Prima pagină » Actualitate » Vaccinul Pfizer ar putea provoca boli rare de sânge! Studiul a fost publicat în Israel
Vaccinul Pfizer ar putea provoca boli rare de sânge! Studiul a fost publicat în Israel

Vaccinul Pfizer ar putea provoca boli rare de sânge! Studiul a fost publicat în Israel

23 iun. 2021, 13:02,
George Cristian în Actualitate

Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost foarte mic, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine nu a fost încă inoculat să primească jabul.

Cercetătorii de la Institutul de hematologie de la Centrul Medical Shamir au declarat că au fost alertați asupra problemei după ce au văzut o creștere bruscă a unor boli de sânge în Israel. Altfel spus, aceştia au constatat că vaccinul Pfizer ar putea provoca boli rare de sânge.

Vaccinul coronavirus Pfizer a fost legată de un risc crescut de a dezvolta purpura trombotică trombocitopenică* (TTP), o tulburare rară de sânge, susţin cercetătorii din Israel, conform site-ului de știri The Jerusalem Post

Au fost sesizate 4 cazuri doar într-o singură lună

Conform cercetătorilor din Israel, studiul a fost făcut în momentul în care aceştia au observat faptul că doar într-o singură lună au apărut 4 cazuri. Precedent studiului şi vaccinului, Israel semnala apariţia a 2-3 cazuri anuale.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie. Ministerul Sănătății evaluează în prezent cercetarea și până la finalizarea evaluării, medicii au fost rugați să nu ofere mai multe detalii.

„Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice”, a spus echipa într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost foarte mic, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine nu a fost încă inoculat să facă vaccinul.

Ce este purpura trombotică trombocitopenică (TTP)

TTP este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Purpura trombotică trombocitopenică este o afecţiune rară, cu o incidenţă de 3 – 5 cazuri la 100.000 de persoane, cu o formă sporadică (mai ales, la adult) şi o formă asociată cu verotoxin şi Escherichia coli (la copii). Până la introducerea tratamentului prin plasmafereză, mortalitatea era de peste 90%, în prezent aceasta fiind sub 30%.

Purpura este un sindrom clinic caracterizat prin prezența de pete hemoragice roșii-violacei care nu dispar la vitropresiune, nedureroase, datorate extravazării, aparent spontane, a sângelui în tegumente și mucoase. Ele pot evolua în pusee și dispar în câteva zile cu modificări de culoare în funcție de degradarea hemoglobinei ( roșu violacee > verde > galben).

Israel a anunțat că a învins pandemia de COVID-19

Recent, Israel a menționat faptul că pandemia de COVID-19 a fost învinsă. Vorbim despre faptul că anunțul a venit în contextul în care statul a duc o amplă campanie de vaccinare împotriva COVID-19.

”Sunt mândru de voi toți! Am făcut-o împreună și am învins Covid-19. Primii din lume care am făcut asta!”, a scris, la acea vreme fostul premier Netanyahu.

O statistică publicată recent arăta faptul că datorită campaniei de vaccinare care a fost un real succes, cazurile de COVID-19 au scăzut extrem de mult. Specialiştii spuneau că s-a înregistrat o scădere şi de 91%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024