Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Vaccinul împotriva oreionului ar proteja împotriva formelor grave de Covid-19
Vaccinul împotriva oreionului ar proteja împotriva formelor grave de Covid-19

Vaccinul împotriva oreionului ar proteja împotriva formelor grave de Covid-19

25 nov. 2020, 22:49,
BZI.ro, în Sanatate

Deoarece au fost recent imunizati cu vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă), copiii sunt mai puțin afectați de Covid-19? Microbiologii americani sunt convinși de acest lucru.

Vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) are un efect protector împotriva formelor severe de Covid-19? Acesta este principala pista explorata de microbiologii americani care consideră că anticorpii furnizați de vaccinul ROR îi scutesc pe cei vaccinați recent de forme severe de coronavirus.

De ce vaccinul împotriva oreionului ar proteja împotriva formelor grave de Covid-19

Anumite „indicii” i-au determinat pe cercetători, și în special pe profesorul Jeffrey Gold, să studieze mai îndeaproape acest vaccin.

„În primul rând, copiii mici sunt în mare parte scutiți de forma severă de Covid. În al doilea rând, multe țări în care au avut loc campanii de vaccinare ROR au rate mai mici de deces din cauza Covid. În al treilea rând, mulți oameni, în ciuda unui contact strâns prelungit cu o persoană pozitivă pentru Covid-19, nu dau niciodată rezultate pozitive”, subliniază medicul, potrivit Top Sante.

Prin urmare, unii cercetători au speculat că vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) ar putea fi responsabil pentru aceste disparități. Dar se pare că nu toți anticorpii din acest vaccin oferă protecție, ci mai exact cei împotriva oreionului.

„Studiul nostru arată că anticorpii împotriva oreionului legati de vaccinul ROR sunt corelați semnificativ și invers cu severitatea simptomelor legate de Covid-19”, subliniază profesorul Gold pe site-ul Societății Americane pentru Microbiologie.

Autorii studiului sugerează, prin urmare, vaccinarea persoanelor în vârstă, a căror imunizare ROR datează adesea din copilărie, precum și a celor mai vulnerabile persoane, pentru a reduce riscul unei forme severe de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *