Prima pagină » International » Vaccinurile singure nu vor pune capăt pandemiei de COVID-19, spune un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
Vaccinurile singure nu vor pune capăt pandemiei de COVID-19, spune un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Vaccinurile singure nu vor pune capăt pandemiei de COVID-19, spune un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

19 nov. 2020, 11:15,
George Cristian în International

Directorul programului de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că doar vaccinurile singure nu vor pune capăt pandemiei COVID-19 și nu vor face nimic pentru a opri creșterea globală actuală a infecțiilor cu coronavirus.

Mike Ryan a făcut comentariile în timpul unei sesiuni virtuale de întrebări și răspunsuri de la sediul agenției din Geneva. Comentariile sale au venit în aceeași zi în care compania farmaceutică Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat că rezultatele finale ale studiului în stadiu târziu al vaccinului COVID-19 au arătat că este 95% eficient.

În câteva zile vaccinul ar putea fi autorizat

Companiile au declarat că dețin datele de siguranță necesare pentru două luni și că vor solicita autorizația de urgență a SUA în câteva zile. Luni, Moderna a publicat date preliminare pentru vaccinul său, demonstrând o eficacitate similară.

Ryan a spus că lumea va trebui să treacă prin acest val actual de infecții COVID-19 fără vaccinuri, despre care a spus că nu reprezintă răspunsul total la problema pandemică.

„Unii oameni cred că vaccinurile vor fi, într-un anumit sens, soluția, unicornul pe care l-am urmărit cu toții. Nu este”, a spus el. El a spus că cel mai important lucru pe care oamenii îl pot face acum pentru a împiedica revărsarea spitalelor și a unităților de terapie intensivă a fost oprirea răspândirii bolii prin măsuri de distanțare fizică. Odată ce un vaccin viabil este disponibil pe scară largă, a spus el, acesta va fi un alt instrument care poate fi utilizat.

„Adăugarea de vaccinuri ne va oferi o șansă uriașă. Dar dacă adăugăm vaccinuri și uităm celelalte lucruri, COVID nu va ajunge la zero”, a spus Ryan. „Trebuie să adăugăm vaccinarea la măsurile fizice existente„ la îngrijirea și practicarea unei igiene bune. ”Și dacă adăugăm distanța fizică și igiena și îngrijirea la vaccinuri, cred că vom merge mult spre eliminarea acestui virus. ”

Primul vaccin anti-COVID 19 oferă o protecţie de peste 90%

Anunţul reprezentantului OMS vine în contextul în care în ultimele săptămâni compania Pfizer și BioNTech au anunţat că primul vaccin anti-COVID 19 este gata şi oferă o protecţie de peste 90%. Vaccinul lor a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu au fost ridicate probleme de siguranță. Companiile intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului până la sfârșitul lunii.

Studiile anterioare au arătat că vaccinul antrenează organismul să producă ambii anticorpi – și o altă parte a sistemului imunitar numită celule T pentru a combate coronavirusul.

Sunt necesare două doze, la o distanță de trei săptămâni. Studiile – în SUA, Germania, Brazilia, Argentina, Africa de Sud și Turcia – arată că o protecție de peste 90% se realizează la șapte zile după a doua doză.

Ce spune OMS despre vaccinul anunțat de Moderna

Soumya Swaminathan, coordonatoarea departamentului ştiinţific din cadrul OMS, a declarat că vestea potrivit căreia compania farmaceutică americană Moderna ar fi dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19 foarte eficient este „destul de încurajatoare”, însă sunt necesare mai multe informaţii, potrivit DPA.

„Au mai rămas multe întrebări cu privire la produsul Moderna şi candidatul rival la vaccin al Pfizer, care s-a dovedit de asemenea foarte eficient în studii clinice. Participanţii la studiul clinic trebuie monitorizaţi timp de încă două luni pentru posibile efecte adverse“, a declarat Soumya Swaminathan în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Playtech.ro
Ce înseamnă fainoşag, de fapt? Secretul ardelenilor a fost dezvăluit
observatornews.ro
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Evz.ro
România ia foc. S-a ajuns la Cod Roșu prelungit. Va fi mai rău decât a fost vreodată
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Ce s-a ales de Mariana Bitang, fosta antrenoare a lotului olimpic de gimnastică. Partenera lui Octavian Bellu a revenit în atenția publică după mulți ani
Playtech.ro
Metoda japoneză de a răci patul când e caniculă. Aşa te odihneşti mai bine noaptea
Dailybusiness.ro
Pensii 2025. Cu cât vor scădea pensiile de peste 3000 de lei, de la 1 august, după taxarea CASS
RomaniaTV
Cine este femeia cu care s-a iubit Nicușor Dan, înainte să o cunoască pe Mirabela Grădinaru
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vlăduța Lupău, primele declarații despre al TREILEA copil! Artista le-a dat ea vestea fanilor. ''Gravidă în luna a-5-a''
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 iulie 2025
08 iulie 2025