Prima pagină » Local » Valerica Lăcătuș este o mamă care a ajuns la capătul puterilor! Pentru a fi salvat fiul său trebuie să urmeze un tratament costisitor, în Turcia

Valerica Lăcătuș este o mamă care a ajuns la capătul puterilor! Pentru a fi salvat fiul său trebuie să urmeze un tratament costisitor, în Turcia

25 aug. 2022, 02:00,
în Local

Nicu Lăcătuș, în vârstă de 13 ani, a fost diagnosticat acum 2 ani în urmă cu meduloblastom de gradul IV. Mama sa, Valerica Lăcătuș, a descoperit această boală după ce băiatul său care are era mereu plin de viață începuse să se confrunte, în mod frecvent, cu dureri de cap și stări de rău. De atunci, viața lui Nicu a luat o cu totul altă întorsătură, băiatul făcând față la două intervenții chirurgicale, la Iași și Cluj, dar și la numeroase ședințe de radioterapie și chimioterapie

În prezent, Nicu este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, la secția Hematologie-Oncologie, medicul său curant fiind dr. Antonela Ciobanu. În ciuda tuturor tratamentelor, starea sa de sănătate nu se îmbunătățește. De aceea, mama sa luptă cu disperare pentru ca Nicu să beneficieze de tratament în cadrul Memorial Hospital Grup. Un astfel de tratament costă peste 13.000 de euro. Familia nu dispune însă de această sumă de bani și face apel la generozitatea ieșenilor.

 imagine cu schema de tratament a lui Lacatus Nicu

Mama lui Nicu luptă cu disperare pentru ca Nicu să beneficieze de tratament în cadrul Memorial Hospital Grup. Un astfel de tratament costă peste 13.000 de euro

Nicu are nevoie a ajutor pentru a învinge cancerul!

 o imagine cu Nicu Lacatus

Familia lui Nicu Lăcătuș face un apel disperat către ieșenii cu suflet mare

Mama lui Nicu, Valerica Lăcătuș, consideră că singura șansă ca băiatul său să câștige lupta cu această boală nemiloasă este un tratament în Turcia. De aceea, a solicitat o părere din partea prof. dr. Betül Tavil, specialist în hematologie pediatrică în cadrul Memorial Hospital Grup.

Prof. dr. Betül Tavil a întocmit și un plan de tratament pentru Nicu. Astfel,

„la un pacient cu un diagnostic ca acesta, în primul rând, tumora trebuie îndepărtată pe cât posibil, prin intervenție chirurgicală. Apoi, se administrează radioterapie, urmată de chimioterapie, o dată pe săptămână, în timpul radioterapiei. La sfârșitul radioterapiei trebuie administrate un total de 9 cicluri de chimioterapie la intervale de 4 săptămâni”, se arată în planul de tratament.

În cadrul Memorial Hospital Grup pacienții beneficiază de servicii la standarde medicale foarte înalte, spitalul dispunând de aparatură de ultimă generație și personal specializat pe toate ramurile medicale, astfel încât să poată oferi cele mai bune servicii pacienților cu probleme oncologice. Spitalul pune la dispoziția pacienților transferul gratuit de la aeroport la hotel și către clinică, dus-întors. Spitalul se ocupă și de rezervările la hotel, având înțelegeri cu hotelurile din apropierea clinicii care oferă transfer gratuit hotel-clinică-hotel. În același timp, pacienții dispun de o echipă de traducători de limba română care îi însoțesc peste tot în clinică.

o imagine cu Nicu Lacatus in spital

În prezent, Nicu este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, secția Hematologie-Oncologie, medicul său curant fiind dr. Antonela Ciobanu

Valerica Lăcătuș: „Mi-au spus câți bani îmi trebuie, dar eu nu dispun nici de 2000 de euro!”

 o imagine cu Nicu Lacatus in spital

Nicu are nevoie de cel puțin 13.060 euro pentru a începe tratamentul

 Familia lui Nicu Lăcătuș face un apel disperat către ieșenii cu suflet mare. Orice sumă de bani este importantă și îl poate ajuta pe băiat să aibă acces cât mai rapid la tratamentul care i-ar putea salva viața.

Nicu are nevoie de cel puțin 13.060 de euro pentru a începe tratamentul. Astfel, pentru 3 consulturi medicale efectuate în cadrul spitalului familia lui Nicu trebuie să achite suma de 410 euro. După acestea, Nicu urmează să fie supus unui număr de 21-30 ședințe de radioterapie care costă 6.500 de euro. Schema de tratament costă 500 de euro, prima cură de tratament fiind 3.450 de euro, iar cea de-a doua cură de tratament 2.200 de euro. Costurile menționate sunt estimative și au scopul doar de a-i ajuta pe pacienți la planificarea prealabilă a vizitei medicale. Taxele finale pot varia față de valoare estimată. De asemenea, mama lui Nicu mai are nevoie de ajutor și pentru a plăti transportul și cazarea în perioada în care fiul său va fi spitalizat în Turcia.

Suma aceasta de bani depășește cu posibilitățile financiare ale familiei.

„Eu aș vrea să plec cu copilul în străinătate, să-l operez. Mi-au spus câți bani îmi trebuie, dar eu nu dispun nici de 2000 de euro” a precizat mama băiatului.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Nicu Lăcătuș să câștige lupta cu această boală necruțătoare pot dona în următoarele conturi bancare:

RO58BTRLEURCRT0638917701

RO11BTRLRONCRT0638917701, titular cont Valerica Lăcătuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *