Prima pagină » National » Valul patru de COVID-19 s-a instalat în România! Spitalul Județean de Urgență Bistrița a reintrat în carantină totală

Valul patru de COVID-19 s-a instalat în România! Spitalul Județean de Urgență Bistrița a reintrat în carantină totală

11 aug. 2021, 13:42,
Bianca Rebegea, în National

Miercuri, 11 august, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a anunțat că unitatea sanitară a reintrat în carantină totală, după ce numărul bolnavilor COVID-19 internați a crescut.

„Ca urmare a creșterii numărului de cazuri COVID-19 depistate și internate în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, se reinstituie starea totală de carantină, suspendându-se posibilitatea de vizitare a pacienților pe secțiile spitalului în zilele de marți și joi”, a transmis conducerea spitalului.

Potrivit acesteia, măsura are ca scop protejarea pacienților internați și a personalului medical.

În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt internați 15 pacienți Covid confirmați. Unul dintre aceștia este minor, iar alți doi suspecți în Secția de Boli Infecțioase, un pacient confirmat în Secția Psihiatrie și unul confirmat în Secția ATI, transmite Mediafax.

70% dintre medicii români sunt vaccinaţi. Valul patru s-a instalat în Bistrița

Ministerul Sănătății a declarat că 70% dintre medicii din spitalele de stat sunt vaccinați împotriva COVID-19, adică 25.387 de medici din totalul de 36.312. Dintre totalul de medici vaccinați, 69% au efectuat schema completă, adică 25.040 de medici.

În total, 59.48% din personalul medical aflat în contact cu pacienții, medici, asistenți medicali, infirmieri, brancardieri, din unitățile sanitare din sistemul public este vaccinat împotriva COVID-19.

Procentual, 58.08% din totalul personalului medical a efectuat schema completă și 1.4% cu prima doză. Iar, 1.79% nu au declarat statusul vaccinal.

Cele mai mari procente de personal medical vaccinat cu schemă completă se regăsesc în județele Călărași (76.45%), Cluj (71.69%), Sibiu (69.55%), Ilfov (69.13%) și municipiul București (66.34%).

Județul Iași a intrat în valul patru al pandemiei de coronavirus

Este alertă în județul Iași! Medicii ieșeni au anunțat că am intrat, oficial, în valul patru al pandemiei de coronavirus, după ce numărul de cazuri de infectare a explodat. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a fost amenajat un nou pavilion COVID-19, iar conducerea spitalului se gândește și la inființarea celui de-al treilea pavilion.

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică Iași, județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Anunțul a fost făcut la finalul lunii iulie, când erau ocupate peste 30 de paturi din spitalele suport COVID-19 de pacienții infectați cu o formă ușoară a bolii.

„Am intrat oficial în valul patru de câteva zile. Numărul cazurilor a crescut și se menține așa. De aproximativ o săptămână, în spitalele ieșene sunt internați patru pacienți în stare destul de gravă în secțiile ATI. Numărul acestora se menține, însă numărul pacienților internați cu o formă ușoară crește în fiecare zi. Dacă în urmă cu șapte zile erau ocupate doar 14 paturi în secțiile COVID-19, ieri numărul a ajuns la 31 și este în creștere.

Suntem pregătiți pentru orice situație, deoarece am dobândit o oarecare experiență de anul trecut. În urmă cu un an am avut de luptat cu aproximativ 300 de cazuri pe zi. Situația a început să scape din nou de sub control în urmă cu aproximativ o lună. Cu siguranță rata infectării se va menține crescută în perioada următoare, deoarece se întorc foarte mulți ieșeni din străinătate.

Suntem în valul patru și deja am deschis cel de-al doilea pavilion. Dacă situația se va menține așa și în următoarea săptămână, vom fi nevoiți să pregătim și cel de-al treilea pavilion.”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *