Prima pagină » Economic Local » Vagoanele CFR din Iași vor fi salubrizate! Contractul are o valoare de 800.000 de euro
Vagoanele CFR din Iași vor fi salubrizate! Contractul are o valoare de 800.000 de euro

Vagoanele CFR din Iași vor fi salubrizate! Contractul are o valoare de 800.000 de euro

13 feb. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Economic Local

Vagoanele de călători administrate de CFR vor fi salubrizate prin intermediul unui contract cu o durată de 12 luni. Pentru Regionala Iași a fost alocată suma de 800.000 de euro. Licitația pentru furnizarea serviciilor va avea loc la finalul lunii martie 2023

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători” SA anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 20.03.2023, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru furnizarea serviciilor de salubritate. La nivel național, valoarea totală a contractului este de aproape 3 milioane de euro. Pentru Iași a fost alocată suma de 4.168.500 de lei, aproape 800.000 de euro.

Pentru asigurarea gradului de confort cerut pentru vagoanele de călători, rame electrice și automotoare, indiferent de rangul trenului în care circulă, este obligatoriu ca în procesul de salubrizare să utilizeze soluții, materiale și substanțe pentru curățare și spălare, adecvate fiecărui tip de material utilizat în construcția vagoanelor (oțel, aluminiu, sticlă, melamină, lemn, vinilin, textile, gresie, cauciuc, lacuri și vopsele, grunduri, adezivi etc.).

Soluțiile, materialele și substanțele utilizate în procesul de salubrizare a vagoanelor de călători, ramele electrice și automotoarele vor fi însoțite de certificatele de calitate și instrucțiunile de utilizare care trebuie să conțină prevederi referitoare la tipurile de materiale și suprafețele la care pot fi utilizate”, se arată în caietul de sarcini.

Vagoanele CFR din Iași vor fi salubrizate printr-un acord-cadru

Contractul se va desfășura prin intermediul unuia acord-cadru, ceea ce înseamnă că nu este obligatoriu ca întreaga sumă să fie cheltuită. Serviciile de curățenie vor fi prestate pentru vagoanele de călători, ramele electrice și automotoarele, vagoanele de dormit, cușetă, bar, restaurant.

Curățarea grosieră și spălarea cabinelor WC, pe platforma special amenajată, la sosirea din cursă a trenurilor de călători se face în staționare sau în mers, înainte de spălarea mecanizată. În situația în care această operațiune se execută în mers, garnitura de tren se va deplasa cu viteaza de maximum 5 km/h.

În cazul în care nu există platforme special amenajate pentru curățarea grosieră și spălarea cabinelor WC, această operație nu se execută la sosirea garniturii, înainte de introducerea vagoanelor, pe linia destinată pentru pregătirea tehnico-sanitară după tehnologia stabilită”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. În toamna anului trecut, Ministerul Transporturilor a organizat o procedură pentru montarea camerelor de supraveghere video în zona caselor de bilete și agențiilor de voiaj din județul Iași.

CFR a comandat tăierea arborilor periculoși

La finalul anului trecut, Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat noi achiziții pentru furnizarea serviciilor de tăiere a arborilor periculoși din zona de siguranță a căii ferate. La nivelul Regionalei Căi Ferate Iași a fost stabilită o valoare estimată a contractului de 4.530.560 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro.

La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat Anasiarom Forest SRL (Timiș), Gdo Mov Impex SRL (Maramureș), asocierea Diatours SRL (Bistrița Năsăud) – Iza Pop SRL (Bistrița Năsăud) și asocierea Rogera Prest Com SRL (Timiș) – Rogera SRL (Timiș). Licitația nu a fost finalizată. Au fost evaluate ofertele, dar nu a fost desemnată firma câștigătoare.

Vagoanele CFR din Iași vor fi salubrizate după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Comentarii
  • Mai bine faceti ceva cu WCurile din trenuri,sunt ORIBILE ,groaznice si ca forma sunt foarte incomode foarte inalt vasul wc si cat ai vrea sa nu te atingi de el tot nu reusesti ,de asta de multe ori cred ca multe femei fac pe jos.Sa nu mai vorbesc cat de murdare si infecte sunt si asta din totdeauna.O-ri-bil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *