Prima pagină » National » Valeriu Gheorghiţă, prima declaraţie despre bărbatul decedat după vaccinarea cu AstraZaneca
Valeriu Gheorghiţă, prima declaraţie despre bărbatul decedat după vaccinarea cu AstraZaneca

Valeriu Gheorghiţă, prima declaraţie despre bărbatul decedat după vaccinarea cu AstraZaneca

12 mart. 2021, 12:34,
BZI.ro, în National

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), a declarat la Aleph News, că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a decedat, şi faptul că a primit vaccin din lotul retras din cauza reacţiilor adverse.

De asemenea, medicul militar a specificat că bărbatul mort în judeţul Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacţii adverse de natură trombotica, a suferit un infarct miocardic şi nu există legătură între vaccinare şi deces.

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deşi nu era în evidenţă cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieşit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informaţie care să ateste legătura dintre vaccinare şi apariţia acestor evenimente”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul menţionează că s-a făcut o analiză în cazul a peste 10 milioane de persoane vaccinate şi s-a constatat că numărul acestor evenimente trombotice nu au nicio legătură cu vaccinarea. Acest raport urmează să fie înaintat Agenţiei Europeane a Medicamentului.

Totodată, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), a explicat că decizia de punere în carantină a dozelor nefolosite din lotul ABV 2856 a fost una „de maximă precauţie”.

„(Decizia – n.r.) a fost declanşată în urma semnalelor din Italia, fără să existe un fundament ştiinţific în acest moment. Am decis că este cel mai prudent până la clarificarea acestor concluzii, să nu existe nici cea mai mică suspiciune sau temere în spaţiul public şi în rândul populaţiei care doreşte să se vaccineze vizavi de acest tip de lot. Din punct de vedere ştiinţific şi medical nu avem un fundamente la acest moment”, a mai spus medicul.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiţă a specificat că s-au analizat peste 10 milioane de persoane vaccinate şi nu au apărut evenimente trombotice mai puţin obişnuite.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani din Targu-Jiu, decedat a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856

Ion Barbu, în vârstă de doar 46 de ani, se vaccinase împotriva COVID-19 cu doar o zi înainte.

Bărbatul lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj şi s-a dus la muncă imediat după imunizare. La doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *