Prima pagină » Actualitate » Vaccinul Pfizer ar putea fi folosit și pentru copiii de peste 12 ani. Când va începe imunizarea – VIDEO
Vaccinul Pfizer ar putea fi folosit și pentru copiii de peste 12 ani. Când va începe imunizarea - VIDEO

Vaccinul Pfizer ar putea fi folosit și pentru copiii de peste 12 ani. Când va începe imunizarea – VIDEO

31 mart. 2021, 17:44,
în Actualitate
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a anunţat că există teste care arată că vaccinul Pfizer este sigur şi eficient la copiii peste 12 ani. Începerea campanie de vaccinare la copii depinde de decizia Agenţiei Europene a Medicamentului.

„O veste bună vine de la Pfizer/BioNTech. Avem teste care certifică că vaccinul este atât sigur, cât şi eficient pentru copii între 12 şi 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România vom aştepta decizia EMA”, a declarat Voiculescu.

Ministrul a precizat că există veşti bune şi cu privire disponibilitatea vaccinurilor.

„Premierul a anunţat deja că în luna aprolie vom primi 500.000 de doze pe săptămână. Din luna iunie primim 800.000 de doze pe săptămână. Deci mai mult de 100.000 de vaccinuri pe zi, teoretic, am putea să mergem în acest ritm”, a mai precizat Voiculescu.

Vlad Voiculescu își umilește unul dintre cei 22 de consilieri personali pentru că și-a permis să aibă altă opinie

Vlad Voiculescu, primul ministru al Sănătății care a cerut să fie amendat pentru că a refuzat să poarte mască, a ieșit la atac împotriva propriilor consilieri personali. Rămas cu 22 din cei 24 de consilieri, în urma a două demisii, Vlad Voiculescu l-a umilit pe unul dintre ei, Ștefan Voinea, care și-a permis să aibă o altă opinie după ce Guvernul a decis reducerea timpului de funcționare a magazinelor la nivel național, că acest lucru înseamnă „șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare”.

Voiculescu i-a transmis că ”oricine poate să vină sau să plece din minister”, după ce a precizat, în prealabil, că nu comentează, din funcția sa de ministru, orice spune un consilier.

”Beneficiază de multă atenție, probabil, pentru că ieri a fost ziua lui. Nu o să comentez o postare a unui consilier onorific. Am toată încrederea în dânsul, în speța respectivă nu suntem de acord. Poziția Ministerului și poziția Guvernului este cât se poate de clară și o susțin. Oricine poate să vină sau să plece din minister. ”, a declarat Vlad Voiculescu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`