Prima pagină » Coronavirus » Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus, în faza a treia de testare
Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus, în faza a treia de testare

Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus, în faza a treia de testare

01 sept. 2020, 11:16,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus a ajuns în faza a treia de testare în SUA, după cum anunță producătorul britanic de medicamente. AstraZeneca este a treia companie care a început studiile în faza a treia ale unui vaccin Covid-19.

Vaccinul, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, are sprijinul guvernului federal american. Rivalii de la Moderna și Pfizer / BioNTec sunt deja în faza a treia de testare, cu finanțare guvernamentală federală.

AstraZeneca a declarat că „recrutează până la 30.000 de adulți cu vârsta de peste 18 ani din diverse grupuri rasiale, etnice și geografice care sunt sănătoși sau au condiții medicale stabile, inclusiv cei care au HIV și care prezintă un risc crescut de infectare cu SRAS -CoV-2 virus.”

Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus, în faza a treia de testare în SUA

Participanții vor primi două doze active sau placebo, distanțate la patru săptămâni. În prezent, studiile de faza a treia ale vaccinului AstraZeneca se desfășoară în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud. De asemenea, sunt planificate testări în Japonia și Rusia.

Reprezentanții AstraZeneca declară că intenționează să testeze peste 50.000 de voluntari la nivel global, inclusiv 30.000 în SUA, precum și participanți în America Latină, Asia, Europa și Africa.

Ar putea ajunge în comerţ în două luni

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, conform unui înalt oficial al Institutului Serum din India. Institutul în cauză a primit drepturi de producţie şi comercializare a produsului. După ce va fi testat timp de 58 de zile, vaccinul anti-COVID va ajunge în comerţ două săptămâni mai târziu.

Acesta va fi primul vaccin care va intra în producţie în India, o ţară foarte afectată de pandemia de coronavirus. Serul dezvoltat de Universitatea din Oxford va purta numele de vaccinul Covisheld. Potrivit Business Today , guvernul indian a acordat Institutului Serum o licenţă specială de prioritate de fabricaţie, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a le finaliza cât mai repede.

Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja în 20 de centre din oraşele Pune, Bombay şi Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată şi a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerţ, a mai declarat oficialul Institului Serum.

Acord cu mai multe țări

Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu AstraZeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India şi alte 92 de state.

Ministrul indian al Sănătăţii, Harsh Vardhan, s-a arătat optimist sâmbătă cu privire la posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în ţara sa, înainte de sfârşitul acestui an.

„Pe măsură ce analizăm progresul lor, suntem pe deplin încrezători că încercările lor (Institutului Serum, n.r.) vor fi finalizate pe parcursul acestui an şi rezultatele lor vor fi lansate întregii naţiuni şi lumii. Şi am deplină încredere că va avea succes”, a declarat oficialul.

Comisia Europeană a anunțat în urmă cu câteva zile că a fost semnat un contract cu grupul farmaceutic britanic AstraZeneca, pentru ca statele Uniunii Europene să primescă cel puţin 300 de milioane de doze ale unui vaccin anticoronavirus. Dozele vor fi împărțite fiecărei țări care face parte din UE, iar în România urmează să vină 10 milioane de doze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *