Prima pagină » Actualitate » Vaccinurile rusești anti-covid sunt funcționale, susține Vladimir Putin. Președintele Rusiei anunță un boicot internaţional orchestrat de ” big pharma”
Vaccinurile rusești anti-covid sunt funcționale, susține Vladimir Putin. Președintele Rusiei anunță un boicot internaţional orchestrat de '' big pharma''

Vaccinurile rusești anti-covid sunt funcționale, susține Vladimir Putin. Președintele Rusiei anunță un boicot internaţional orchestrat de ” big pharma”

02 nov. 2020, 14:02,
George Cristian în Actualitate

Vladimir Putin are o ieșire dură în spaţiul public. Liderul Rusiei acuza interese obscure şi un boicot internaţional orchestrat de big pharma. Acesta spune, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că vaccinurile rusești anti-COVID sunt perfect funcţionale, dar Europa refuză să le achiziţioneze .

Vladimir Putin spune că Rusia are, nu unul, ci două vaccinuri anti-COVID funcţionale, dar interesele politice sunt mai presus decât siguranţa cetăţenilor.

Vladimir Putin, reație dură la adresa refuzului Europei de a utiliza vaccinul

Vaccinul rusesc este funcţional, iar Vladimir Putin are o reacţie dura la adresa refuzului Europei de a utiliza vaccinul. Acesta scrie, într-o postare publicată pe Facebook ca, pentru europeni, mai presus decât siguranţa cetăţenilor este interesul material şi interesul politic. În încheiere, liderul suprem al Rusiei menţionează că Europa ar intra mai bine în carantină decât să achiziţioneze vaccinul rusesc:

Vaccinurile rusești au încheiat perioada de încercare. Dar se pare că nu toată lumea se bucură de asta.
De îndată ce Ungaria și-a declarat dorința de a cumpăra vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, liderii Uniunii Europene au interzis utilizarea acestuia.

Viețile oamenilor? Cui îi pasa! Principalul lucru – profitul companiilor farmaceutice și interesele politice. Rusia a înregistrat deja două vaccinuri. Testele se apropie de sfârșit. La sfârșitul anului vom putea salva lumea de la covid. Însă oficialii Uniunii Europene vor bloca mai bine țările în carantină decât să coopereze cu Rusia. Ați întrebat chiar și oamenii din Europa?

Cel de-al doilea vaccin a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia

Vaccinul a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia şi a finalizat testele umane în stadiul incipient luna trecută. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost încă publicate şi un studiu la scară largă, cunoscut sub numele de Faza III, nu a început încă, relatează Reuters.

„Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus Putin într-o delcaraţie anterioară pentru televiziunea de stat.

„Continuăm să cooperăm cu partenerii noştri străini şi ne vom promova vaccinul în străinătate”, a adăugat preşedintele rus. Vaccinul numit EpiVacCorona, este al doilea autorizat pentru utilizare în Rusia.

Acest vaccin, bazat pe un vector de adenovirus, a fost, de asemenea, înregistrat înainte de studiile de fază III. A existat doar un studiu pe 100 de voluntari între 18 şi 60 de ani în Novosibirsk.

Ce este Big Pharma, cea din acuzaţiile lui Vladimir Putin

Big Pharma este o denumire tip pălărie care include toate marile companii producătoare de medicamente. Totuși, teoria conspirației Big Pharma este un grup de teorii ale conspirației care susțin că comunitatea medicală în general și companiile farmaceutice , în special, corporații deosebit de mari, să opereze în scopuri sinistre și împotriva binele public, și că acestea tratamente pretins conceal eficiente, sau chiar poate provoca și agravează o gamă largă de boli.

Variații specifice ale teoriei conspirației au inclus afirmația că remedii alternative naturale la problemele de sănătate sunt suprimate, afirmația că medicamentele pentru tratamentul HIV / SIDAsunt ineficiente și dăunătoare și afirmația că un remediu pentru toate cazurile de cancer a fost descoperit, dar ascuns publicului. În fiecare caz, teoreticienii conspirației au dat vina pe căutarea de profit a companiilor farmaceutice. O serie de autori au arătat că aceste afirmații sunt false, deși unii dintre acești autori susțin totuși că alte critici ale industriei farmaceutice sunt legitime.

Totuşi, depăşind ideea de teorie a conspiraţiei, sunt multe voci care au lucrat sau care au avut legături cu corporaţiile farmaceutice şi care au afirmat că interesele lor sunt obscure. Luăm drept exemplu pe Chimistul Shane Ellison care a vorbit despre corporaţiile BIG PHARMA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *