Prima pagină » Actualitate » Valea Oltului a fost închisă din cauza unei alunecari de teren. A fost deviat traficul rutier

Valea Oltului a fost închisă din cauza unei alunecari de teren. A fost deviat traficul rutier

13 sept. 2024, 23:00,
în Actualitate
Valea Oltului a fost închisă din cauza unei alunecari de teren. A fost deviat traficul rutier

Traficul rutier pe drumul naţional DN 7, dintre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, este deviat, vineri seara, pe DN 1, către Braşov, până la curăţarea de aluviuni a carosabilului în zona unde o cantitate mare de aluviuni a ajuns pe carosabil în localitatea Brezoi, potrivit Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Braşov.

„Restricţiile de trafic vor fi valabile până când colegii de la DRDP Craiova vor reuşi să îndepărteze aluviunile de pe drum (aproximativ 4-5 ore). Maşinile care circulă pe DN1 dinspre Sibiu vor fi redirecţionate către Braşov din sensul giratoriu de la Veştem, iar autovehiculele care circulă pe autostrada A1 vor fi întoarse din nodul rutier de la Boiţa”, au precizat reprezentanţii DRDP Braşov.

O alunecare de teren s-a produs vineri seara pe versantul din apropierea DN 7, în localitatea Brezoi, potrivit estimărilor drumarilor din Vâlcea fiind circa 400 de metri cubi de aluviuni care trebuie îndepărtate de pe carosabil.

Valea Oltului a fost în lucrări de reamenajare a infrastructurii rutiere

Valea Oltului a fost în lucrări de reamenajare a infrastructurii rutiere. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost finalizate 80% din lucrările pe DN7 pe sectorul de drum Boiţa – Lazaret.

Compania de construcții spunea că lucrările de stabilizare a drumurilor tehnologice şi de curăţare a versantului de resturile rezultate din defrişări continuă.

„Ca urmare a operaţiunilor în care sunt implicate şi utilaje grele, se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor şi maselor de pământ pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranţa circulaţiei sunt, la rândul lor, mobilizate pentru a interveni urgent dacă situaţia o impune. Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. În cazul în care, pe timpul nopţii, vor apărea situaţii de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil”, a precizat CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`