Prima pagină » Titlurile zilei » Val de reacții dure după ce pe drumul pe care s-au produs nenumărate tragedii rutiere s-au montat limitatoare de viteză: „Alea nu sunt «cocoașe», sunt borduri, dă-le la naiba să le ia” – FOTO/VIDEO

Val de reacții dure după ce pe drumul pe care s-au produs nenumărate tragedii rutiere s-au montat limitatoare de viteză: „Alea nu sunt «cocoașe», sunt borduri, dă-le la naiba să le ia” – FOTO/VIDEO

27 mart. 2024, 02:00, 72 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Șoferii se declară nemulțumiți din cauza limitatoarelor de viteză pe care le-a montat Primăria Municipiului Iași pe șoseaua Păcurari, o zonă unde s-au întâmplat nenumărate tragedii

Municipalitatea ieșeană a montat, recent, în tot orașul, limitatoare de viteză, preponderent în apropierea trecerilor de pietoni. În ceea ce privește șoseaua Păcurari, drumul unde s-au întâmplat mai multe tragedii, șoferii susțin faptul că modulele sunt prea înalte, iar autoturismele se pot defecta cu ușurință.

Val de reacții dure după ce pe un drum pe care s-au produs nenumărate tragedii rutiere au fost montate „cocoașe”

Limitatoarele de viteză sau „cocoașele”, așa cum sunt cel mai des denumite de ieșeni, au stârnit un val de reacții negative din partea șoferilor care tranzitează șoseaua Păcurari. Aceștia sunt nemulțumiți de înălțimea modulelor și susțin faptul că nu fac altceva decât să îngreuneze și mai mult traficul.

„Alea sunt limitatoare? Alea sunt borduri. O bătaie de joc. În primul rând, se formează cozi kilometrice și nu mai poți nici intra, nici ieși din Iași. Alea se pun, după cunoștința mea, la calea ferată, că îți sar dinții din gură când treci peste ele. Sunt foarte înalte și nu știu cine îmi repară mie mașina. Că de la primărie nu cred că îmi repară nimeni. Ăștia le pun după capul lor, se formează niște cozi de ai înnebunit. Au pus și pe un sens de mers, și pe celălalt. Marii edili care conduc vor să fie traficul fluent. Ce fluent să fie când tu pui obstacole pe partea carosabilă, oamenii sunt nebuni la cap, nu e corect așa ceva. Este bătaie de joc, pe cuvântul meu de onoare. Nu e corect ce se face. Eu nu spun să nu se pună, dar astea sunt prea înalte. Alea nu sunt «cocoașe», sunt borduri, dă-le la naiba să le ia. O să se trezească un nebun de pe acolo cu un levier și o să le scoată de acolo”, a spus Alin, un participant la trafic.

Șoferii nemulțumiți au transmis faptul că problema nu este amplasarea limitatoarelor, ci înălțimea acestora.

„Să pună «cocoașă», nu am o problemă. Dar nu în halul ăsta de înalte. Îți rupi mașina în două, te zguduie. Nu e normal așa. Astea sunt «cocoașe» pentru parcări, acolo sunt mai înalte, nu pe stradă. Când trece o ambulanță, ce se întâmplă? Sare pacientul pe geam în timpul mersului”, a mai spus un participant la trafic.

Limitatoarele de viteză montate în Iași respectă legislația în vigoare

Reprezentanții Primăriei Iași susțin faptul că limitatoarele de viteză montate atât pe șoseaua Păcurari, cât și în tot orașul sunt realizate conform legii, respectând standardele impuse și legislația în vigoare.

„Limitatoarele de viteză sunt făcute după anumite standarde, conform legii, și au rol de prevenție, în special în zonele cu treceri de pietoni. Limitatoarele montate în municipiul Iași respectă standardele impuse de legislația în vigoare”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Este important de amintit faptul că pe șoseaua Păcurari se întâmplă frecvent accidente din cauza șoferilor care nu respectă limita de viteză. Artera este una periculoasă, mai ales pentru pietoni, iar amplasarea unor limitatoare de viteză este necesară pentru a preveni situațiile tragice.

Val de reacții negative după ce Primăria Iași a montat limitatoare de viteză pe drumul pe care s-au produs nenumărate tragedii rutiere.

Comentarii
  • Margareta Clipa

    Buna dimineata. Nu va mai lamentati atat, asta-i primarul pe care l-ati votat si in vara tot pe el o sa-l votati, dar pe internet toti o sa-l blamati in continuare. Nici Dulgheru’ de la Valea Lupului nu-i mai departe de adevar. Poate coincidenta face ca amandoi primari, Chirica si Dulgheru’ sunt in PNL.

  • Si pe Socola nou asfaltat au pus din astea, iti sare roata de rezerva in portbagaj cand treci, oricat de mica viteza ai, sunt inalte ca cele din parcarea subterana Palas.

  • Pe porțiunea Antibiotice-Rond Era a crescut timpul de tranzit dimineața cu cca. 20 de minute.

  • Daca pe tronsonul de drum limita este de 50km/h, ai semafor la trecere, si trebuie sa reduci pana la 5km/h ca sa treci peste limitator, ce legislatie respecta?

  • Aceeași situație este si pe Calea Chisinaului.

  • Aceeași situație este si pe Calea Chisinaului.

  • Au blocat intersecția de la Metalurgie din cauza cocoșei de pe Chimiei

  • Limitați-le și voi viteza în drumul lor spre ciolan, la alegeri!

  • Dar in Piata V Sahleanu este una inainte de doua semafoare consecutive. Care este rostul ei…?

  • Buna dimineata.
    In Piata V Sahleanu este un limitator, inainte de doua semafoare consecutive. Care este rostul ei…? Pot intelege daca e trecere de pietoni si nu este semaforizata sau din diferite motive este limitata vizibilitatea. Dar inainte de semafor? de doua semafoare amplasate la 20 metri unul de altul?? Suntem ignorati si subapreciati ca cetateni.

  • Au fost accidente care sa justifice montarea ăstora, sau un șef de structura a vrut sa se arate implicat????

  • Asa se pierd alegerile….da-le oamenilor motive

  • Ca sa îl saboteze pe primar , ăștia sabotează orașul!

  • Foarte bine ca le-a pus, ar fi trebuit mai multe sa incetineasca toti …..

  • Alina Stamate

    O forma de protest: Claxonex lung, ca la cortegiu funerar, peste fiecare cocoasa. Mai ales peste cele montate inspre cimitirul Sfantul Vasile, drumul spre Miroslava. Aceste cocoase au doar scopul sa creeze o stare de stres contiunuu. Sa vedem daca putem fi uniti cu aceasta forma de protest. Claxonul trebuie sa se auda pana in Primarie, sa-i valureasca faceaua primarului. Bineinteles ca nu instig pe nimeni, doar glumesc.

  • la trecerea de pietoni din metalurgie de la river towers cine trece pe acolo?!o baba ametita la 5 h cu cainele care oricum trece pe unde iese din scara nu pe la trecere care e intre blocuri!!!20 min de plus in trafic + intersectia blocata

  • Tot timpul găsim ceva de comentat…de ce nu le spuneți că sunt inutile aceste limitatoare de viteza și celor care și-au pierdut pe cineva drag pe trecerea de pietoni?!Tot timpul găsim scuze, explicații, pentru orice se face bun pentru a limita numărul de accidente!!!

  • Care a murit Ioane????

  • Îs foarte bune acel limitatoare de viteza de foarte multe ori am trecut pe acolo și nu oprește nimeni mai ales noaptea la trecerea de pietoni .Viața are prioritate nu comoditatea la volan .Nu comentați aiurea daca nu stai in zona .

  • Cine a sugerat măsură asta nu este tânăr și nici în producție.

  • Astea sigur fluidizeaza traficu. Urmează asfaltarea în rond podu ros. Mărirea timpilor pentru pietoni și întrarea în revizie a pasajului de la BCU.

  • Alina Stamate, cu drag!

    Cei care va intrebati care este rolul acestor cocoase, a unr semafoane desincronizate sau instalate aiuere. ROLUL ESTE PUR PSIHOLOGIC – ACELA DE A CREA O STARE DE STRES OPTIM. Pai doar nu ati vrea sa conduceti relaxati, sa aveti o stare de bine si evetual sa va impartiti bomboane la semafoare! Scopul este cultivarea urii fata de celalat sofer, pietonii pe soveri si invers. Primul pas este INTELEGERIEA, apoi o sa vina si schimbarea – e drept, mai lent sau mai rapid. Suntem supusi acestui test de cel putin 20 ani. Vedeti, comaparativ, cum se circula in Brasov si cum se comporta oamenii de acolo. Stiu ca imi pierd vremea de pomana cu aceasta postare, dar e o forma de perspectiva a mea. Va dores sa fiti calmi si relaxati, dupa ce veti intelege ca ura ne este indusa de mediul controlat – in speta caile de comunicare! Cine controleaza mediul – controleaza oamenii!

  • Vlad, ți cu Ursu! Preventiv ar trebui sa ii dai toți banii nevestei sa nu existe riscul sa ii cheltui pe bomboane sau înghețate!

  • Mă căcatule, dacă legislația prevede reducerea vitezei la 30 km/h în zonele cu treceri de pietoni, cu o singură bandă pe sens, dar tu ești forțat să oprești efectiv mașina înainte de a trece peste cacaturile alea, cum dracu respectă legislația? Nu mai zic că ați pus rahaturile astea în mod nejustificat, în locurile unde locuiesc smecherii din politică, ca să poată ieși ei mai ușor din curți sau la drumul principal!

  • Propun sa fie montate cocoase la TOATE trecerile de pietoni!

  • Dacă nu va ajung banii pentru limitatoare, luați un picamar și faceți o groapa!:)))

  • Locuiesc in zona si multumesc primariei pentru ca nu mai am curse pe sub geam la 4 noaptea.

  • cristian muungiu

    AMBALAȚI MOTOARELE NOAPTEA? INTRAȚI CA PROȘTII PRIN STALPI, COPACI SAU FUGARITI PIETONII? ASTA SE INTAMPLA.

  • Stimați criminali, acolo sunt accidentați pietoni pe trecere, cu mașini staționate. Vin profesioniștii și iau înainte mașini cu pietoni cu tot.

  • Limitatoarele de viteză pot fi trecute cu 20 km/h, eventual se mai înlocuiesc bucșele de 50 lei la fiecare revizie.

  • Asa este, ieșenii trebuie disciplinați!!!!

  • Avand in vedere ghertoismul colegilor de trafic deranjati de aceste limitatoare de viteza, putem deduce ca montarea lor este o masura buna. La mai multe.

  • Va complicati, bagati o freza asfalt beton Wirtgen pe arterele unde se circula cât de cât fluent.

  • Io tot nu înțeleg, cine a murit?

  • 20 de minute în plus la dus, ori 2 intors, ori 5 zile pe săptămână, ori 52 saptamani sunt 10400 minute într-un an. Adica 173 de ore, adică, 7 zile.

  • Foarte bine ca au fost montate. Nimeni nu incetinea la trecerile de pietoni, era un adevarat pericol sa traversezi strada pe la trecerea de la Popas Pacurari.
    Ghertoii de soferi normal ca sunt revoltati, ei oricum nu respecta nici o regula cand se grabesc acasa ca li se raceste mamaliga.

  • Ăștia care mulțumesc primăriei sunt contracandidați:))))

  • Sa se monteze cocoase în Tatarasi, Dispecer, Independentei, în fata gării.

  • Si popice pentru trasee unice ar fi bine sa avem in tot orasul, sa ne blocam cu totul.
    Glumesc.
    Au dreptate astia care spun ca unii il saboteaza pe actualul primar sa nu mai fie ales pentru un nou mandat.
    Dar oare primarul nu isi da seama ca astia fac intentionat contra lui astea, sa de-a motive oamenilor sa nu il mai voteze ?
    Probail ca nu isi da seama, de aceea tot apar tot mai multe obstacole pe strazi in loc sa fie scoase si cele existente deja.

  • ce accident a fost in metalurgie ?!!unde sa treaca sa se arunce in bahlui??ies babele cu caini sa se cace si ele trec oricum pe unde ies din scara !scoate ti dracul kkturile alea ca ati blocat toata zona

  • Pare scenariu la indigo cu TT…izolat, nimeni nu zice nimic de rău, totul e excelent, șoferii sunt mulțumiți, în fapt de-abia așteptau niște cocoase noi.

  • Din 5 in 5 metri le-as pune in tot iasul cu 50 metri inaintea trecerilor de pietoni…iar in satele din jurul Iasului din 10 in 10 metri PE TOATA LUNGIMEA satului.
    Victorie pentru viata pietonilor.
    Cine vrea viteza sa foloseasca autostrazile.

  • Mai Apocalipsa, tu vrei sa încurajezi ctpu!

  • În sfârșit ceva bun trebuiau puse 3 la o distanta de 1 m intre ele sa nu mai omorâți oameni pe trecerile de pietoni prostilor e pentru viața voastră și a altora.
    TOP CHIRICA SI DACA VA PLÂNGEȚI CA STRICAȚI MAȘINILE MERGEȚI CU BICICLETA SAU PE JOS CA VINE VARA. TREBUIE EDUCATI TOTI SOFERII. PÂNĂ VETI AVEA A7 O SA MERGEȚI CU 10 KM/H CA DACA NU ȘTIȚI CE ÎNSEAMNĂ PREVENTIV AȘA VA TREBUIE. VOTEZ CHIRICA!!!

  • Asa va trebuie, voua, cei care NU RESPECTATI nici o limita de viteza, nimic.

    Trecerea de pietoni e o insulta pentru inaltimile voastre, cu tigaile voastre, cazanele voastre, in care va simtiti ca regii soselelor.

    Nu aveti pic de educatie, bun simt sau inteligenta.

    Trebuie sa fiti tratati cu biciul.

    Mi-e greata de 80% de soferi 🤢

    Nici macar cand sunt oameni PE MIJLOCUL trecerii de pietoni nu ii vedeti.

    Hai sictir!

  • talibanii nu stiu decat de forta, asa se rezolva cursele si neacordarea de prioritate. asteptam si zona Copou.

  • Au dreptate cei cativa purici sunt prea mici.
    AFARA CU MASINILE DIN ORAS !

  • Care au probleme cu suspensia la 5cm, duceti masina la casat si cumparati-va o dacie cu voucherul rabla.

  • Trebuie puse la fiecare trecere din judet si municipiu. Banda unica tot orasul pentru CTP si scoaterea masinilor de pe trotuare si spatii verzi. Daca se pune pe foaie de vot, castiga detasat ce am spus si acel candidat care va face acest lucru.

  • Și spinările vor produce accidente. Din cauza frânării bruște.

  • asa i cand in comisia de circulatie sunt berbeci care nici nu au permis de conducere de aia avem borduri pe europeana si semafoare care da verde la toata lumea ( exemplu interesectia moara de foc , acolo in plina zi nu ai cum sa virezi la stanga decat daca treci pe rosu sau fortezi semaforul care tot trecut pe rosu se considera ) ne vedem in vara la alegeri Meitzaaaaa

  • PIWTON ACCISENTAT DE 4 ORI IN ZONA AIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DOAR ASA PUTEM REDUCE ACCODENTELE!!!!!!!!!!!!! /

  • spuneai că cel din față e vinovat vreodată pentru frâne. Să vedem acum cum te adaptezi. :

  • Iti intra scaunul in RUC

    Sunt bune, iti intra scaunul in ruc cand treci peste ele. Un pic mai mari trebuiau, sa intre cu tot cu sasiu, fu2’vă’n g ura de r ap eni p enali

  • Sa ne mai destindem

    – Alo, Patriarhia?
    – Da, fiule. Ia spune.
    – Aveți idee, la un Mercedes S Class din ce cauză tremură cutia la relanti?
    – Din ce an e mașina?
    – 2017.
    – Sunați, vă rugăm, la biserica de care aparțineți. Noi la centru nu avem așa vechi…

  • Felicitări Primăriei, privind ajustarea acestor limitatoare de viteză, întrucât din cauza unor accidente rutiere, fiind necesar o astfel de inițiativă! Astfel, numai ghiorlaiti din spatele tastaturii, în a “cerși” atenție. Mai întâi să aveți bunul simț în a acorda prioritate pietonilor și după veniți cu tupeu și urlați în fața primărie.

  • Lui BAROSANU si altora ca el : numai argumente cretine… va intrebati vreo data cum circula salvarile, Smurd-ul, in extrema urgenta?! … analfabeti functionali ce sunteti…

  • @analfabet funcțional

    Mașinile cu statut special se vor deplasa normal. Și acum aleg să circule pe sensul de mers liber. Este impresionant că te gândești la ele.

  • Sensul de mers, liber? Care e ala?

  • Sensul de mers, liber? Care e ala?

  • Sensul de mers, liber? Care e ala?

  • Dacă e liber contrasensul, să vezi surpriză, retard!

  • Sunt puse și pt șmecheri ( încetinești sa poată ieși pă principala) ex curba Galata la ieșire din cartierul barosanilor….

  • Pe Str. Podisului, (Platoul însorit), in 800 m sunt 3 cocoașe și nicio trecere de pietoni.si nu au fost nici accidente….

  • Să spună „reprezentanții” și câtă e șpaga la achiziționarea respectivelor accesorii!… Pentru transparență deplină!!!

  • Sunt mult prea inalte, aglomereaza traficul (si poluarea, pentru localnicii ce se arata fericiti de imbecilitatea asta).
    Vor cauza probleme si pt Salvare/Smurd (ce daca merg pe contrasens, nu au cocoasa si acolo?)
    Astea sunt cocoase de parcare/ zone rezidentiale, nicidecum de drum national!

    Solutia pt trecerile de pietoni de pe astfel de drumuri este cu pasarele/pasaje, nu cu vesnice carpeli, cocoase etc.
    Pentru disperatii care fac curse s-au inventat radarele fixe, nu solutii africane care afecteaza pe TOATA lumea!
    PUE Chirica (pe care l-am votat ca prostu’ data trecuta).

  • Se cam omoară circulația, fără beneficiu evident

  • Pe drumul spre Pascani, esti claxonat daca mergi normal……cu toate ca drumul ARE 1 BANDA pe sens………………

  • Nu au ce cauta masiniile prin sate , viteza mica dau deloc.

  • Nu le este rusine, nu au fost in stare sa construiasca niste pasarele pietonale, dau banii pe simularile astea de fotbalisti, pe spectacole de campanie, pe panglici si protocoale si gatuie traficul asta cum le merge lor mintea? Nesimtiti care nu tin cont de parerile oamenilor, de haosul provocat de ei insisi, mizerabili ordinari!

  • Ca pieton, biciclist și șofer, sunt atent. Numai la noi pietonii sar pe trecere ca sinucigașii deoarece ne lipsește educația. Educati-va copii, educati-va pe voi așa cum o fac eu și mulți alții.

    Sunt tari vecine care nici nu folosesc aceste limitatoare, iar pietonii sunt disciplinați, așteaptă la trecere.

    Străzile sunt construite pentru vehicule, daca tu ca pieton nu ești conștient de viața ta, nu te aștepta să fie altcineva.

    Întotdeauna va place să dați exemplul „ca afara” dar voi nu sunteți în stare să vă controlați picioarele. Oricum de la un popor care din minim pe economie cheltuie lunar 25% pe țigări, nu-i nimic de înțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *