Prima pagină » Sanatate » Medicamente » Vaccinul care te scapa de candidoza
Vaccinul care te scapa de candidoza

Vaccinul care te scapa de candidoza

26 feb. 2018, 19:57,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:80370;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Acest vaccin imunostimulator are rolul de a creste imunitatea mucoaselor pentru candida, dar si pentru alte tipuri de bacterii care determina frecvent infectii nu numai la nivelul mucoasei vaginale ci si la nivelul celor respiratorii, digestive, urinare etc. Astfel acest vaccin nu este destinat numai persoanelor care sufera frecvent de candidoza, ci si celor cu infectii respiratorii frecvente, anumite alergii respiratorii sau cutanate. Acest vaccin se numeste imunostimulator bacterian cu candidinaa IBC-10.

Ce contine imunostimulatorul bacterian cu candidina IBC-10?

Acest vaccin se prezinta sub forma a 10 fiole de 1 ml ce contin 0,3 ml de produs. In afara antigenului dezintegrat de Candida albicans vaccinul mai contine tulpini bacteriene partial lizate (“liza” inseamna “a taia”, practic sunt fractionate) de Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Streptococcus viridans, Streptococcus haemoliticus, Streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa si Proteus vulgaris.

Cum se administreaza acest vaccin?

Imunostimulatorul cu candidina se inoculeaza strict intradermic in patru puncte situate la distanta de 1-2 cm pe fata anterioara a antebratului, inoculandu-se in fiecare punct 0.05 ml de suspensie. Tratamentul complet IBC-10 consta in 10 administrari la interval de 3-4 zile. Vaccinul este indicat atat copiilor cat si adultilor iar aparitia locala a unei papule (umflaturi rosiatice, usor dureroase la presiune) cu diametru de 0,5-0,6 cm reprezinta o reactie favorabila la tratament.

7 vaccinuri care te pot proteja de diferite tipuri de cancer

Indicatiile complete ale imunostimulatorului cu candidina IBC-10

Acesta este indicat in infectiile micotice cronice localizate sau generalizate, in candidozele frecvente sau cronice, manifestari alergice cutanate sau respiratorii. Imunostimulatorul se poate administra alaturi de antibiotice si antimicotice nespecifice indicate in mod uzual in tratamentul acestor infectii.

Contraindicatii

Imunostimulatorul este contraindicat in cazul puseelor febrile, bolilor febrile, diabet, boli renale, hepatice, cardiace etc. Nu au fosr relatate efecte secundare grave ale imunostimulatorului, ci doar accentuarea papulei locale sau alergie (foarte rar) la unii excipienti, de aceea se recomanda testarea suspensiei printr-o singura intepatura intradermica si daca nu apar reactii alergice se va continua administrarea dozelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024