Prima pagină » Sport » Valeriu Iftime vrea FC Botoșani în grupele Europa League: „CFR Cluj este un exemplu pentru noi. Nu ne predăm!”
Valeriu Iftime vrea FC Botoșani în grupele Europa League:

Valeriu Iftime vrea FC Botoșani în grupele Europa League: „CFR Cluj este un exemplu pentru noi. Nu ne predăm!”

24 iul. 2020, 04:00,
în Sport

Meciurile amicale pe care moldovenii le-au disputat cu echipe precum Dynamo Kiev sau Ludogoreț i-au dat încredere lui Valeriu Iftime, care crede că FC Botoșani va trece de tururile preliminare dacă se va autodepăși

Valeriu Iftime a prins curaj după ce FC Botoșani a obținut calificarea în preliminariile Europa League. Finanțatorul moldovenilor vrea să ajungă în grupele competiției. Meciurile amicale pe care moldovenii le-au disputat cu echipe precum Dynamo Kiev sau Ludogoreț i-au dat încredere lui Valeriu Iftime, care crede că echipa sa va trece de tururile preliminare dacă se va autodepăși.

„În grupe! De ce nu? E foarte important cu cine pici. Nu avem nicio frică. Nu sunt predat! Nu ne predăm deloc. Am avut niște cantonamente chiar cu Dinamo Kiev, cu Ludogoreț, echipe cu un istoric în Europa. Trebuie să ne autodepășim dacă vrem să facem multe în Europa. Avem exemplul CFR Cluj, care era victimă sigură cu niște echipe titrate. Felicitări lui Dan Petrescu și echipei lui. Au știut cum să trateze. Este un model pentru noi”, a spus Valeriu Iftime.

Ce prime vor lua jucătorii de la FC Botoșani

Iftime a anunțat și primele cu care vor fi răsplătiți fotbaliștii lui Marius Croitoru. Vestiarul Botoșaniului va împărți o sumă de aproximativ 80.000 de euro. Valeriu Iftime: „Este o realizare imensă. Știu că a fost o bucurie mare aseară.

„Sunt calificat în Europa League! Asta înseamnă un pas important, dar nu suficient ca eu să mă culc pe o ureche acum. Au niște prime în contract pentru locul în clasament, de la șase în sus, ceea ce înseamnă pentru ei cam 80.000 de euro pe tot grupul. Vreau să joc până la capăt, sper să nu dezamăgesc. Este o realizare imensă, știu că a fost o bucurie mare aseară. Este un sezon foarte bun pentru noi. Nu credeam eu anul trecut, schimbând antrenorul. Proiectul meu cu Marius a fost pe minimum trei ani de zile. I-am spus lui Marius că anul ăsta vreau să construim echipa. Toți jucătorii au încă doi ani la mine. Am ajuns pe locul patru, nu este deloc ușor și îi felicit pe toți”, a spus Valeriu Iftime.

În sezonul următor, Iftime își propune „mai mult”. Asta ar însemna fie o clasare mai bună, fie un trofeu. „An de an am fost la limita de a intra în play-off, am avut același obiectiv. Am fost doi ani aproape, am ajuns acum. E clar că vreau mai mult, dar ideea de bază e să consolidez o echipă care poate să intre an de an în play-off, adică o echipă care să conteze în fotbalul din România, ceea ce nu e ușor.
Dar nu imposibil! La ora actuală mi-am echilibrat bugetul”, a mai punctat Iftime.

FC Botoșani ocupă locul patru, cu 29 de puncte, la patru puncte în spatele Astrei, care nu deține licența UEFA, astfel că locul de Europa League le va reveni moldovenilor. FCSB, deja calificată în UEL datorită câștigării Cupei, este pe locul cinci.

Valeriu Iftime nu vrea să audă de întreruperea campionatului

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, nu vrea să audă de întreruperea campionatului și susține încheierea acestuia pe teren. Mai mult, omul cu banii de la Botoșani se gândește la un plan pentru a aduce fanii înapoi pe stadion.
Iftime știe cum se poate evita apariția unui alt focar de coronavirus, după cele apărute la Dinamo și CFR Cluj.

„Cred că atenția și repsectarea unor reguli minime îți dă un grad de protecție mai mare. Trebuie să avem soluții de a funcționa în zona COVID-ului. Trebuie să trăim în zona aceasta, cu acest virus în societate. Nu cred că trebuie întrerupt campionatul, am niște informații, să spun calde, despre regretul celor din Franța sau Belgia care au întrerupt campionatul. Noi avem niște feedback-uri. Trebuie gândit foarte, foarte bine. Ca să putem funcționa pe termen lung pe următorul campionat. Regulile de acum sunt OK, povestea este că noi, oamenii, nu numai fotbaliștii, nu înțelegem că purtarea măștii și puțină distanțare socială sunt reguli de bază. Vă spun eu, tot unii lângă alții stau la masă, nas în nas, soțiile lor se duc în mall, la mare, la munte. Și nu numai soțiile fotbaliștilor”, a spus Iftime.

Finanțatorul Botoșaniului vrea ca fanii să revină pe stadioane. Momentan, într-un număr mai mic. „Eu nu sunt în poziția să schimbăm tot. Sunt niște reguli pe care nu trebuie să le evităm. Nu trebuie închis fotbalul sau economia, nimic. Trebuie să ne gândim cum jucăm cu spectatori! Fie 1.000 sau 2.000. Să ne gândim cum îi aducem. Obligatoriu! Se închide totul și aștepți ce? Nu văd asta ca fiind o soluție”, a mai spus Valeriu Iftime.

Programul premliminariilor Europa League

Primul tur preliminar – 27 august
Al doilea tur preliminar – 17 septembrie
Al treilea tur preliminar – 24 septembrie
Play-off – 1 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *