Prima pagină » Titlurile zilei » Valuri uriașe în lumea interlopă! Costel Corduneanu a murit. Cine va prelua șefia celui mai de temut clan din zona Moldovei? – FOTO

Valuri uriașe în lumea interlopă! Costel Corduneanu a murit. Cine va prelua șefia celui mai de temut clan din zona Moldovei? – FOTO

16 apr. 2024, 02:00, 35 ,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

A murit Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu din Iași. Acum, se zvonește că Adrian Corduneanu va fi liderul. Costel Corduneanu a fost anchetat, de-a lungul anilor, de mai multe ori, pentru diferite infracțiuni, dar a fost și un sportiv de talie mondială

Costel Corduneanu, liderul celui mai de temut clan din zona Moldovei, a murit pe un pat de spital din Târgu Mureș. Acolo, a fost internat după ce a suferit o intervenției chirurgicală pe cord. Costel Corduneanu avea probleme cu inima de mai mulți ani, dar, după cum spun apropiații acestuia, a luptat până în ultima clipă.

El a „condus”, zeci de ani, clanul din care făceau parte frații lui și alți „locotenenți”. Până să fie cap al lumii interlope, Costel Corduneanu a fost campion mondial la cadeți și a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. În 1996, la JO de la Atlanta, a participat și fratele său, Gheorghe Corduneanu, care a ieșit al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg. Cel mai probabil, „șefia” clanului va fi preluată de Adrian Corduneanu.

Ultimul interviu al lui Costel Corduneanu

În anul 2020, Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu, așa cum este cunoscut, a acceptat să vorbească deschis cu reporterii BZI despre o perioadă grea din viața sa. Costel Corduneanu a fost eliberat atunci din penitenciar, după ce a stat închis câteva luni. Acesta spunea că își asumă tot ce face și nu se ferește de trecut, dar, în același timp, susținea că a ajuns la vârsta la care vrea să își supravegheze copiii și să aibă grijă de nepoți. Pe 30 ianuarie 2020, Costel Corduneanu a mers la sediul Inspectoratului de Poliție Iași, pentru a se preda.

Acesta a fost încarcerat până pe 17 septembrie 2020, stând în penitenciar timp de 7 luni și jumătate. La finele lunii ianuarie, Costel Corduneanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu executare. În ultimele luni, acesta a formulat mai multe cereri de eliberare condiționată, cele mai multe fiind respinse de instanțele din Cluj și Mehedinți. Totuși, Tribunalul Mureș a admis contestația făcută de Costel Corduneanu. Costel Corduneanu a spus că viața în penitenciar este foarte grea și nu vrea să mai ajungă în spatele gratiilor.

„Am ieșit din pușcărie, unde am stat 23 din 24 de ore în celulă. Stare mea de sănătate nu mi-a permis să ies mai mult la activități. A fost o perioadă grea. La pușcărie nu este ușor. Pentru cei slabi de înger sau pentru cei care intră fără o recomandare e foarte greu. Eu nu mă plâng de pușcărie, a trecut. Vreau, în schimb, să nu mai ajung acolo. Am 50 de ani, vreau să am grijă de copii, de nepoți. Nu mai vreau să am probleme cu legea. Eu nu sunt un om agresiv, nu am omorât pe nimeni, nu am căutat scandal niciodată. Dacă vine unul la mine să-mi dea în cap, trebuie să mă apăr. De asta spun că nu vreau să mai ajung la pușcărie, dar nu știi niciodată ce va fi”, a completat Corduneanu.

Costel Corduneanu: „Am vrut tot timpul să fiu judecat pe drept și să răspund pentru greșelile mele”

Costel Corduneanu a spus în nenumărate rânduri că nu i s-a făcut dreptate.

„Eu nu am spus niciodată că nu am greșit. Mi-am recunoscut greșelile. Am vrut să fiu judecat pe drept. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă”, a completat, atunci, Costel Corduneanu.

Costel spunea că el nu este interlop.

„Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea. Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine. Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei. Eu nu pot răspunde pentru faptele lor”, a completat Corduneanu.

„Noi nu facem parte din mafie”

Familia Corduneanu este cunoscută, în toată țara, drept clanul Corduneanu sau clanul Cordunenilor.

„Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr, am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât. Ne-am văzut de treaba noastră”, a spus Costel Corduneanu.

Deși cei care fac parte din familia Corduneanu sunt văzuți drept niște indivizi certați cu legea și extrem de violenți, Costel spune că nu este așa.

„Nu noi suntem problema, mafia este în altă parte. Că suntem noi pușcăriași? Acum, au ajuns primari la pușcărie, medici și tot așa. S-a schimbat treaba”, a completat Costel Corduneanu.

„Am fost respectat în pușcărie”

Costel a mai spus în 2020 că vrea să se liniștească, să facă afaceri și să stea departe de probleme.

„Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic”, a mai spus Corduneanu.

Legat de modul în care a fost tratat în spatele gratiilor, Costel a spus că a fost respectat.

„Mă știe toată țara, cum să fiu tratat? Am avut același statut ca al colegilor de celulă. Am fost, însă, respectat atât de ei, cât și de gardieni. Nu am ce să spun. Ar trebui să fie schimbate condițiile din penitenciare, dar nu vreau să spun mai multe. Una peste alta, la pușcărie este greu”, a mai spus Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu a murit, iar acum rămâne de văzut cine va prelua „șefia” clanului.

Comentarii
  • Parca nu imi vine sa cred.Unde are loc inmormantarea?

  • un gunoi in minus odata ce politia e corupta si ineficienta gunoaiele ce prostesc naivii si isi racoleaza fraierii si saracii din iasi punandui la produs pentru ei vor exista intotdeauna de la varfu piramidei pana jos la modelu asta de gunoaie !

  • Da ce frumos îi mai caracterizați voi! Sunteți o adevărată gazetă!

  • Cine preia șefia clanulai?
    Ciprian Cioclu poreclit și Jet-Lee,un karatist bun

  • S-au mișcat bine ciorile pentru o „inima noua”.Dar Karma…

  • Șefia va fi preluată de Ramona, diamantul maro. Vin băieții de la București să facă mersurile. Adrian e bolnav și el. Are cancer la intestinul gros. De la cat a luat anal… e greu. Rămânem fără interlopi! Să intervină Chirica să dea o mână de ajutor.

  • Vasile Chifan la arestat, la bagat la puscarie si a dat ordin sa fie tinut dezbracat in frig si batut in piept!!! Drum lin catre Cer Cistele!!!

  • Găsește Chirica alt șef ca să-i pupe ghiulul și să ia terenuri cu japca.

  • Adrian Cerșetorul

    Dumnezeu sa îl ierte pe Costel, odată cu el a murit și clanul.. Cei ce au rămas nu sunt decât niște pripasi

  • Băi gazetari de doi bani…ce ne bombardați cu știri despre un țigan mort. Un țigan interlop in minus nu poate fi decât benefic pentru societate..

  • „Valuri uriașe în lumea interlopă”.
    Puteti fi mai expliciti?

  • Diamanta paroasa

    Ramona păroasă a preluat clanul

  • bufonul de la ateneu!

    cu mana in kour te ai nascut,cu mana in kour ai plecat!!!!

  • Dumnezeu sa-l ierte! L-am vazut la Mitropolie acu cateva luni, nu arata ca un om de temut..asa i-a fost sa-i fie.

  • Diamantul Păros !

  • Dumnezeu să-l ierte, nu contează ce înmormântare fastuoasă o să aibă sau ce coloane de marmură la cimitir. Oricum toate sunt făcute din bani proveniți din furăciuni, cerșetorie, cămătărie, trafic de persoane și altele. Asta cu cine conduce clanul e o chestiune care-i privește doar pe ei, cei din acel clan. Noi ar trebui să ne vedem de treabă, poliția și procurorii la fel și viața să meaergă înainte, să moară dușmanii mei,nu?????

  • Nimic nu-i veșnic pe lumea asta !…Pleci doar cu faptele.

  • Bacaoanu &Oarză

    Sperăm că DIICOT și BCCO o să aleagă un șef de clan la fel de comportament că și răposatul!

  • Bacaoanu mămăligă mare...

    Sperăm că DIICOT și BCCO o să aleagă un șef de clan la fel de competent ca și răposatul!

  • Betty moloman

    Africanu pustiu lui Petronela transmite din închisoare sincere condoleanțe familiei…in curând o sa vina acasă….

  • Curtea de apel șpagă

    O dată cu moartea lui Costel sa terminat cu dosarele întinse la prescrieri, cu achitările în instanțe și cu pedepsele cu suspendare după ce in prealabil au fost condamnați cu executare ! Costel era foarte abil și știa să abia relații peste tot …. Restul frățiilor sunt doar niște oligrofeni cu neveste prostituate și numai țărani pe lângă ei

  • Păcătos Iertat

    Incredibil! În ochii acestui muritor (a și dovedit-o deja), să ai cugetul curat și inima împăcată e dacă nu ai omorât pe nimeni! Uluitor!
    Din nefericire, în fața lui Dumnezeu e același lucru cu a da în cap, a fura, a amenința, a jefui, a minți, a fi lacom etc etc…Păcatele sunt la fel! Și toți, dar toți oamenii au nevoie de iertare și împăcare cu Dumnezeu încă din viață. Pentru că după ce mori, e prea târziu!
    „Dragi” corduneni, interlopi și locotenenți majori, mai bine îl alegeți pe Isus Hristos Liderul și Stăpânul vostru! Și vă veți asigura nu numai viața, ci și veșnicia!
    Până nu va fi prea târziu…

  • Sper sa aiba tv bunul simt sa transmita in direct procesiunile si concertele. E timpul. De la emil pian a ramas asa, cumva, seceta in privinta asta. Sa bage ceva recitaluri inlacrimate cei mai barosani cantareti, hai salamule, mai baga aia cu cordunenii si indienii, ca se poate. Musai vreau sa vad chelalaielile ciuhapilor, va dati seama ce duhori sunt acolo ?

  • L-am batut noi bine si de acolo i-a cam stat inima.Ei na ASTA e..Lovituri cauzatoare de moarte

  • A rămas garda fără informator. Oare care ii va lua locul?

  • Emi Cioata cuc mic

    Deci noul Stefan cel Mare va fi Stefan cel Mare Belea

  • Gata cu clanul

    Sa dus pe pvlă clanul fără Costel!
    A rămas Gelu care știe să vorbească,in rest ceilalți îs pământ cu flori.

  • Totul e trecător….

  • Se zvoneste ca sefia clanului va fi preluata de Filote. Frumos, inteligent, cult, fara vicii, gata de a prelua coroana si sceptrul clanului.

  • Marele avocat Filon poreclit Filote din Nicolina?
    Doamne, ăsta face afaceri la un nivel internațional, dacă se bagă ajunge mare

  • Au pregătit și o 👑 din aur cu pietre prețioase, trăiască Filote regele Moldovei

  • Cine? Filote cap de guma?

  • Striblea puroiul sclav al cordoanelor e suparat cui le=o mai soooogeee bulangiul ieftin?????

  • Marius Drugstar

    Traiasca cap de guma, regele pubelelor si boschetarilor din centrul orasului! Ave eu!

  • A fost și fratele geamăn invitat?! Sau Adrian i-a luat terenul și a uitat de el?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *