Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford le-a fost administrat, joi, altor cinci voluntari din Pune, India, în faza a treia de testare. Medicii au descoperit că aceștia nu au dureri, febră și nici reacții secundare la injecție sau vreo boală sistemică post-vaccinare.
Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford, testat pe voluntari
Trei voluntari au fost vaccinați la Spitalul Bharti Vidyapeeth din Pune și alți doi la Centrul de Cercetare KEM de la Vadu, aflat la 30 de kilometri de oraș.
„Joi după-amiază, încă trei voluntari – două femei și un bărbat – au primit vaccinul după ce testele RT-PCR pentru Covid-19 și cel de anticopri le-au ieșit negative”, a declarat medicul Sunita Palkar, de la Spitalul Bharti Vidyapeeth.
Cinci voluntari au fost testați negativ pentru coronavirus miercuri, la Spitalul KEM din Vadu, însă doar doi au fost injectați cu antidotul pentru Covid-19.
Miercuri, altor doi voluntari, de 32 și 48 de ani, le-a fost administrat vaccinul la Spitalul Medical Bharti Vidyapeeth. Parametrii de sănătate ai acestora sunt normali, a spus directorul adjunct al unității medicale, dr. Jitendra Oswal.
“De ieri (joi), echipa noastră medicală este în legătură cu cei doi voluntari și amândoi sunt bine. Nu au dureri, febră, reacții secundară la injecție sau vreo boală sistemică post-vaccinare. Li s-au dat toate numerele de urgență necesare (pentru a contacta în caz de nevoie), iar echipa noastră medicală va continua să îi verifice”, a spus el.
Voluntarii vor mai primi și o a doua doză de vaccin, la o lună de zile de la prima administrare.
Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat la Oxford va fi produs și în India de Institutul Serum, care a primit dreptturi exclusive de comercializare în 40 de țări.
Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 până la începutul lui 2021
Germania a anunțat că va avea cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 până la începutul lui 2021. Anunțul care dă speranțe în lupta cu COVID-19 a fost făcut de Centrul German de Prevenire a Bolilor. Biontech/Pfizer și CureVac sunt companiile care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.
Centrul German de Prevenire a Bolilor a anunțat că cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 ar urma să fie gata până la începutul anului 2021. Autoritățile din domeniul sănătății sunt optimiste în acest sens.
“Datele actuale sugerează că unu sau mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 ar trebui să fie certificate, iar primele cantități să fie produse și livrate până la începutul anului 2021”, a anunțat, în ultimul buletin epidemiologic, Institutul Robert-Koch (RKI).
“Este de așteptat ca la început să nu existe suficiente vaccinuri pentru întreaga populație. Astfel, prioritizarea va fi necesară”, a mai precizat Institutul Robert-Koch.
Biontech/Pfizer și CureVac sunt două companii care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.
“Sunt optimist că în următoarele luni și cu siguranță anul viitor, am putea să avem un vaccin. Putem spune un lucru: datorită colaborării tuturor – a cercetătorilor, oamenilor de știință, publicului – cel mai probabil vom avea un vaccin mai repede ca niciodată în istoria umanității”, a declarat și Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, pentru postul de televiziune ZDF.