Prima pagină » National » Vaccinurile împotriva COVID-19 au eficacitate de peste 90% împotriva decesuluI! Iată ce spune un medic român stabilit în SUA
Vaccinurile împotriva COVID-19 au eficacitate de peste 90% împotriva decesuluI! Iată ce spune un medic român stabilit în SUA

Vaccinurile împotriva COVID-19 au eficacitate de peste 90% împotriva decesuluI! Iată ce spune un medic român stabilit în SUA

27 oct. 2021, 09:18,
în National

Conform medicului Cristian Apetrei, medic virusolog român care s-a stabilit în SUA, vaccinurile au o eficacitate de peste 90% în raport cu decesul. Medicul roman citează un studiu care a fost făcut pe milioane de oameni şi care a fost realizat după propagarea variantei Delta a COVID-19.

Nu este singurul specialist care afirmă faptul că vaccinurile te protejează de cazurile grave de COVID-19. De exeplu, un medic cardiolog a oferit câteva argumente pro vaccinare.

Medic român din SUA susţine că vaccinul împotriva COVID-19 protejează în proporţie de 90% împotriva decesului

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, medicul roman stabilit în SUA a oferit publicului un studiu realizat pe un eşantion de 1.5 miloane de oameni. Rezultatele studiului este unul extrem de îmbucurător. Așadar, vaccinul împotriva COVID-19 protejează în proporţie de 90% împotriva decesului:

„Este un studiu mic, făcut doar pe 1.5 milioane de scoțieni. În intervalul studiat, au fost 201 decese prin COVID-19. În grupul 18-39 de ani-0 decese la vaccinați și 17 la nevaccinați. În grupul 40-59 de ani- eficiența vaccinurilor a fost de 88% pentru Astra Zeneca și de 95% pentru Pfizer. În grupul >60 de ani, 90% pentru AZ și 87% pentru Pfizer”, a explicat Cristian Apetrei, medic virusolog și profesor în Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh (SUA).

Concluzia studiului este că eficacitatea vaccinurilor analizate în studiu este de peste 90% în cazul variantei Delta.

„Per ansamblu, eficacitatea celor două vaccinuri față de varianta Delta la 14 zile de la a doua doză: 91% pentru AZ și 90% pentru Pfizer”, a fost concluzia lui Cristian Apetrei.

Un medic român explică de ce vaccinul împotriva COVID-19 este sigur

Vasile Rădulescu, medic roman, a explicat recent pe reţelele de socializare de ce vaccinul împotriva COVID-19 este unul sigur. Acesta consideră că în spaţiul public circulă prea multe fakenews despre tehnologia ARN și despre modificarea ADN-ului:

”Circulă încă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemii (leucemia este tot un cancer, al sângelui, dar am pus separat ca să existe conştientizare a termenilor). Asta la tehnologiile ARNm, pentru că ADN modificat, pentru că genetică, pentru că bau bau. Nu există aşa ceva”, a scris, marţi, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Pe de altă parte, tot mai mulţi medici sunt şocaţi de fluxul de persoane care ajung în spital. Beatrice Mahler se arăta marcată de faptul că o fată în vârstă de 21 de ani a suferit un stop cardiac.

Sunt extrem de marcată de evoluţia unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile şi astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu ştim care va fi evoluţia ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidităţi importante, în afară de obezitate, şi care cu siguranţă nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieţii ei.

Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *