Prima pagină » Coronavirus » Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni
Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni

26 aug. 2020, 12:47,
BZI.ro, în Coronavirus

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, conform unui înalt oficial al Institutului Serum din India. Institutul în cauză a primit drepturi de producţie şi comercializare a produsului. După ce va fi testat timp de 58 de zile, vaccinul anti-COVID va ajunge în comerţ două săptămâni mai târziu.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni

Acesta va fi primul vaccin care va intra în producţie în India, o ţară foarte afectată de pandemia de coronavirus. Serul dezvoltat de Universitatea din Oxford va purta numele de vaccinul Covisheld. Potrivit Business Today , guvernul indian a acordat Institutului Serum o licenţă specială de prioritate de fabricaţie, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a le finaliza cât mai repede.

Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja sâmbătă în 20 de centre din oraşele Pune, Bombay şi Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată şi a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerţ, a mai declarat oficialul Institului Serum.

Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India şi alte 92 de state.

Ministrul indian al Sănătăţii, Harsh Vardhan, s-a arătat optimist sâmbătă cu privire la posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în ţara sa, înainte de sfârşitul acestui an.

„Pe măsură ce analizăm progresul lor, suntem pe deplin încrezători că încercările lor (Institutului Serum, n.r.) vor fi finalizate pe parcursul acestui an şi rezultatele lor vor fi lansate întregii naţiuni şi lumii. Şi am deplină încredere că va avea succes”, a declarat oficialul.

Anthony Fauci spune că grăbirea unui vaccin anti-COVID ar putea pune în pericol testarea altora

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase, spune că grăbirea un vaccin ar putea pune în pericol testarea altora.

Oamenii de ştiinţă şi experţii în domeniul sănătăţii şi-au exprimat îngrijorarea că preşedintele Donald Trump va face presiuni asupra Administraţiei SUA pentru Alimente şi Droguri pentru a livra un vaccin înainte de noiembrie pentru a-şi spori şansele de reelectie.

„Ultimul lucru cu care nu ai vrea să ai de-a face la un vaccin este să primeşti o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA) înainte de a avea date sigure privind eficienta acestuia. Unul dintre pericolele potenţiale dacă lansezi prematur un vaccin este că ar face dificil, dacă nu imposibil, că celelalte vaccinuri să mai înscrie oamenii în procedura de testare”, a spus Anthony Fauci pentru Reuters.

Cel mai important expert în bolile infecţioase din SUA avertizează că distribuirea unui vaccin Covid-19 în conformitate cu ghidurile speciale privind utilizarea de urgenţă înainte de a fi dovedit sigur şi eficient în studiile mari este o idee proastă care ar putea avea un efect rău asupra testării altor vaccinuri.

În ultimele săptămâni, au fost lansate studii clinice la scară largă ale celor mai importanţi producători de vaccinuri, precum Modernă, Pfizer şi AstraZeneca. Johnson & Johnson săptămâna trecută a spus că spera să includă 60.000 de subiecţi în faza a treia al testării vaccinului.

Donald Trump forţează autorizarea unui vaccin

Donald Trump a stârnit îngrijorarea după ce a anunţat că a cerut autorizarea de utilizare de urgenţă a plasmei de la pacienţii recuperaţi cu Covid-19 pentru a trata pacienţii actuali înainte ca evaluarea beneficiilor sale să fie evaluată în studiile clinice.

Vaccinurile sigure şi eficiente sunt considerate esenţiale pentru a pune capăt pandemiei care a ucis a peste 800.000 de oameni în întreaga lume, peste 177.000 dintre ei în Statele Unite.

Dar experţii în vaccinuri îşi fac griji că Donald Trump poate aplica presiune asupra Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a elimina un vaccin prin intermediul unui ordin înainte de a fi testat complet – o cale care nu a fost niciodată folosită pentru a aproba un vaccin destinat unei utilizări pe scară largă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *