Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Vaccinul AstraZeneca, eficient împotriva variantei britanice a Covid-19
Vaccinul AstraZeneca, eficient împotriva variantei britanice a Covid-19

Vaccinul AstraZeneca, eficient împotriva variantei britanice a Covid-19

05 feb. 2021, 20:46,
BZI.ro, în Sanatate

Universitatea britanică Oxford a declarat vineri că cercetătorii din spatele vaccinului comun AstraZeneca Covid-19 au descoperit că este eficient împotriva variantei de virus din Marea Britanie, acum dominantă în toată țara.

Universitatea, care a dezvoltat serul alaturi de firma farmaceutică britanică-suedeză, a declarat că o evaluare continuă a eficacității sale a arătat că are „o eficacitate similară” cu alte tulpini de coronavirus.

„Datele din studiile noastre din Regatul Unit indică faptul că vaccinul nu numai că protejează împotriva virusului pandemic original, ci și împotriva noii variante”, a declarat Andrew Pollard, cercetator al studiului vaccinului Oxford.

Analiza, care s-a bazat pe eșantioane prelevate între octombrie și pana la jumătatea lunii ianuarie, a indicat, de asemenea, că serul reduce „durata încărcăturii virale”, ceea ce se poate traduce prin reducerea transmiterii virusului, a spus universitatea.

Vaccinul AstraZeneca eficient împotriva variantei britanice a Covid-19: rezultatele analizei

Constatările preliminare, care încă trebuie analizate de către colegi, sunt primele care raportează eficacitatea vaccinului Oxford-AstraZeneca împotriva noilor variante, a menționat acesta.

Varianta de virus britanic mai contagioasă, care a apărut pentru prima dată în sud-estul Angliei la sfârșitul lunii septembrie, a devenit de atunci cea mai comună tulpină detectată în noile infecții din Marea Britanie și s-a răspândit în zeci de alte țări.

Cu toate acestea, este mai puțin clar cât de bine vor funcționa vaccinurile dezvoltate până acum împotriva altor câteva variante care au apărut în întreaga lume, în special a unei tulpini din Africa de Sud care provoacă îngrijorare.

Oxford a declarat că cercetătorii în vaccinuri caută modalități de a modifica inoculările existente „rapid și simplu” pentru a proteja împotriva noilor variante.

„Ne-am așteptat întotdeauna ca, pe măsură ce pandemia continuă, noi variante vor începe să devină dominante printre virusurile care circulă și că, în cele din urmă, va fi necesară o nouă versiune a vaccinului”, a declarat Sarah Gilbert, co-anchetator șef al procesul de la Oxford.

„Lucrăm cu AstraZeneca pentru a optimiza conducta necesară pentru o schimbare a tulpinii în cazul în care aceasta devine necesară.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *