Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » O cercetare de amploare arată ca nu exista nicio legătură între autism și vaccinul MMR

O cercetare de amploare arată ca nu exista nicio legătură între autism și vaccinul MMR

23 apr. 2020, 14:49,
în Sanatate

Vaccinul MMR nu duce la autism. O nouă cercetare, folosind date de la peste 23 de milioane de copii din întreaga lume, a confirmat că vaccinul MMR este eficient, sigur și nu este asociat cu un risc crescut de autism.

Desigur, nu este prima dată când a fost stabilită siguranța vaccinului MMR / MMRV. A fost dovedita insa din nou. Cu toate acestea, dezinformarea și teoriile conspirației despre siguranța vaccinurilor continuă să crească, ceea ce a contribuit la o reapariție globală a bolilor prevenibile, cum ar fi rujeola. Actualul focar global de Covid-19 poate acționa ca o reamintire a lumii despre importanța vaccinărilor.

Jab MMR (rujeola, oreionul, rubeola) este un vaccin combinat care protejează împotriva tuturor celor trei infecții virale, în timp ce vaccinul MMRV include și un vaccin împotriva varicelei – mai cunoscut sub numele de varicelă. Într-o nouă cercetare publicată de institutul de politici britanic Cochrane, cercetătorii au analizat 138 de studii randomizate și nerandomizate, dintre care 51 au evaluat cât de eficiente au fost vaccinurile pentru prevenirea bolilor și 87 care au evaluat potențialele efecte secundare. În total, studiile au conținut date despre 23.480.668 copii și răspunsurile lor la vaccinul MMR sau MMRV.

Vaccinul MMR nu duce la autism

În primul rând, cercetarea a constatat că cazurile diagnosticate de autism erau similare la copiii vaccinați și nevaccinați. De asemenea, nu au găsit nicio dovadă pentru vreo legătură între participanții care au primit vaccinuri MMR / MMRV și encefalită, boală inflamatorie intestinală, boala Crohn, întârziere cognitivă, diabet de tip 1, astm, dermatită / eczemă, febră de fân, leucemie, scleroză multiplă, tulburări de mers și infecții bacteriene sau virale.

„În această cercetare, am dorit să analizăm dovezile privind efectele care au fost asociate cu aceste vaccinuri în dezbatere publică – adesea fără dovezi științifice riguroase ca bază”, a declarat autorul principal, Dr. Carlo Di Pietrantonj, un biostatistician de la Unitatea Regională de Epidemiologie din Italia SeREMI.

De asemenea, s-a arătat că vaccinurile sunt eficiente la prevenirea bolilor. O doză de vaccin a fost eficientă cu 95% în prevenirea rujeolei. După două doze, eficacitatea a crescut la aproximativ 96%. Pentru oreion, eficacitatea a fost de 72 la sută după o doză și 86 la sută la două doze. O doză a fost 89 la sută eficientă în prevenirea rubeolei și un studiu a descoperit că vaccinul MMRV a fost 95% eficient la prevenirea varicelei.

Deci, dacă acestea sunt statisticile, atunci de unde vine îndoiala?

O mare parte din scepticism cu privire la vaccinul MMR a fost sadit de Andrew Wakefield și studiul său din 1998, descris de oamenii de știință drept „cea mai dăunătoare farsă medicală din ultimii 100 de ani.” Studiul pe doar 12 copii autiști a găsit o legătură între unele dintre simptomele de autism ale copiilor și vaccinul MMR, chiar și simptomele apărute în câteva zile de la vaccinare, noteaza iflscience.com.

Ulterior, a rezultat că Wakefield a falsificat datele și cercetările au fost retrase ulterior. De asemenea, în 2004, s-a afirmat că Wakefield a dezvăluit interese financiare în găsirea acestei presupuse legături, cu scopul de a discredita vaccinul trei în unu. De atunci, Wakefield și-a revocat licența medicală și nu mai poate profesa legal ca medic în Marea Britanie.

Un studiu mai recent din 2017 a legat aluminiul din vaccinuri cu autismul. Studiul a fost retras rapid după ce oamenii de știință au observat că imaginile au fost manipulate, iar unul dintre coautori a susținut că cifrele din lucrare au fost modificate în mod deliberat înainte de publicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024