Prima pagină » National » Valeriu Gheorghiță anunță că va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani
Valeriu Gheorghiță anunță că va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani

Valeriu Gheorghiță anunță că va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani

23 nov. 2021, 12:31,
BZI.ro, în National

În aceste momente, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță anunță ca țara va începe vaccinarea copiilor cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani. Anunţul vine în contextul în care la nivel mondial, Pfizer a anunțat că va obține autorizația pentru categoria de vârstă menționată mai sus.

Vaccinul Moderna va fi aplicat pentru copiii care au vârstele cuprinse între 6 și 11 ani, în timp ce vaccinul Pfizer va fi aplicat pentru grupa de vârsta între 5 și 11 ani.

Va începe campania de vaccinare pentru copiii cu vârstele între 5 și 11 ani, anunță Valeriu Gheorghiță

Conform declarațiilor făcute de Valeriu Gheorghiță, la nivel de țară va începe vaccinarea copiilor care au vârstele cuprinse între 5 și 11 ani. Așadar, acest lucru va fi posibil după ce vaccinul Pfizer dar și vaccinul Moderna vor obține autorizațiile necesare aplicării vaccinului împotriva COVID-19

„Până la sfârșitul acestui an, vestea bună este că probabil vom avea două vaccinuri autorizate. Pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer și pentru grupa 6-11 ani de la Moderna. Faptul că la aproximativ un an de la autorizarea primului vaccin la nivel mondial vom avea două vaccinuri cu autorizare care cuprind vârsta peste 5 ani este cât se poate de bine”, a spus Gheorghiță.

 

Cum se va desfășura procedura de vaccinare a copiilor

De altfel, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a anunțat care este procedura de vaccinare a copiilor. Acesta a declarat că până la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, se va opera la amenajarea partii logistice, cum ar fi cabinetele de vaccinare:

„Până la final de noiembrie, început de decembrie, vom fi gata cu tot ceea ce înseamnă partea logistică, amenajarea cabinetelor de vaccinare în centrele de vaccinare și în anumite unități sanitare, vom fi pregătiți cu platforma de programare și RENV și așteptăm livrarea dozelor, cum așteaptă toate celelalte țări europene”, a adăugat el.

Moderna a cerut autorizația din partea EMA pentru vaccinarea copiilor

În urmă cu ceva timp, oficialii de la Moderna au anunțat faptul că vor cere EMA autorizația necesară pentru a incepe procedura de vaccinare a copiilor. Moderna a anunțat faptul că au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), pentru a imuniza copiii cu vârsta de peste 6 ani. Aceștia au declarat faptul că în ceea ce privește dozele administrate, acestea se vor face la o distanță de patru săptămâni, iar copiii vor primi dozaj adaptat de 50 de micrograme, adică jumătate de cât primește un adult normal, adică de 100 de micrograme.

„Suntem fericiţi să anunţăm depunerea acestei variante la EMA”, a declarat EMA într-un comunicat.

„Aceasta marchează prima noastră cerere pentru o utilizare la această grupă de vârstă”, a mai adăugat Stéphane Bancel, șeful Moderna.

Israel a inceput deja campania de vaccinare a copiilor cu Pfizer

Pe de altă parte in Israel s-a inceput deja campania de vaccinare a copiilor folosind serul Pfizer. Această decizie a venit după ce în Statele Unite a fost luată deja această decizie, Pfizer primind autorizare pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 la cei sub vârsta de 12 ani. Cu toate astea, accentul se pune în continuare pe vaccinare populației din categoriile de risc, pentru ca aceștia să fie protejați împotriva formelor medii și grave de COVID-19.

„Directorul general al Ministerului Sănătății a decis să urmeze recomandările comisiei responsabile cu studierea acestei chestiuni și să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani”, prevede comunicatul dat de Ministerului Sănătății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *