Prima pagină » National » Valeriu Gheorghiță anunță că românii și-au recăpătat încrederea în vaccinul de la compania AstraZeneca: „Avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate”

Valeriu Gheorghiță anunță că românii și-au recăpătat încrederea în vaccinul de la compania AstraZeneca: „Avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate”

24 mart. 2021, 21:15,
Bianca Rebegea, în National

Miercuri seară, 24 martie 2021, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a transmis, la B1Tv, că 300.000 de persoane s-au vaccinat până acum cu serul de la AstraZeneca. Aceste lucru a fost posibil, deoarece se vaccinează 9.000 de persoane zilnic.

„Din data de 15 februarie, de când a început campania de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate, iar numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic din 25 martie este în jur de 9.000 de persone pe zi. A fost, într-adevăr în perioada 11-18 martie, până când Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat acea analiză în detaliu a cazurilor raportate și centralizate la nivel european, un semnal destul de crescut de neîncredere, mare parte dintre persoane au decis să anuleze programările care erau deja făcute, erau peste 80.000 de anulări în acea perioadă, însă în momentul de față, lucrurile au revenit la normal, oamenii se prezintă în centrele de vaccinare conform programărilor, sunt centre de vaccinare cu AstraZeneca, care au deja liste de așteptare pentru vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: „Am ajuns la normalitate”

Medicul Valeriu Gheorghiță este de părere că românii și-au recăpătat încrederea în vaccinul de la compania AstraZeneca. Cu toate acestea, este nevoie de continuarea informării și a comunicărilor pe tema tuturor vaccinurilor, nu numai pe tema vaccinului AstraZeneca.

În momentul de față, am ajuns la normalitate însă, categoric este nevoie de continuarea informării și a comunicărilor pe tema tuturor vaccinurilor, nu numai pe tema vaccinului AstraZeneca.

Ori de câte ori un cadru medical este la interfața cu un pacient care prezintă simptome, trebuie raportate reacțiile adverse. Avem o subraportare pe reacțiile comune. Toate cazurile de reacții adverse sunt investigate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin”

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a explicat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi administrat.

„Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin, așa încât orice persoană care își face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru”, a transmis Valeriu Gheorghiță. În plus, se va afișa și un timp estimat de așteptare care poate varia.

„În data de 6 aprilie urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet pe cele 12 ore ale programului de lucru de la 60 la 90 de persoane pe zi, așa încât vom crește capacitatea de vaccinare a fiecărui centru. Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Pfizer”, a explicat medicul.

Medicul Valeriu Gheorghiță a adăugat că pe listele de aşteptare sunt înscrise 775.294 de persoane, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Prahova. De asemenea, în prezent, la nivel naţional sunt 779 de centre active.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *