Prima pagină » Coronavirus » Vaccinurile anti-COVID-19, aduse în containere în care se transporta mâncare congelată!

Vaccinurile anti-COVID-19, aduse în containere în care se transporta mâncare congelată!

13 dec. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Vaccinurile anti-COVID-19, aduse în containere în care se transporta mâncare congelată. Anunțul a fost făcut de Francesco Incalza, președintele Thermo King.

Firma Thermo King a revoluționat transportul alimentelor înainte de cel de-al doilea război mondial și lucrează cu companii farmaceutice, guverne și firme de logistică pentru a se asigura că vaccinurile sunt păstrate la rece.

Vaccinurile anti-COVID-19, aduse în containere utilizate în mod obișnuit pentru transportul tonului proaspăt

Pentru ca acest lucru să se întâmple, firma a reutilizat containere utilizate în mod obișnuit pentru transportul tonului proaspăt în Japonia, care necesită condiții similare de frig.

„Am luat acel produs și l-am modificat”, a declarat Francesco Incalza, președintele Thermo King.

Tonul trebuie depozitat la -60 grade Celsius pentru a-și menține calitatea și nuanța de roșu intens când ajunge la supermarketuri și restaurante, a spus Incalza. Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer și BioNTech trebuie depozitat la -70 grade Celsius în timpul transportului.

Așadar, Thermo King, care face parte din Trane Technologies, cu sediul în Irlanda, a făcut câteva modificări, adăugând o izolație suplimentară și reglând sistemul de refrigerare, astfel încât să poată fi și mai rece. Fiecare container de 20 de metri lungime poate transporta 300.000 de doze de vaccin Pfizer – primul care a fost aprobat pentru utilizare de către țările occidentale după teste riguroase – pe uscat sau pe mare. Unele au fost deja vândute și își fac drum pe tot globul.

Menținerea la rece a vaccinurilor este una dintre principalele probleme în distribuirea lor

Menținerea la rece a vaccinurilor, una dintre principalele probleme în distribuirea vaccinului în întreaga lume

Produsele farmaceutice trebuie, în general, păstrate la o temperatură de 2 până la 8 grade Celsius în timpul transportului. Dar vaccinul Pfizer este diferit. Un alt vaccin produs de Moderna, poate fi păstrat la -20 grade Celsius.

Experții în logistică spun că menținerea la rece a vaccinurilor este una dintre principalele probleme în distribuirea lor în întreaga lume. Dar ei cred că este posibil, având în vedere sofisticarea așa-numitului „lanț de frig”, care a menținut zeci de ani mâncarea și medicamentele din întreaga lume la temperaturi specifice.

Tehnologia nu este ieftină. Imperial College din Londra constată că o mare parte din cheltuielile programelor de vaccinare provin din cerințele lanțului rece, care pot reprezenta până la 80% din costurile totale.

E nevoie ca 70-80% dintre cetățeni să se vaccineze pentru a pune capăt epidemiei

Vaccinarea anti-COVID-19 se va desfășura rapid, însă e nevoie ca 70-80% dintre cetățeni să se vaccineze pentru a pune capăt epidemiei, susține medicul Adrian Marinescu. Acesta este sigur că dacă mesajele vor fi clare, oamenii vor accepta imunizarea.

Medicul Adrian Marinescu a spus că strategia de vaccinare este la fel peste tot, aceleași probleme din România sunt în mai toate țările europene, pentru că este o provocare imensă, cum nu a mai existat până acum.

”Cred că este în mod obligatoriu ca lucrurile să meargă bine. Se fac pregătiri în continuare. Să știți că aceste probleme nu le-am avut numai noi în România, practic au existat peste tot în Europa și în lume. A fost o provocare pentru că o astfel de campanie nu s-a mai întâmplat vreodată.

E prima dată când există o campanie de asemenea amploare pentru un vaccin există. Nu a fost așa ceva. Clar că vor fi niște probleme și lucrurile trebuie structurate, dar eu cred că se vor desfășura așa cum trebuie, pe bază de etape”, a declarat Adrian Marinescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *