măsuri. A fost modificat programul de lucru pentru angajați. Astfel, noul program este de la ora 07:00 la 19:00, urmând ca a doua zi să fie liberă. Este același număr de ore lucrate ca până acum. Se lucrează și sâmbătă, și duminică, conform aceluiași orar. Atât Primăria Iași, cât și Consiliul Județean au identificat mai multe locuri lângă Fortusm unde pot fi parcate camioanele. Zilnic, în jur de 200 de camioane sunt procesate. Acum, pe drum nu mai sunt camioane”, a declarat Marius Costache, directorul DRV Iași.

Vama Iași a reorganizat traficul rutier din zona CUG. S-au găsit locuri de parcare

Mihai Arcana, noul șef al Biroului Vamal, numit temporar în funcție, în locul lui Dănuț Bolohan, cercetat pentru luare de mită, a implementat soluțiile pentru eliberarea traficului.

„Am discutat cu autoritățile și am găsit înțelegere. Spre exemplu, la Centrul Expozițional Moldova aveam acces la parcare, unde pot fi staționate cel puțin 20 de TIR-uri. Apoi am găsit înțelegere și la Tehnopolis, unde putem redirecționa camioanele în curte. Și așa am reușit să eliberăm șoseaua”, a precizat Mihai Arcana.

În acest moment, 24 de lucrători vamali se ocupă de procesarea camioanelor și TIR-urilor încărcate cu marfă.

Au fost discuții pentru mutarea vămii în comuna Miroslava

De mai mulți ani se discută despre relocarea vămii din zona CUG. A fost propus și un amplasament în zona comunei Miroslava, județul Iași. Deocamdată, acest proiect a rămas la stadiul de declarații publice. Totodată, tronsonul pe care stăteau parcate camioanele a intrat și în atenția Consiliului Județean Iași. Astfel, a fost finalizată o strategie ce vizează modernizarea tuturor drumurilor județene. O măsură importantă este reprezentată de inițiativa de a mări numărul benzilor de circulație de la ieșirea din municipiul Iași spre comuna Ciurea.

În acest moment, circulația se desfășoară pe o singură bandă pe sens. Proiectul presupune lărgirea cu o bandă pe ambele sensuri. Autoritățile au de rezolvat și altă problemă, pe traseu fiind identificate mai multe proprietăți private. Este luată în calul și declanșarea unei proceduri de expropriere. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

Vama Iași a reorganizat traficul rutier din zona CUG, dar rămâne de văzut dacă măsurile vor avea efect pe termen lung.

Comentarii
  • Nu va avea nici un efect , tot pe o bandă se intra.

  • Wow ; s-a intamplat minunea
    Speram sa fie asa cum scrieti
    Lunea era infernat traficul

  • Mutati vama in camp si veți vedea rezultatele, ce cauta mastodontii astia in oras???

  • ca sa aiba tancurile pe unde sa treaca, nu va mai purtati de parca e vreo favoare facuta cetatenilor

  • Felicitări domnului Arcana Mihai ! Singurul om care a fost capabil, să gândească cu adevărat un plan de eliberare a zonei ! În prezent se circulă foarte bine !

  • Un observator

    Cam asta era solutia de avarie. Poate tine mai mult de 3 zile…

  • Arcana Mihai este cel mai profesionist sef de vama de la Revolutie incoace avand cunostinte foarte aprofundate in materie de drept si economice foarte bune. Pacat ca nu are sprijin politic deoarece cu putina sustinere ar putea ajunge seful vamailor peste toata Romania sau chiar secretar de stat sau ministru al Finantelor. Este si celebrul proiectant al masinii Renaul ARKANA pentru care a primit un premiu international in inventica.

  • Ignat Pintilei Cotea Costache

    @Pulifrici, sau poola pe româneste. Vezi ca nu stii cine te verifica: daca pui un vames sa se legitimeze, dă din umeri. Lipsesc cu DESAVIRSIRE ECUSOANELE, LEGITIMATIILE SI UNUFORMELE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *