Prima pagină » Actualitate » Valabilitatea voucherelor de vacanţă neutilizate din 2019 şi 2020 va fi prelungită până în 2022, anunță ministrul Turismului, Daniel Cadariu
Valabilitatea voucherelor de vacanţă neutilizate din 2019 şi 2020 va fi prelungită până în 2022, anunță ministrul Turismului, Daniel Cadariu

Valabilitatea voucherelor de vacanţă neutilizate din 2019 şi 2020 va fi prelungită până în 2022, anunță ministrul Turismului, Daniel Cadariu

09 dec. 2021, 09:23,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Turismului a vorbit în direct la un post de televiziune despre valibitatea voucherilor emise în 2019 şi 2020. Așadar, Daniel Cadariu a explicat faptul că acestea vor putea fi folosite până în decembrie 2022.

Tot la capitolul ajutor de stat, ministrul a vorbit şi despre faptul că schema de ajutor pentru sistemul HoReCa va fi implementată de pe data de 14 decembrie 2021. Vorbim un ajutor de peste 1 miliard de lei.

Valabilitatea voucherelor de vacanță din 2019 și 2020 va fi extinsă până în 2022

Conform comunicatului de presă emis de Guvernul României, voucherele nefolosite în 2019 şi în 2020 vor putea fi în continuare folosite până în decembrie 2022. Măsura este luată pentru a încuraja turismul intern:

„În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022.

Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale, sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora”, se precizează în comunicatul citat.

 

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, menţionează că multe dintre voucherele emise în 2019 şi 2020 nu au fost folosite

Așadar, măsura de extindere a valabilitaţii voucherelor de vacantă a fost luată în momentul în care s-a constatat că multe dintre cele emise în 2019 şi 2020 nu au fost folosite. Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a explicat faptul că la Guvern a avut o serie de conversații în acest sens:

„Astăzi, la şedinţa de Guvern, am avut o primă lectură a acestei ordonanţe şi în urma discuţiei cu cei din domeniul turismului am convenit în felul următor. E vorba de prelungirea valabilităţii unei ordonanţe de urgenţă pentru ca aceste vouchere să fie emise din nou pentru salariaţii din sectorul bugetar(…).

Având în vedere discuţiile purtate, dar şi alte semnale din domeniu, am constatat că multe din voucherele emise şi în 2019 şi în 2020 nu au fost fructificate. Acesta este motivul pentru care am inclus în această ordonanţă posibilitatea ca aceste vouchere să fie utilizate până la sfârşitul anului 2022”, a spus ministrul Daniel Cadariu, miercuri seară, la Antena 3.

Pe de altă parte, ministrul a mai anunțat faptul că cei din HoReCa vor primii banii prevăzuți în schema de ajutor de stat începând cu data de 14 decembrie 2021.

(…)Avem măsuri concrete care pot și trebuie să susțină mediul antreprenorial, iar primul pas este să le oferim tuturor celor care fie au aplicat pentru aceste măsuri, fie sunt deja beneficiari, predictibilitate.

Acum, la mai puțin de 2 săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunț că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată a anunțat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *