Prima pagină » Economic Local » Vacile de rasă din Iași vor fi numărate și genotipate
Vacile de rasă din Iași vor fi numărate și genotipate

Vacile de rasă din Iași vor fi numărate și genotipate

20 dec. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Pentru a exista o evidență clară a animalelor de rasă din gospodăriile ieșenilor, dar și din restul țării, Asociația de Crescători de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM) a anunțat că întreg efectivul de animale din rasa Bălțata Românească urmează să fie genotipat. Astfel, prin această inițiativă se vor verifica toate taurinele de rasă, înscrise în Registrul Genealogic.

„ACVBR-SIM a început procedura de genotipare a întregului efectiv de Bălțată Românească, din secțiunea principală a Registrului Genealogic. Prin acest demers se va verifica și confirma originea tuturor taurinelor de Bălțată Românească, înscrise în Registrul Genealogic, testarea ADN făcându-se atât pe linia paternă, cât și pe cea maternă”, susțin reprezentanții Asociației.

De asemenea, ACVBR-SIM atrage atenția că începând de anul viitor niciun animal la care nu va fi confirmată originea nu va primi certificatul zootehnic.

„Crotaliile personalizate de către ACVBR-SIM, aplicate fiecărui animal genotipat, vor fi o garanție în plus pentru cumpărători, privind faptul că acel animal este de rasă pură Bălțata Românească”, mai spun reprezentanții ACVBR-SIM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`