Prima pagină » Actualitate » Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea fi corelate cu inflamații cardiace, potrivit unui studiu realizat în America
Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea fi corelate cu inflamații cardiace, potrivit unui studiu realizat în America

Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea fi corelate cu inflamații cardiace, potrivit unui studiu realizat în America

24 iun. 2021, 10:31,
în Actualitate

Vaccinurile anti-Covid-19 Pfizer/BioNTech şi Moderna ar putea fi corelate cu inflamaţii cardiace la adolescenţi şi tinerii adulţi. Este declarația unei comisii de medici care oferă servicii de consultanţă Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, într-o prezentare publicată miercuri, potrivit Reuters.

Grupul tehnic de lucru pentru siguranţa vaccinurilor (VaST) afirmă că riscul de miocardită/pericardită în urma vaccinării cu vaccinurile ARNm la adolescenţi şi tineri adulţi este considerabil mai mare după doza a doua şi la bărbaţi, transmite News.ro.

Într-un alt raport , CDC a susținut că pacienţii cu inflamaţii ale inimii apărute după vaccinare se recuperează destul de bine după simptome.

Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare (ACIP) se reuneşte miercuri pentru evaluarea posibilității unei corelații între afecţiunile cardiace şi vaccinurile cu ARN mesager. De menționat că VaST este un subgrup al ACIP.

CDC cercetează cazuri de inflamaţie cardiacă de câteva luni, mai ales la bărbaţii tineri

Ministerul Sănătăţii din Israel a declarat la începutul lunii acesteia că a observat o legătură posibilă între asemenea cazuri şi vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer.

Tot la începutul acestei luni, CDC a declarat că evaluează în continuare riscul legat de această afecţiune şi nici nu confirmă o relaţie cauză-efect între vaccinuri şi afecțiunea cardiacă. În ciuda acestui fapt, agenţia a anunțat că un număr de tineri neașteptat mai mare a suferit inflamaţii cardiace după doza a doua de vaccinuri ARNm împotriva Covid-19, peste mai mult de jumătate din cazuri fiind raportate la persoane cu vârste de la 12 la 24 de ani.
Directorul adjunct al Biroului de siguranţă pentru imunizare al CDC, dr. Tom Shimabukuro, a spus într-o prezentare că datele care provin de la unul dintre sistemele de monitorizare a siguranţei agenţiei – Vaccine Safety Datalink (VSD) – sugerează o rată de 12,6 cazuri la un milion în primele trei săptămâni după a doua doză de vaccin, la copiii cu vârste de la 12 la 39 de ani.

ACIP va discuta despre beneficiile vaccinurilor ARNm comparativ cu potențialul risc de apariție a afecţiunii cardiace respective la adolescenţi şi tineri adulţi, conform agendei agenţiei.

Un studiu din Israel arată că există o  legătură între vaccinare şi inflamaţia cardiacă

Cu toate că experții în sănătate din Israel au stabilit că există o potențială legătură între vaccinare şi inflamaţia cardiacă, îngrijorările privitoare la varianta mai contagioasă a coronavirusului, Delta, au determinat statul israelian să recomande vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani.

Pfizer afirmase anterior că nu a văzut o rată mai mare de inflamaţie cardiacă decât s-ar fi aşteptat de obicei în rândul populaţiei generale.

Moderna a declarat că nu poate identifica o relație între cazurile de inflamaţie a inimii şi vaccinul pe care îl produce.

Mai mult de 138 de milioane de americani au fost până acum complet vaccinaţi cu unul dintre cele două vaccinuri ARNm, conform rapoartelor publicate de CDC.

Pfizer ar putea avea legătură cu o boală de sânge rară

Un alt studiu apărut în Israel arată că vaccinurile Pfizer ar putea fi legate de o boală de sânge rară. Medicii din Israel au constatat faptul că, în urma vaccinului au apărut patru cazuri de purpura trombotică trombocitopenică, în contextul în care o asemenea boală a apărut la o frecvență de 3-4 cazuri într-un singur an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 decembrie 2024
20 decembrie 2024