Prima pagină » National » Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor: „Probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”
Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor:

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea copiilor: „Probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”

27 mai 2021, 23:10,
în National

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a declarat joi seara că vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani cu Pfizer ar putea începe în România în prima săptămână din iunie.

Medicul a fost întrebat când ar putea începe vaccinarea copiilor, în cazul în care serul ar fi aprobat în UE și pentru segmentul de vârstă 12 – 16 ani. În acest context, Valeriu Gheorghiță a explicat că administrarea vaccinului la minori ar putea fi demarată la începutul lunii iunie.

„Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea-n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform acestuia, copiii nu vor avea nicio problemă să meargă în centrele de vaccinare, dar însoțiți de un părinte sau un tutore.

„Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelui care trebuie să își dea acordul”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță avertizează: „Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, îmbolnăvirea, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi”

Miercuri, 26 mai, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a avertizat că dacă nu se vor vaccina suficiente persoane, cei care au trecut deja prin boală pot să nu aibă imunitate la noile tulpini, în ciuda situației epidemiologice favorabile de acum. De asemenea, șeful CNCAV a prezentat și noile tehnologii ale campaniei de vaccinare, dar a vorbit și despre măsurile de relaxare de la 1 iunie.

Valeriu Gheorghiță  a precizat că vaccinarea este o măsură de prevenție: „Este cea mai corectă, scurtă și eficientă metodă.” Astfel, pentru a evita al patrulea val, care ar putea fi generat de o tulpină cu mutații (sud-africană, braziliană, indiană), oamenii ar trebui să se imunizeze. Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a dezvăluit că centrele de vaccinare sunt într-o continuă evaluare, pentru a decide relocarea lor, în cazul în care nu au o adresabilitate crescută.

„Trebuie să evităm al patrulea val, care ar putea fi generat de o tulpină cu mutații (sud-africană, braziliană, indiană). În România și Europa este dominantă tulpina britanică. Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, îmbolnăvirea, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi

Avem două acțiuni importante. Suntem într-o evaluare a centrelor de vaccinare. Cele care nu au adresabilitate crescută – vom decide fie relocarea lor, sau putem reduce programul si echipele sa meargă în teren pentru a a asigura vaccinarea in locații atipice – la muzeu, în gară, la metrou, in zone turistice
Important este să distribuim vaccinul cât mai aproape de oameni”, a precizat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`