Prima pagină » Economic Local » Valeria Bivol, specialist în reconstrucția părului și tricolog în Iași: „Nu sunt adepta uleiurilor pe scalp”

Valeria Bivol, specialist în reconstrucția părului și tricolog în Iași: „Nu sunt adepta uleiurilor pe scalp”

30 aug. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local
Valeria Bivol, specialist în reconstrucția părului și tricolog în Iași: „Nu sunt adepta uleiurilor pe scalp”

Valeria Bivol, specialist în reconstrucția părului și tricolog din Iași, discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre cea mai cerută procedură de îndreptare a părului cu keratină. Ce presupune această procedură, la cât timp poate fi repetată, dar și cine o poate face, aflați din interviul cu Valeria.

Valeria Bivol a învățat să aibă grijă de părul său în perioada în care era studentă, când s-a îndreptat prima dată cu keratină. Pentru că i s-a părut interesantă această meserie, de specialist în reconstrucția părului, a urmat niște cursuri și, la scurt timp, au apărut și clientele. „Meseria mea, în principiu, se bazează pe reconstrucția părului, adică îndreptarea cu keratină, nanoplastii, botox, reconstrucție rece. Adică, asta este prima bază și primul nivel de reconstrucție a părului. După aceea, ajungem la tricolog. Tricologul este cel care se ocupă de problemele scalpului. Mătreața, probleme seboreice sau căderea părului. Această meserie de tricolog a apărut recent, pentru că sunt multe probleme ale părului și scalpului. Dacă ai un curs de tricolog, cu un microscop poți să treci prin scalp și să vezi cu ce se confruntă persoanele. Alimentanția, stresul, poluarea, toate afectează scalpul și părul. Pleacă multe din interior și afectează totul. Muncim mai mult, dormim mai puțin, alimentația nu este sănătoasă”, spune Valeria Bivol.

Valeria Bivol, specialist în reconstrucția părului și tricolog în Iași: „Nu sunt adepta uleiurilor pe scalp”

Clientele vin, îmi spun că: «atunci când eram mai mică, aveam un păr lung, frumos». Când eram mici, stăteam la țară, la bunici, totul era ecologic, natural, nu era atâta poluare, stres. Un păr nu o să fie niciodată la fel, la 40 ca la 20 de ani. Am și cliente care nu fac nimic și au un păr frumos și sănătos. Dar e genetica și e ceva mai rar. Un șampon potrivit pentru scalpul meu este un șampon pentru un scalp gras. Alternez cu un balsam lejer, fără mască, să nu o îngreuneze și cu protecție maximă, și e destul. Mai iau fiole sau spray anticădere sau pentru îndesire. Când voi vedeți că părul cade sau se rupe, în timp se văd efectele. Încearcă să faci ceva și vezi rezultatele după o lună, nu imediat. Nu sunt adepta uleiurilor pe scalp”, mai spune Valeria Bivol, specialist în reconstrucția părului și tricolog, din Iași. Maria Cozma este una dintre tinerele din Iași care și-a deschis un salon de înfrumusețare.

Domeniul înfrumusețării s-a dezvoltat în Iași, în ultimii ani

Numărul saloanelor de înfrumusețare a crescut în ultimii doi ani. Astfel, de la 210 saloane în Iași, în urmă cu patru ani, s-a ajuns la aproape 300 de saloane de înfrumusețare. Toate aceste tipuri de activităţi economice sunt cuprinse în clasa S, din clasificarea CAEN, alături de „Alte activităţi de servicii”. Vasile Roman este unul dintre cei mai longevivi frizeri din Iași, care practică această meserie de aproape cinci decenii. În salonul din centrul orașului vin clienți fideli, cu pretenții, care pleacă mereu mulțumiți de serviciile primite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *