Prima pagină » Radio » Actualitate » Văduva lui Sergiu Nicolaescu, scandal cu un cunoscut regizor. „Ea își dorește să controleze orice mișcare”
Văduva lui Sergiu Nicolaescu, scandal cu un cunoscut regizor. „Ea își dorește să controleze orice mișcare”

Văduva lui Sergiu Nicolaescu, scandal cu un cunoscut regizor. „Ea își dorește să controleze orice mișcare”

30 aug. 2023, 14:10,
în Radio

Dana, văduva lui Sergiu Nicolaescu, este în scandal cu un cunoscut regizor, prin intervențiile pe care le face în activitatea acestuia. Ioan Cărmăzan vrea să producă un film artistic în memoria regretatului actor și regizor însă Dana Nicolaescu îi pune bețe în roate. Potrivit acestuia, văduva lui Sergiu Nicolaescu vrea să aibă putere de decizie cu privire la scenariul sau producerea filmului respectiv.

Ioan Cărmăzan și-a dorit să producă un film artistic în memoria lui Sergiu Nicolaescu, însă văduva regretatului regizor i-ar pune bețe-n roate. Acesta a mărturisit că a stat de vorbă cu Dana Nicolaescu, văduva acestuia, despre respectiva situație, însă nu a reușit să ajungă la o înțelegere pentru că ea și-ar dori să controleze tot, chiar dacă, spune el, nu are pregătire în domeniu.

Văduva lui Sergiu Nicolaescu, scandal cu un cunoscut regizor

Cărmăzan, care a fost bun prieten cu Sergiu Nicolaescu, a povestit în cadrul unui interviu situația neașteptată cu care se confruntă și de la ce a pornit scandalul cu Dana Nicolaescu. Se pare că șansele de a vedea un film dedicat celebrului regizor, care s-a stins din viață în urmă cu 10 ani, sunt aproape minime. Deși mulți s-ar fi gândit că acest proiect nu va putea fi realizat din cauză financiară, adevăratul motiv ar fi, de fapt, altul.

„Toată chestiunea s-a împotmolit atunci când am descoperit că brandul Sergiu Nicolaescu a fost luat, pe persoană fizică, de către soția sa, Dana Nicolaescu. Or, dumneai nu acceptă nici astăzi ca să nu aibă un cuvânt de spus asupra scenariului sau producerii unui film artistic dedicat regizorului Sergiu Nicolaescu”, a declarat Ioan Cărmăzan.

Președintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF) a mărturisit că a stat de vorbă cu Dana Nicolaescu, văduva lui Sergiu Nicolaescu, despre această situație, însă nu a reușit să ajungă la o înțelegere.

„Când i-am înțeles logica sa, am încercat să aflu în baza cărei calificări profesionale dorește să avizeze scenariul și producerea unui asemenea film. Fiindcă lumea știe că nu are pregătire în materie. Mi-a replicat că a fost producătoare la Casa de Filme a soțului ei, dar și că legea îi permite așa ceva.

Ea își dorește să controleze orice mișcare! În aceste condiții, șansele de realizare a unui film dedicat lui Sergiu Nicolaescu, fie el artistic sau documentar, sunt egale cu zero”, a mai spus regizorul.

Dan Bittman ar fi urmat să joace rolul lui Sergiu Nicolaescu

Ioan Cărmăzan este de părere că Sergiu Nicolaescu ar trebui să aibă un statut diferit, „precum cel al lui Mihai Eminescu.

„Sergiu Nicolaescu merită oricând un film artistic, fiindcă viața lui poate fi oricând ecranizată, dar nu putem face asta fiindcă se opune cineva. Am fi avut și actorul pregătit să ducă compoziția. Este vorba despre cunoscutul solist Dan Bittman.

Cred că aș fi reușit să-l conving să joace acest rol, așa cum am făcut cu ani în urmă. Chiar Sergiu Nicolaescu mi-a sugerat asta, spunându-mi că e uimit cât de bine seamănă tatăl lui Dan Bittman cu el însuși, dintr-o anumită perioadă a vieții sale”, mai spune regizorul Ioan Cărmăzan.

Ce a moștenit văduva lui Sergiu Nicolaescu

Presa a dezvăluit că Dana Nicolaescu a moștenit două case în București și una la 2 Mai, niște terenuri, conturi (420.000 lei, 250.000 euro, 42.000 dolari) și obiectele de artă ale lui Sergiu Nicolaescu.

Recent, unul dintre cele trei imobile pe care le-a deținut regretatul Sergiu Nicolaescu, casa din Dorobanți, din apropierea Televiziunii Române, a fost scoasă la vânzare, iar suma pe care o cere agenția imobiliară care se ocupă de tranzacție se apropie de 1 milion de euro.

Dana a mai moștenit și drepturile de autor ale acestuia, care sunt de câteva zeci de mii de euro pe an, dar și firma lui Nicolaescu, Cine TV FILM Production Import Export SRL, specializată în activități de producţie cinematografică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024