Prima pagină » Coronavirus » Vaccinul de la Oxford-Astra Zeneca, în faza de testare. Când va ajunge în România și cât va costa
Vaccinul de la Oxford-Astra Zeneca, în faza de testare. Când va ajunge în România și cât va costa

Vaccinul de la Oxford-Astra Zeneca, în faza de testare. Când va ajunge în România și cât va costa

23 aug. 2020, 14:39,
în Coronavirus

Vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Astra Zenecca, realziat în colaborare cu Universitatea Oxford, se află de testare. Vaccinul este în faza a treia de testare, adică a studiilor clinice de mare amploare.

În primele două faze ale studiului clinic făcut în Marea Britanie, vaccinul a generat răspuns imunitar puternic în organismul tuturor celor peste 1.000 de oameni vaccinaţi şi şi-a dovedit siguranţa. O doză din vaccinul numit AZD1222 va costa proximativ 2,5 euro în Europa.

Vaccinul de la Oxford-Astra Zeneca, în faza de testare

Comisia Europeană a ajuns deja la un acord cu compania farmaceutică pentru a achiziţiona vaccinul dar şi pentru a dona anumite cantităţi ţărilor cu ventituri mici şi medii. Contractul prevede achiziţionarea a 300 de milioane de doze de vaccin de la Astra Zeneca, cu posibilitatea de a mai lua ulterior alte 100 de milioane de doze în numele statelor membre UE.

Când va ajunge în România și cât va costa

Director general al Astra Zeneca pentru Europa de Sud – Est, Radu Răşinar, a declarat că vaccinul realizat în colaborare cu Universitatea Oxford va ajunge și România.

„AstraZeneca a anunţat un nou acord semnat cu Alianţa Europeană pentru Vaccinuri (IVA). Această Alinață este coordonată de Germania, Franţa, Italia şi Olanda. Acordul prevede distribuţia a până la 400 de milioane de doze din vaccinul pentru prevenţia COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford. Prin acest acord, IVA îşi propune să accelereze distribuţia vaccinului şi se angajează să ofere acces echitabil tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene care doresc să participe la această iniţiativă”, a spus Radu Rășinar.

Director general al Astra Zeneca pentru Europa de Sud – Est susține că IVA va negocia pentru vaccinul COVID şi vor avea în vedere toate statele membre, urmărind o repartiţie echitabilă, în funcţie de populaţia fiecărei ţări.

„Statele membre îşi exprimă direct către IVA şi CE intenţia de a achiziţiona vaccinul. AstraZeneca a informat autorităţile române despre evoluţia cercetărilor privind vaccinul şi despre acordul semnat cu IVA. Prin participare activa la aceste discuţii de informare, confirmăm interesul și implicarea autorităţilor române.

Suntem în dialog cu Ministerul Sănătăţii din România, am furnizat informaţiile referitoare la programul de dezvoltare a vaccinului şi cele mai noi date despre acordul cu IVA şi CE”, a menționat Radu Rășinar.

Australia a încheiat un acord pentru vaccinul de la Astra Zeneca

Australia a încheiat o înțelegere cu producătorul de medicamente Astra Zeneca pentru a furniza gratuit un potențial vaccin COVID-19 întregii sale populații, a anunțat guvernul. AstraZeneca, cu sediul în Marea Britanie, dezvoltă vaccinul în parteneriat cu Universitatea Oxford, studiile fiind avansate, cu mii de voluntari din mai multe țări.

În cadrul acordului, guvernul australian ar fabrica vaccinul și ar oferi doze gratuite tuturor cetățenilor.

„Vaccinul de la Oxford este unul dintre cele mai avansate și promițătoare din lume, iar prin această înțelegere am asigurat accesul timpuriu pentru fiecare australian. Dacă acest vaccin se va dovedi de succes, vom produce și furniza vaccinuri imediat și îl vom furniza gratuit pentru 25 de milioane de australieni”, a declarat premierul Scott Morrison.

„Cu toate acestea, nu există nicio garanție că acest vaccin, sau orice alt tip de vaccin, va avea succes, motiv pentru care continuăm discuțiile cu alte firme și susținem cercetătorii noștri pentru a găsi un vaccin”, a adăugat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`