Prima pagină » Titlurile zilei » Val de cerșetori în municipiul Iași! Deși sunt amendați de fiecare dată, basarabenii nu renunță și se întorc pe străzi – FOTO

Val de cerșetori în municipiul Iași! Deși sunt amendați de fiecare dată, basarabenii nu renunță și se întorc pe străzi – FOTO

26 feb. 2024, 02:00, 16 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Problema cerșetorilor din municipiul Iași este tot mai mare pe zi ce trece. Pe străzi, multe persoane apelează la milă pentru a primi bani sau alte bunuri. Totuși, în ultima perioadă, au început să apară foarte mulți cerșetori din Republica Moldova

Fenomenul cerșetoriei afectează foarte mult imaginea orașului Iași, iar cetățenii sunt nemulțumiți. Însă, dacă nu ar fi încurajate prin sume de bani, astfel de persoane nu ar mai acționa. În acest sens, în ultimele luni au fost depistate zeci de persoane de peste Prut care cerșeau pe străzile din Iași.

Municipiul Iași s-a umplut de cerșetori

Doar în ultima săptămână, trei femei din Republica Moldova au fost depistate de polițiștii locali în timp ce cerșeau pe străzi. O tânără de aproximativ 20 de ani a fost găsită la intersecția de la Cotnari, însă nu este la prima abatere, ci la a treia. De asemenea, în zona gării, două basarabence apelau la mila trecătorilor, iar în urma controalelor efectuate de polițiști au fost găsite asupra lor sute de lei obținuți din cerșit.

De obicei, ele au o pancartă prin care cer bani pentru operația unui membru al familiei. Totuși, este îngrijorător modul cum basarabenii ajung în România și se apucă de această practică, fără a putea fi opriți. Femeile au fost amendate cu suma de 500 de lei, însă, de cele mai multe ori, acest lucru nu le descurajează.

„Nu avem încotro, noi, ca instituție, suntem obligați să intervenim. Suprinzător, continuă să apară din Republica Moldova persoane care cerșesc în Iași. Noi continuăm descurajarea acestui fenomen, dar și cetățenii trebuie să se implice, să nu le mai ofere bani. După ce sunt controlați și se descoperă că au strâns bani, noi îi confiscăm și îi predăm imediat la Direcția de Finanțe, nu intră într-un circuit, așa este procedura. Desigur că nici acest fapt nu îi descurajează, deoarece ei își schimbă locul și revin la aceeași activitate”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali au amendat și o fanfară

În ziua de sâmbătă, 24 februarie 2024, pe bulevardul Ștefan cel Mare, polițiștii au intervenit pentru a amenda un grup de oameni care cântau la diferite instrumente. Aceștiau au aplicat și sancțiuni contravenționale, o amendă ajunge chiar la 1.000 de lei.

„Este inadmisibil ca să ajungi cu fanfara, să te plimbi pe străzile din Iași ca în preajma sărbătorilor de iarnă. Astfel de manifestații nu sunt permise, deoarece deranjează localnicii și liniștea publică”, a precizat Livu Zanfirescu.

Municipiul Iași se confruntă cu o problemă foarte mare în ceea ce privește cerșetorii. Mai nou, mulți dintre ei sunt din Republica Moldova.

Comentarii
  • Daca nu ar fi sustinuti de milostenia promovata de biserica, nu ar mai exista. De ce Mitropolia nu ii alunga pe cei din preajma portii? Mai rau, biserica le explica drept(?!)-credinciosilor ca e bine sa dai de pomana. Mai ales popilor. Prost e ala care da, nu ala care cere.

  • Da cu cerșetorii, cuibul de pe sf Andrei, Trecătoarea Sf Andrei, ce faceți??? Degeaba cei din poliția locală plimbă caii pe Ștefan cel Mare, dacă la terasele de pe întregul pietonal sunt cam 15-20 de ciori care agasează lumea, numai nu le bagă mâinile în buzunar. Iar în unele seri, nopți, trag niște chefuri cu muzică dată la maxim de pe niște boxe gigant puse afară la poarta casei (casă a primăriei primită moca bineînțeles!) și atunci, culmea, dacă suni la 112, vine poliția și nu are ce le face. Cum vine asta? Despre ce ordine și siguranță în centrul unuia dintre cele mai mari orașe, mai ales culturale, vorbim ??? Iar la petrecerile organizate, dacă te uiți, consumă pe lângă mancăruri numai de top (tot felul
    de mușchiuleț țigănesc, etc, etc) numai băuturi scumpe! Wiski de calitate mai cu seamă. Deci, cum vine asta??? Ziua banda de cerșetori inundă Ștefan-ul, iar seara, până noaptea târziu, cu banii din cerșit, chef de chef! Între timp pe Fane Bengosu locala cu calu, călărește calu călărește!

  • dar de ce nu se duc in Rusia ca tot sunt fani Putin. 1/2 din ei vorbesc ruseste. romanii numai sunt saraci? ca asa ne percepeau, saraci, prosti, inapoiati.

  • locala se oftica ca nu mai fac bani ai lor cersetori de la care iau comision. Problema nu sunt cersetorii basarabeni, ci aia protejati de locala, aia care agreseaza oamenii pe strada si se intind ca ciuma pe trotuare

  • Niste Gunoaie rusificate, au gasit scurtatura spre UE prin Romania. NU VA MAI TOLERAM !!!

  • Juravle Danutz

    Fanfara a fost trimisa de primarul Chirica sa cante in fata la sediul AUR

  • NU SUNT DE CAPUL LOR . Capul retelei de cersetori se pe Blvd. Stefan cel Mare locuieste in Copou , isi ridica casa pe str. Petre Andrei… impreuna cu puradeii gestioneaza situatia, produc si droguri pt copii de la scolile din Copou iar in spatele lor sunt colonei de politie si secu care isi iau plicuri cu zeci de mii de euro lunar spaga iar pe Stefan politistii locali ii vegheaza pe cersetori din umbra sa nu fie agresati- le asigura protectie! Este o intrega caracatita pe bani multi care duce suuus la secu si la partide- se produc milioane. Un cersetor face pe ora 2-300 lei

  • Gunoaiele care tranziteaza Romania in drumul lor spre UE trec prin Vama Sculeni….acolo alti spagari in frunte cu sefii lor: Pal, umflatul de Ionascu etc…

  • Faza e ca au scos din paine cersetorii cu state vechi, bostonieni, vegasluyeni sau chiar si bacchauanii. Nici jigodiile iesene nu o duc mai bine, dar macar aia sunt cumva la ei pe teren. Pot chema ajutoare de la TgFrumos sau Erbiceni.

  • comenteaza pi.da asta sidoasa de plm, fugi dracului la baronul tau si la curvele tale ordinare, uite cine comenteaza de zor pe aia, un hepatic frustrat labagiu😂😁😁

  • Daca vreti sa dispara, e simplu: NU LE MAI DATI BANI!

  • kirik kre da mumu la beseni

    fratii nostri de peste prut
    mue psdpnl

  • Valul de cersetori abia acum se mobilizeaza. Va lovi Iasul in toamna, la alegeri. E vorba de politicieni. Ei cersesc voturi. Pentru ele sunt in stare nu doar sa stea in genunchi, ci sa se si taraie ca rama, pe jos.

  • Mumu tuturor basarabenilor rusificati,au gasit poarta spre vest si isi fac lovele sa se tireze,ei la ciordeala si baut,ele la lapu!!!

  • Gunoaie rusificate! Dorm unii pe ei! Băieții sunt în bandă.

  • Asa se intampla cand se dau buletine daca vorbesti limba rusa nu Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *